KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Boşaltılan nöbet kulübelerini yaktılar

Karlıova’da asker ve köy korucularınca kullanılan ancak daha sonra boşaltılan nöbet kulübeleri Çözüm Sürecine destek amacıyla yıkılıp yakıldı.

Boşaltılan nöbet kulübelerini yaktılar
06 HAZİRAN 2013 PERŞEMBE 04:39
0
2384
0
AA aa

Karlıova İlçesi kırsal kesiminde asker ve geçici köy korucularının nöbet tuttuğu ve daha sonra boşalttığı kulübeler, Diyarbakır ile Bingöl'den gelen BDP ve bazı sivil toplum örgütü üyeleri tarafından yıkılarak ateşe verildi.

BDP, Barış Anneleri, KESK, İHD, TUHADFED'den oluşan ve kendilerine Demokratik Çözüm Komitesi adını veren yaklaşık 30 kişilik grup, Karlıova İlçesi'ne gitti. Daha sonra Karlıova'ya 30 kilometre mesafede bulunan Hacılar ve Sudurağı köylerine giden komite üyeleri, güzergâhta bulunan asker ve geçici köy korucularının daha önce nöbet tuttuğu boşaltılmış olan iki nöbet kulübesini yıkarak yaktılar.

Grup adına konuşan Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, çözüm sürecine destek olmak amacıyla asker ve koruculara ait nöbet kulübelerini yıkarak ateşe verdiklerini söyledi.

Bu kulübelerde bir daha kimsenin silahlı nöbet tutmamasını istemeyen Birtek: “Bugün buraya geldiğimizde geçiş noktalarında korucular tarafından kazılan mevzileri gördük. Öyle anlaşılıyor ki, bu mevzilerden çekilme çok kısa bir süre önce yaşanmış. Buralardan çekilme ya dün akşam ya da bu sabah olmuştur. Her ne sebeple olursa olsun, bu çekilmelere değer veriyoruz. Ve öyle anlaşılıyor ki, bu mevzilerden çekilenler bir daha buralara yerleşmeyeceklerdir. Bizim isteğimiz de budur ve bu süreci hiç kimsenin baltalamaya hakkı yoktur. Bu hakkı kendilerinde görenlerin karşılarında olacağız. Bu süreci kamuoyuna objektif bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz" dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın