KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Boş vakitlerini kütüphanede geçiriyorlar

Bingöl’de boş vakitlerini İl Halk Kütüphanesinde geçiren öğrenciler, kitap okumayanların en iyi dosttan mahrum kaldıklarını söylediler.

Boş vakitlerini kütüphanede geçiriyorlar
25 MART 2017 CUMARTESİ 02:10
0
1302
0
AA aa

Bingöl'de boş vakitlerini faydalı şekilde değerlendirme adına il Halk Kütüphanesine gelen öğrenciler, sakin ve huzurlu buldukları bu ortamda kitap okuyarak, eğitimlerine katkı sağlamaya çalışıyorlar.

Belediyenin kültür merkezinde bulunan ve her konuda binlerce kaynak eserin mevcut olduğu kütüphanenin yetkilileri ise herkesi boş vakitlerinde kitap okumak için kütüphaneye davet ettiler.

Van Yüzüncü yıl Üniversitesinde Ziraat Mühendisliği Bölümü okuduğunu belirten Ahmet Enön, haftada 3-4 defa kütüphaneye geldiğini söyledi.

Enön, "Kitap okumak ufkumuzu genişletiyor. Popüler kültürde olmayan şeyleri bize katıyor. 100 yıl öncesinde yaşanmış olayları görebiliyoruz. Popüler kültürde televizyon ve internet yüzünden günden güne gündem değişebiliyor. Kitaplarda bu yok. Daha derin ve daha iyi bir şekilde birikimle yükselebiliyoruz. Kitaplarda geçmiş zamandaki fikir ve bilgi kültürünü, ilme verilen değeri görebiliyoruz. Peygamberimize ilk gelen ayette 'Oku!' denmektedir. Kur'an-ı Kerim ve ekstra bu kitapları okuyarak kendimizi daha da geliştirebiliriz çünkü insan okumakla gelişir. Okuma olmazsa kısır bir döngü oluşur ve topluluklar sürü haline gelir. Sürü haline gelmekle beraber bugün içinde bulunduğumuz durum gibi ilim ve bilim bizden uzaklaşır. İnsanlar okumadıkça eser veremezler, eser veremedikçe körelme başlar, körelme oldukça da cahiliyet daha da artar." dedi.

"KİTAP OKUMAK İNSANLARLA DAHA İYİ İLETİŞİM KURMAMIZA YARDIMCI OLUYOR"

Kitap okumanın insanlarla daha iyi iletişim kurmasına vesile olduğunu bildiren 8'inci sınıf öğrencisi Gülsüm, şunları söyledi: "Genellikle çalışmak için kütüphaneye geliyorum. Kitaplar alıp okuyorum, faydalı oluyor. Kitap okumak çok faydalı bir şey. Fakat çok okunmadığını fark ettim. Tabi bu ülkemiz için üzücü bir durum. Kitap okumamız lazım. Konuşmamız gelişiyor, insanlarla olan iletişimimizi iyi kurarız. Allah okumamızı, bilgili olmamızı istiyor. Peygamber efendimiz de bilgiye önem vermiştir. Kitap okumayan arkadaşlarımızın insanlarla iletişimi zordur, derslerde pek başarılı olamazlar. Kitap okumadıkları için soru tarzlarını anlayamazlar. Bu yüzden de zararlarını görürler. Herkesin kitap okuması lazım. Kitap bir dosttur, dostsuz kalmayın diyorum."

Kitap okuyanların derslerdeki başarılarının arttığını ifade eden Aliye Kişi de "Buraya ders çalışmak için geliyorum ve her zaman kitap alıp okuyorum. TEOG'da yanlışlarım fazlaydı, onu az kitap okumama bağlıyorum. Paragraf sorularını hiç yapamamıştım. Onun için kitap okuma alışkanlığımın daha da fazla olması gerektiğini öğrendim. Yazılı notlarım ve denemelerim yükseldi." şeklinde konuştu.

Bingöl Halk Kütüphanesi Müdürü Muhammed İşlek ise kütüphanelerin her yaşta ve her seviyede insanın bilgi ihtiyacını ücretsiz olarak karşılayan kurumlar olduğunu söyledi.

İşlek, "5 bin 130 üyemiz, yıllık 62 bin civarında okuyucumuz var. İl Halk Kütüphanesi olarak 2016 yılında yaklaşık 62 bin kullanıcıya hizmet verdik. Tüm bölümlerimizde 5 bin 134 üyemiz var. 2016 yılında 5 bin 133 üyemize ve 18 bin 600 öğrenciye 33 bin civarında materyal hizmeti verildi. Halk kütüphanesi derlemeleri 3 yolla sağlanıyor. Birinci yol genel müdürlüğümüzün gönderdiği eserler, 2'nci yol yerelde alınan eserler, 3'üncü yol ise bağış yoluyla gelen eserler. Halk kütüphanemizde şu an 52 bin civarında kitabımız var. Bunun çoğu da güncel eserler. Özellikle son 5 yılda genel müdürlüğümüzün çabalarıyla çok ciddi bir eser girişi oldu. 52 bin civarında derlememiz var. Kitap dışında materyal olarak adlandırdığımız CD, DVD benzeri eserlerle beraber bin 100 tane de bunlar var." ifadelerini kullandı.

Herkesi kütüphanelerine davet eden İşlek, "Buradan ailelerimize de seslenmek isterim. Halk kütüphanemizde sessiz çalışma salonları mevcuttur. Rahat, ferah, temiz ve güvenli bir ortam mevcuttur. Burada ailelerimize çocuklarıyla beraber kütüphaneye gelip, hem kitap almalarını hem de iyi bir zaman geçirmelerini isteriz. Sizin desteğinizle ailelere seslenmek istiyorum." dedi. (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası`nda anlamlı farkındalık çalışması
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın