KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Bu aymazlık kabul edilemez

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesi Başkanlığı, Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi yetkililerinin, ‘çocuk gelinlere’ dikkat çekmek amacıyla billboardlara astığı skandal afişe yönelik, “Diyarbakır’da böylesine bir aymazlığın yaşanması kabul edilebilir bir durum değildir” açıklamasında bulundu.

Bu aymazlık kabul edilemez
20 EKİM 2015 SALI 20:57
0
2271
0
AA aa

 Afişte kullanılan karikatürün, bu siyasi anlayışın, milletin değerleri karşısında karikatürize olduğunun net bir şekilde yansıtıldığı vurgulanan açıklamada, “İslam'ı ve Müslümanları hedef alan bu karikatürün afiş olarak asılması, bazı siyasilerin içinden çıktıkları topluma ne kadar yabancılaştıklarını, toplumun değerlerine düşmanlık edecek kadar Anadolu'dan uzaklaştıklarını çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. İlim, kardeşlik ve maneviyat şehri Diyarbakır'da böylesine bir aymazlığın yaşanması kabul edilebilir bir durum değildir. Çocuk gelinler konusunun İslam kimliğiyle özdeşleştirilmesinin mazur görülecek hiçbir tarafı yoktur, olamaz. Danimarkalı bir karikatüristin çizdiği, Peygamber Efendimize hakaret içeren skandal karikatür olduğu belirlenen afişi asma gafletinde bulunan belediye yetkililerinin ucu dışarıda bu tavrı apaçık İslam'a, Müslümanlara hakarettir” ifadelerine yer verildi.

Kamuda yönetici olan, toplumu yönlendirme imkânına sahip kişi veya kurumların, bu tür işleri daha özenle yapmak zorunda oldukları kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Etnik hassasiyet üzerinden siyaset yapanlar ötekine saygının her alanda olması gerektiğinden bihaber olduklarını itiraf etmişler, inanma bakımından ötekine tahammül gösteremediklerini ifşa etmişlerdir. Özellikle kamuda yönetici olan, toplumu yönlendirme imkânına sahip kişi veya kurumlar, bu tür işleri daha özenle yapmak zorundadır. Siyasi parti temsilcileri, belediyeler, topluma yansıyacak çalışmalarda, siyasi düşünce veya beklentiler için hassas noktalara temas etmekten kaçınmalı; farklı kesimleri rahatsız edecek söz, davranış ve çalışmalardan uzak durmalı, provokasyona neden olabilecek veya toplumsal huzuru bozacak işlerden imtina etmelidir. Hangi amaç ve niyetle yapılırsa yapılsın, bunun izahı ve hoş görülmesi mümkün değildir. İşine geldiğinde emekli müftüyü, işine geldiğinde bir eş cinseli aday göstermekten imtina etmeyen bu saygısız anlayışı kınıyor; bu özensiz ve dikkatsiz çalışmanın toplumun vicdanına verdiği ağır hasarı iki satırlık bir özürle telafi edemeyeceklerini bilmelerini istiyoruz. Bu skandala imza atanları, toplumsal değerlere saygılı, işlerinde daha özenli ve milletin hassas olduğu konulara daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
02.07.2026
14:30
Bingöl Adalet Ormanı`nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Adalet Ormanı'nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Adalet Ormanı'nda sulama ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, fidanların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın