KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Bu bir ilgi çağrısıdır

Yaşı 90'a dayanmış ancak hala ihtiyaç duyulduğu için avuç açıyor. Gören herkesin yüreği burkuluyor ancak bu manzara 10 yıldır tekrarlanıyor. Yetkilileri duruma müdahale etmeye davet ediyoruz.

Bu bir ilgi çağrısıdır
17 HAZİRAN 2009 ÇARŞAMBA 09:21
0
2209
0
AA aa
Mahmud Arda'nın Haberi
Adı: Fidan Bulut. Yaşı 90'a dayanmış ancak yaklaşık 10 yıldır dileniyor yâda dilendiriliyor. Bingöl'de herkes onu, ‘Hastanenin oradaki yaşlı teyze' diye tanıyor. Ancak kimse ne ismini biliyor, ne de hakkında bilgi sahibi. Yazın kavurucu sıcağında, kışın dondurucu soğuğunda onu Bingöl Devlet Hastanesi mevkiinde bulmak mümkün. Kimileri onun kendi isteğiyle dilendiğini belirtiyor, kimileri de dilendirildiğini öne sürüyor. Yaşını dikkate alarak ‘ayakta dahi duramayan bir bayan hastane bölgesine her gün nasıl gelebiliyor?' sorusuna dikkat çekenler, yaşlı bayanın dilendirildiği görüşü üzerinde duruyor. Her gün karşılaştıkları Fidan Bulut'un içinde bulunduğu durum karşısında yüreklerinin burkulduğunu belirten vatandaşlar: “İhtiyacı varsa ihtiyacı karşılanıp dilenmekten vazgeçirtilmeli, zorla dilendiriliyorsa bu işe zorlayanlar hakkında gerekli işlemler yapılmalı” diyor.
Kent Haber Gazetesi olarak bu manzaranın önlenmesi hususunda Valilik başta olmak üzere ilgili tüm kurumları konu hakkında gereğinin yapılması çağrısında bulunuyoruz.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma:
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın