KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

'Bu Benim Eserim' proje çalışmasına Bingöl’den 7 proje katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 'Bu Benim Eserim' adlı proje çalışmasına Bingöl'den 7 proje katıldı.

`Bu Benim Eserim` proje çalışmasına Bingöl’den 7 proje katıldı
14 NİSAN 2010 ÇARŞAMBA 08:20
0
2026
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen ilköğretim okullarının altı, yedi ve sekizinci sınıflarına yönelik, matematik ve fen bilimleri alanlarını kapsayan 'Bu Benim Eserim' proje çalışması Malatya Bölge Sergisi açıldı.

Malatya Bölge Merkezine bağlı 8 ilden 80 projenin sunulduğu sergiye Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile Vali Yardımcısı İnci Sezel Becel katıldı.

Mehmet Bulut, Anemon Otel'deki serginin açılışında yaptığı konuşmada, 5 yıldır yapılmakta olan yarışmanın Türkiye genelindeki 12 bölge merkezinden birinin Malatya olduğunu söyledi.

Yarışmaya bölgeye bağlı Adıyaman'dan 8, Bingöl'den 7, Diyarbakır'dan 8, Elazığ'dan 12, Malatya'dan 18, Mardin'den 5, Şanlıurfa'dan 14, Tunceli'den ise 8 projenin katıldığını ifade eden Bulut, şunları kaydetti:

'Yarışmaya ilimiz merkez ve ilçe okullarından 625 proje başvurusu yapıldı. Bunlardan 604'ü okul müdürleri tarafından onaylandı. İl Çalışma Grubu üyelerinin ilk değerlendirmesi sonucunda 383 proje Bölge Çalışma Grubuna gönderildi. Bölge Çalışma Grubu da 383 projeden 83'ünü Bölge Bilim Kuruluna gönderdi. Burada 83 proje değerlendirildi. 14 fen bilimleri, 4 matematik olmak üzere bugünkü sergimize davet edildi. İki gün boyunca yapılacak yarışma sonunda ödül töreni yapacağız. 11-12 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacak Türkiye Finaline Malatya Bölge merkezinden 8 proje katılacak.'
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın