KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Bravo cemil çiçek

Başbakan Yardımcısı, TOKİ'den ihalesiz olarak iş alan damadını Meclis'te ihbar etti

Bravo cemil çiçek
05 KASIM 2009 PERŞEMBE 16:39
0
1378
0
AA aa
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, görmeye alışık olmadığımız bir siyasetçi tavrı göstererek damadını Meclis'te ihbar etti. Çiçek, damadıyla ilgili iddialar karşısında savunmaya geçmek ya da sessiz kalmak yerine TBMM kürsüsünden savcılara seslenerek "gereğini yapın" dedi. İşte Çiçek'in alkışlanması gereken o çıkışı:

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kızının düğününde mutluydu. Ama bu evlilik bir gazetedeki iddia ile Meclis'te Çiçek'in gündemine getirildi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in kızı İclal Cicioğlu ile damadı Zeynel Anıl Cicioğlu, TOKİ'den ihalesiz bir iş aldı.

Yaklaşık 2 milyon liralık iş, taşeron firmaya 300 bin liraya yaptırıldı. 2 milyon liralık işten böylece Çiçek'in damadı ve kızı 1.5 milyon lira kazandı.

CHP Milletvekili Osman Kaptan, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda "Bu nedir?" dedi.

İşi aslında başka bir firmanın aldığını ama bitiremediğini söyleyen Çiçek, "TOKİ, tasfiye yerine aynı şartlarla işin bitirilmesine karar vermiş, öyle alınmış" dedi; ama bu açıklamayla yetinmedi.

"Allah'tan tek isteğim Kızılay'da gezerken bu hırsız, şu soysuz gidiyor denilmemesi" diyen Başbakan Yardımcısı Çiçek, damadını ve kızını ihbar etti: "Suç ve ceza şahsidir. Benim şerefim, benim evlatlarımdan, yakınlarımdan önde gelir. Benim yakınlarıma bırakacağım tek şey, temiz, dürüst bir geçmiştir. Buna en ufak bir helal getirecek olursa gereğini ben yaparım.

Bir siyasetçinin bunu ötesinde verebileceği başka da teminat yoktur. Bu konuşmamı da ihbar kabul etsinler. Gerekirse yazılı olarak da yapmaya hazırım. Bir kanunsuzluk varsa savcıların harekete geçmesi gerekir. Geçmedilerse ihbar ediyorum" Çiçek, "Buradan ihbar ediyorum" sözünü üstüne basa basa bir kaç kez kullandı. Bununla da yetinmedi, iddiayı gündeme getiren milletvekiline bir teklifte bulundu: "Şimdi buradan çıkalım Ankara Savcılğı'na gidelim. Dilekçeyi de ben yazayım. Kim hukuksuzluk namussuzluk yaptığıysa, sonuna kadar hesabını versin hangi yöntemle ortaya çıkacaksa ben varım." Çiçek'in bu sözleri üzerine CHP'liler geri adım attı. "Bakanı üzmek istemedik. İddiaya ne diyeceğini merak ettik" denildi, konu kapatıldı.


haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
22.06.2026
13:02
Bingöl`de Yaz Kur`an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl İl Müftülüğü, 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları takvimini açıkladı. Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek eğitimler, 6 Temmuz'da başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve sportif etkinlikler de yer alacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın