KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mart 2026 Cumartesi
°C

Bu aymazlık kabul edilemez

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesi Başkanlığı, Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi yetkililerinin, ‘çocuk gelinlere’ dikkat çekmek amacıyla billboardlara astığı skandal afişe yönelik, “Diyarbakır’da böylesine bir aymazlığın yaşanması kabul edilebilir bir durum değildir” açıklamasında bulundu.

Bu aymazlık kabul edilemez
20 EKİM 2015 SALI 20:57
0
2217
0
AA aa

 Afişte kullanılan karikatürün, bu siyasi anlayışın, milletin değerleri karşısında karikatürize olduğunun net bir şekilde yansıtıldığı vurgulanan açıklamada, “İslam'ı ve Müslümanları hedef alan bu karikatürün afiş olarak asılması, bazı siyasilerin içinden çıktıkları topluma ne kadar yabancılaştıklarını, toplumun değerlerine düşmanlık edecek kadar Anadolu'dan uzaklaştıklarını çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. İlim, kardeşlik ve maneviyat şehri Diyarbakır'da böylesine bir aymazlığın yaşanması kabul edilebilir bir durum değildir. Çocuk gelinler konusunun İslam kimliğiyle özdeşleştirilmesinin mazur görülecek hiçbir tarafı yoktur, olamaz. Danimarkalı bir karikatüristin çizdiği, Peygamber Efendimize hakaret içeren skandal karikatür olduğu belirlenen afişi asma gafletinde bulunan belediye yetkililerinin ucu dışarıda bu tavrı apaçık İslam'a, Müslümanlara hakarettir” ifadelerine yer verildi.

Kamuda yönetici olan, toplumu yönlendirme imkânına sahip kişi veya kurumların, bu tür işleri daha özenle yapmak zorunda oldukları kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Etnik hassasiyet üzerinden siyaset yapanlar ötekine saygının her alanda olması gerektiğinden bihaber olduklarını itiraf etmişler, inanma bakımından ötekine tahammül gösteremediklerini ifşa etmişlerdir. Özellikle kamuda yönetici olan, toplumu yönlendirme imkânına sahip kişi veya kurumlar, bu tür işleri daha özenle yapmak zorundadır. Siyasi parti temsilcileri, belediyeler, topluma yansıyacak çalışmalarda, siyasi düşünce veya beklentiler için hassas noktalara temas etmekten kaçınmalı; farklı kesimleri rahatsız edecek söz, davranış ve çalışmalardan uzak durmalı, provokasyona neden olabilecek veya toplumsal huzuru bozacak işlerden imtina etmelidir. Hangi amaç ve niyetle yapılırsa yapılsın, bunun izahı ve hoş görülmesi mümkün değildir. İşine geldiğinde emekli müftüyü, işine geldiğinde bir eş cinseli aday göstermekten imtina etmeyen bu saygısız anlayışı kınıyor; bu özensiz ve dikkatsiz çalışmanın toplumun vicdanına verdiği ağır hasarı iki satırlık bir özürle telafi edemeyeceklerini bilmelerini istiyoruz. Bu skandala imza atanları, toplumsal değerlere saygılı, işlerinde daha özenli ve milletin hassas olduğu konulara daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın