KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Boyacılıktan şato'ya…

Erdoğmuş: “Ben İstanbul’da ayakkabı boyacılığından, bulaşıkçılığa, komiliğe, garsonluğa ve sonrasında da bu aşamaya kadar merdivenin basamaklarını tek tek çıkarak geldim. Yoksulluk ve imkânsızlığın canlı tanığı oldum. Lisede ayakkabımın altı yırtık, yarı aç yarı tok yatılı bölge okulunda okudum. Bugün bunların bilinci ile işletmecilik yapıyorum” dedi.

Boyacılıktan şato`ya…
22 NİSAN 2014 SALI 04:42
4
17084
0
AA aa

 Özellikle muhafazakâr kesimin İstanbul'un Anadolu yakasında tercih ettiği bir mekân Şato Cafe… Takvim Gazetesi, 80'li Yıllarda ayakkabı boyacısı olarak çalışmaya gittiği İstanbul'da, bulaşıkçı olarak başladığı ve hızla yükselip halen yaklaşık 200 kişinin çalıştığı Cafecilik sektörünün önde gelen simaları arasına giren işadamı hemşerimiz Yusuf Erdoğmuş ile samimi bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yaptığı her açıklamada Genç ve Bingöl'ü çok önemsediğini dile getiren Erdoğmuş, Takvim Gazetesiyle yapmış olduğu söyleşide de memleketine olan sevgisini dile getirdi.

Gençli hemşerimiz Yusuf Erdoğmuş, Cafe-Restoran konsepti denildiğinde çevresinin saygınlığını kazanmış bir işletmeci. Maltepe sahilinde yer alan Şato Cafe, İstanbul'da özgün konsept barındıran sayılı mekanlardan biri ve hemşerimiz Yusuf Bey'in gözbebeği.

Maltepe'nin sahil keyfini, dinginliğini ve eğlencesini bir arada ve özel tasarımla müşterilerine sunan Şato Cafe, insanları samimi ortamına davet ediyor. Özellikle Anadolu yakasında muhafazakâr kesiminde rahatlıkla tercik ettiği bir mekân. Bu ahengin ardında ki başarıyı Yusuf Erdoğmuş şöyle anlatıyor; ‘‘ Bugün böylesine güzel övgüler alıyorsak, İstanbul gibi bir metropolde isminiz ve işiniz kabul görmüş ise, bu bize Allah'ın bir lütfudur. Ben İstanbul'da ayakkabı boyacılığından, bulaşıkçılığa, komiliğe, garsonluğa ve sonrasında da bu aşamaya kadar merdivenin basamaklarını tek tek çıkarak geldim. Yoksulluk ve imkânsızlığın canlı tanığı oldum. Lisede ayakkabımın altı yırtık, yarı aç yarı tok yatılı bölge okulunda okudum. Bugün bunların bilinci ile işletmecilik yapıyorum” dedi.

Erdoğmuş: “Ben Bingöl'ün Genç İlçesine bağlı Sarısaman Köyünde doğdum. Evli, dört çocuk babasıyım. İki oğlum ikide kızım var. Bingöl ve çevresi pırıl pırıl gençlerimizle dolu. Genç kardeşlerimiz istihdam konusunda problem yaşıyorlardı. Keza bölgemizde ki istihdam sıkıntısını kendimde yaşadım. Bu sebeple 30 yıla yakın bir süredir bu alanda çalışırken en büyük hayalim önce istihdam konusunda bölgeme ve ülkeme fayda sağlamaktı. Tüm kalbimle Allah'a dua ettim. Yarabbi! Bu kudreti nasip eyle bende kardeşlerime bir umut ışığı olayım, dedim. Gençlerimize garsonlukla başladığım dönemlerden bugüne dek hep rehber olmaya çalıştım. Gücüm el verdiğince onların yanında oldum ve keyif aldım. Bildiklerinizi yeni nesillere aktarmak onlara ışık olabilmek harika bir duygu. Bugün geldiğimiz noktada da Rabbimden istediğim dualarımın hepsi kabul oldu, şükürler olsun. İşletmecilik, hakikaten temelinde heyecan ve hedefi olmayı gerektiren bir meslek. Dürüst ve ilkeli olmak mecburiyetindesiniz. Bunlara sahipseniz başarı zaten kaçınılmaz oluyor. Hiçbir ayrım yapmaksızın her misafiri aynı özenle karşılamanız ve ağırlamanız gerekir. Püf noktası ise işi yaparken hak ve hukuk gözeterek, helal ve temiz duygularla yola çıkmaktır. Dua ve dilekleri de bu samimiyetle yaptığınızda Yüce Yaradan sizi gözetiyor. Gelen tüm misafirlerimiz Şato Cafe ailesinin bir ferdi gibidir. Misafirlerimize doğal ve içten olduk, maddi boyutu her daim ikinci planda tuttuk. Çünkü önemli olan konuklarınıza o yakınlığı hissettirebilmeniz. Küçük, büyük demeden aynı yakınlığı gösteriyoruz. Şato Cafe ismi insanların güvenini kazanmış bir adres. Bize ve işletmemize güvenip gelen insanları hak ve hukuklarını vebalinin üzerimizde bilinciyle çalıştık. Kaliteyi hijyenle eş tutarak titiz davrandık. İnsanların sağlığına en ufak bir zarar getirecek ucuz ve kalitesiz ürün politikasından katiyen uzak durduk. Hizmet sektöründe Şato Cafe ve Çotla Cafe ile devam etmekteyiz. Allah'ın izniyle adından söz ettireceğine inandığımız üçüncü işletmemizi de en yakın zamanda hayata geçireceğiz. Buradan bunun müjdesini de vermiş olalım. Bu vesileyle bizi tercih eden bütün misafirlerimize teşekkürlerimizi iletiyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sizler hizmetin en iyisine layıksınız ve Allah nasip ettikçe bunu sizlere sunuyor olacağız” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın