KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2025 Pazar
°C

Bu atamayı manidar buluyoruz

BBP MKYK Üyesi Tahsin Bayram, Kayseri Eski Valisi Mevlüt Bilici'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 12 Aralık 2012 tarihinde Danıştay üyeliğine atanmasını manidar bulduklarını söyledi ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun da içinde bulunduğu helikopter kazasına dikkat çekti: “Herkesin bilmesini isteriz ki liderimizin şehadeti hain bir suikastla gerçekleşmiştir.”

Bu atamayı manidar buluyoruz
20 ARALIK 2012 PERŞEMBE 08:34
0
4940
0
AA aa

Kayseri Eski Valisi Mevlüt Bilici'nin Danıştay üyeliğine atanmasını üzerine açıklamada bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Tahsin Bayram, bu atamanın bir diyet borcu olduğunu savunduğu ve manidar bulduğunu belirttiği atamayla ilgili sert sözler sarf etti.

“BAZI KAMU GÖREVLİLERİ SİYASİ İKTİDAR TARAFINDAN KORUNUYOR”

25 Mart 2009'da BBP'nin Merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi ve sonrasında yaşananlara değinip Kayseri Eski Valisi Mevlüt Bilici'nin bu kazaya ilişkin konumuna dikkat çeken Bayram: “Helikopterinin düşmesinin ardından dönemin Kayseri eski Valisi Mevlüt Bilici'nin Kayseri eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'den aldığı teyit edilmemiş “Enkaza ulaşıldığını Yazıcıoğlu'nun sağ ve şuurunun açık olduğunu, bir ayağı ile kaburgasında kırık bulunduğunu ve hastaneye kaldırılmak üzere yola çıkarıldığı” bilgisini açıklamıştı. Bu açıklama arama kurtarma çalışmalarını aksatmıştır. Bu husus Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ve TBMM Araştırma Komisyonu raporunda da yer almıştı. DDK raporunda açıklamanın, ‘Arama-kurtarma çalışmasını geciktirecek nitelikte, bir bilgi kirliliğine yol açtığı' özellikle vurgulanmıştı. Yazıcıoğlu'nun cesedinin bulunmasından sonra ayak ve kaburgalarında kırıklar bulunduğu otopside belirlenmişti. Biz bu açıklama ile otopsi sonucunun aynı çıkmasını tesadüf olarak görmüyoruz. Nasıl ki, Kayseri Emniyet Müdürünün Ankara Emniyet Müdürlüğüne, Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır'ın önce Kamu Güvenliği Müsteşarlığına ardından Karadağ Büyükelçiliğine atanmasının, ardından dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin geçtiğimiz günlerde AKP'li bazı milletvekilleriyle yaptığı görüşmeden kısa bir süre sonra Danıştay üyeliğine seçilmesini bir diyet borcunun ödenmesi olarak görüyoruz ve şaşırmıyoruz. Biz olayın olduğu ilk günden itibaren bazı kamu görevlilerinin siyasi iktidar tarafından korunduğunu, görev suiistimali niteliğindeki eylemlerinin örtbas edildiği, kişilerin korunduğunu ve mükâfatlandırıldığını biliyoruz. Bu atamanın Mevlüt Bilici hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığında devam eden soruşturma ile Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığında devam eden soruşturmayı etkilemeyi amaçladığını düşünüyoruz. Birileri şüpheli durumda bulunan birini ‘yargıç' statüsü kazandırarak koruma altına almıştır. Sayın Cumhurbaşkanına bağlı DDK nu hazırladığı raporda “şüpheli” olarak gösterilen birini yüksek yargı organına üye ataması etik olmadığı gibi hukuksuzdur ve tarafsızlığa gölge düşürmektedir” dedi.

“LİDERİMİZİN ŞEHADETİ HAİN BİR SUİKASTLA GERÇEKLEŞMİŞTİR”

Muhsin Yazıcıoğlu'nun dava arkadaşları olarak olay olduğundan beri hukuk içinde kalarak olayın aydınlatılması için çaba gösterdiklerini aktaran Bayram, şöyle devam etti: “Geldiğimiz nokta itibariyle Türkiye'de özellikle AKP iktidarı döneminde hukuk içinde hak aramanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha görüyoruz. Herkesin bilmesini isteriz ki liderimizin şehadeti hain bir suikastla gerçekleşmiştir. Elimizdeki bilgi ve belgeler bunu gösteriyor. Artık sabrımız taşıyor, bu pişkinlikler karşısında midemiz bulanıyor. Ülkemizin bir kaosun içine sürüklenmesini istemiyoruz. Bu olayın bir an önce hukuk içinde çözülmesini bekliyoruz. Liderimizin şahadet sürecinin aydınlatılması için bedeli ne olursa olsun bu olayın peşini bırakmayacağız.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2025
17:16
GGC`DEN BİNGÖL BASIN KONSEYİ`NE ZİYARET
GGC'DEN BİNGÖL BASIN KONSEYİ'NE ZİYARET
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu Başkanı Bozarslan ve beraberindeki heyet, Bingöl basın Konseyi'ni ziyaret etti. Ziyarette, her iki kuruluş arasında karşılıklı destek ve iletişimin güçlendirilmesi yönünde temenniler dile getirildi.
26.10.2025
17:12
Bingöl Veteranlar Antalya`da Şampiyon Oldu!
Bingöl Veteranlar Antalya'da Şampiyon Oldu!
Antalya'da 22-27 Ekim 2025 tarihleri arasında düzenlenen 'Efsaneler Master Cup' futbol turnuvasında büyük bir başarıya imza atan Bingöl Veteranlar Futbol Takımı, şampiyonluk kupasının sahibi oldu.
26.10.2025
16:59
Ormangören:
Ormangören: 'Köylerimizin sorunlarını takip edeceğiz'
Beraberindeki heyetle Karlıova köylerini ziyaret eden DEM Parti Bingöl Eş Başkanı Sedat Ormangören, bölge halkının özellikle altyapı, içme suyu, mezra yolları, kilit taşı eksikliği ve sağlık personeli yetersizliği konularında sıkıntılar yaşadığını belirtti.
26.10.2025
15:06
Bingöl`de ürküten sarsıntı!
Bingöl'de ürküten sarsıntı!
Komşuda yaşanan deprem Bingöl'de de hissedildi. Sarsıntı, yüksek katlarda paniğe neden oldu.
25.10.2025
16:49
12 Bingölspor Fırtınası Devam Ediyor! Zirvede Fark 5`e Çıktı
12 Bingölspor Fırtınası Devam Ediyor! Zirvede Fark 5'e Çıktı
Ligin 8. Haftasında konuk ettiği Mardin temsilcisi Mazıdağı Fosfatspor'u bitiş düdüğüne dakikalar kala kaydedilen golle mağlup eden 12Bingölspor, haftayı 3 puanla kapatmakla kalmayıp, en yakın rakibi Niğde Belediyespor'la aradaki puan farkını 5'e çıkararak rahat bir nefes aldı.
25.10.2025
16:47
Bingöl`de 750 öğrenciye forma desteği
Bingöl'de 750 öğrenciye forma desteği
İstanbul'da faaliyet gösteren BİNYAD Derneği tarafından başlatılan 'Çocuklarımız Formasız Kalmasın' kampanyası kapsamında Bingöl'deki 750 öğrenciye forma hediye edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın