KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

Bravo cemil çiçek

Başbakan Yardımcısı, TOKİ'den ihalesiz olarak iş alan damadını Meclis'te ihbar etti

Bravo cemil çiçek
05 KASIM 2009 PERŞEMBE 16:39
0
1301
0
AA aa
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, görmeye alışık olmadığımız bir siyasetçi tavrı göstererek damadını Meclis'te ihbar etti. Çiçek, damadıyla ilgili iddialar karşısında savunmaya geçmek ya da sessiz kalmak yerine TBMM kürsüsünden savcılara seslenerek "gereğini yapın" dedi. İşte Çiçek'in alkışlanması gereken o çıkışı:

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kızının düğününde mutluydu. Ama bu evlilik bir gazetedeki iddia ile Meclis'te Çiçek'in gündemine getirildi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in kızı İclal Cicioğlu ile damadı Zeynel Anıl Cicioğlu, TOKİ'den ihalesiz bir iş aldı.

Yaklaşık 2 milyon liralık iş, taşeron firmaya 300 bin liraya yaptırıldı. 2 milyon liralık işten böylece Çiçek'in damadı ve kızı 1.5 milyon lira kazandı.

CHP Milletvekili Osman Kaptan, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda "Bu nedir?" dedi.

İşi aslında başka bir firmanın aldığını ama bitiremediğini söyleyen Çiçek, "TOKİ, tasfiye yerine aynı şartlarla işin bitirilmesine karar vermiş, öyle alınmış" dedi; ama bu açıklamayla yetinmedi.

"Allah'tan tek isteğim Kızılay'da gezerken bu hırsız, şu soysuz gidiyor denilmemesi" diyen Başbakan Yardımcısı Çiçek, damadını ve kızını ihbar etti: "Suç ve ceza şahsidir. Benim şerefim, benim evlatlarımdan, yakınlarımdan önde gelir. Benim yakınlarıma bırakacağım tek şey, temiz, dürüst bir geçmiştir. Buna en ufak bir helal getirecek olursa gereğini ben yaparım.

Bir siyasetçinin bunu ötesinde verebileceği başka da teminat yoktur. Bu konuşmamı da ihbar kabul etsinler. Gerekirse yazılı olarak da yapmaya hazırım. Bir kanunsuzluk varsa savcıların harekete geçmesi gerekir. Geçmedilerse ihbar ediyorum" Çiçek, "Buradan ihbar ediyorum" sözünü üstüne basa basa bir kaç kez kullandı. Bununla da yetinmedi, iddiayı gündeme getiren milletvekiline bir teklifte bulundu: "Şimdi buradan çıkalım Ankara Savcılğı'na gidelim. Dilekçeyi de ben yazayım. Kim hukuksuzluk namussuzluk yaptığıysa, sonuna kadar hesabını versin hangi yöntemle ortaya çıkacaksa ben varım." Çiçek'in bu sözleri üzerine CHP'liler geri adım attı. "Bakanı üzmek istemedik. İddiaya ne diyeceğini merak ettik" denildi, konu kapatıldı.


haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.02.2026
14:58
YKS 2026 başvuruları başlıyor
YKS 2026 başvuruları başlıyor
Üniversite hayali kuran milyonlarca adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 20-21 Haziran'da yapılacak YKS'de başvurular 06 Şubat 2026 Cuma günü başlıyor. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecek.
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın