Basın toplantısında Devlet Bahçeli'nin ve Abdullah Öcalan'ın çağrısını değerlendiren DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören: 'Barış ve demokratik çağrı, Edirne'den Hakkâri'ye kadar, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Çerkes'iyle, Türk'üyle herkesi kapsayacak, 85 milyona, hatta Ortadoğu'ya kadar fayda sağlayabilecek geniş ve önemli bir çağrıdır. Bu nedenle bu çağrıya kulak vermemiz gerekiyor.'
Bingöl'de 09 Mart 2025 günü yönetim görevini devralan İl Eş Başkanları Neriman Bolkan ve Sedat Ormangören'in öncülüğündeki DEM Parti Bingöl İl Örgütü, basınla buluştu. Yerelden genele değerlendirmelerin paylaşıldığı toplantıda, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan ve Abdullah Öcalan'ın barış ve demokratik çözüm çağrısıyla boyutlanan yeni sürecin önemi üzerinde duruldu ve toplumun tüm kesimlerinin bu süreci sahiplenip desteklemesi gerektiği vurgulandı.
“BARIŞI YAŞANIR HALE GETİRMELİYİZ”
Yeni sürece dair değerlendirmelerini paylaşan İl Eş Başkanlarından Neriman Bolkan, barış ve demokratik çözüm çağrısına dikkat çekerek;
“Bu çağrı bizler için çok kıymetli ve çok anlamlı. Bingöl gibi bölgeler, geçmişte bu sorunlardan büyük acılar yaşamış yerler. Bu nedenle barışı toplumsallaştırmak ve tüm kesimlerin ortak talebi haline getirmek zorundayız. Artık barışı konuşmanın ötesine geçip, yaşanır hale getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“ORTADOĞU'YA KADAR FAYDA SAĞLAYABİLECEK GENİŞ BİR ÇAĞRIDIR”
Türkiye'de yıllardır süregelen PKK meselesi, Abdullah Öcalan'ın örgütün dağılması ve silahlı mücadelenin sona ermesi yönündeki barış ve demokratik çözüm çağrısının önemine dikkat çeken ve bugünün sadece Kürtleri ilgilendirdiği algılarının yanlış olduğunu vurgulayan İl Eş Başkanlarından Sedat Ormangören, bu çağrının Ortadoğu'ya kadar geniş bir coğrafyayı etkilediğinin altını çizdi.
Ormangören: “Barış ve demokratik çağrı, 1 Ekim 2024'te Devlet Bahçeli'nin Meclis'te DEM Parti grubumuza gelerek bu süreci başlatmasıyla gündeme geldi. Şöyle bir algı var: Barış ve demokratik çağrı sadece Kürtlere fayda sağlayacakmış gibi düşünülüyor. Bu kesinlikle böyle bir şey değil. Edirne'den Hakkâri'ye kadar, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Çerkes'iyle, Türk'üyle herkesi kapsayacak kadar önemli bir çağrıdır. Bu nedenle bu çağrıya kulak vermemiz gerekiyor. Bu çok ciddi, çok önemli bir sorun. Herkesin faydasına olabilecek bir şey. Bu sadece Kürtlere bir kazanım sağlamayacak; 85 milyona, hatta Ortadoğu'ya kadar fayda sağlayabilecek geniş bir çağrıdır. Biz yönetim olarak ‘biz yapacağız' değil, ‘hep birlikte yapacağız' diyoruz. Bu süreci tüm toplumsal kesimlerle birlikte örmek istiyoruz” dedi.
Toplantıda, Bingöl'deki uyuşturucu, kadına şiddet olayları ile artan toplumsal şiddet, bıçaklı yaralanmalar ve sosyal yozlaşmaya dair değerlendirmeler de paylaşılıp, çözüm için mücadelenin aratarak sürdürüleceği vurgusu da aktarıldı.
Siz barıştan bahsediyorsunuz tamam güzelde. Sizin o ağa babalarınızın onayını aldığınız mı. Mesala ingilizlerden onay çıktı mı. Dünyanın hiç bir ülkesinde elden ele dolaştırılan, parmak uzatıldığında oraya koşan, çoğu avrupa ve diğer ülkelerin elinde oyuncak olan bir millet var mı. Var Kürt milleti. Kimse kusura bakmasın ama ingilizin, ermenisi, yunanı, fransızı, amerakılısı ve diğer ülkelerin elinde oyuncak gibi oynanılan ve asırlardır bir biriyle aynı toprakları paylaştığı milletle 50 yıldır savaştırılan bir millet.masa başında bar
@Misafir Kullanıcı Keşke bu sahipsiz millet dediğin Gazzeli Müslümanlar olsaydı. Ecdatları katledilen bir millet şuan CHP'nin arka bahçesi haline gelmiş. Tayyip gitsinde kim gelirse gelsin, Biz makarnacı değiliz, biz fedarasyon istiyek diyen bir millet. Kime kimi anlatıyorsun. Biz tarihi televizyondan ve gazeteden öğrenmedik. bizzat yaşıyoruz
@Misafir Kullanıcı Git biraz tarih oku be kardeşim! Ama gayri resmi tarihi de oku. Şu ümmetin sahipsiz milleti kim, bu din için 700bin şehit veren millet kim, hiçbir millete durup dururken saldırmayan millet kim! Kütüphane yakmayan millet kim...
Halktan uzak olanlarla bu işler olmaz. Şu fotoğraf karesindeki insanlar yıllardr sadece ama sadece kendilerine oy verenlere siyasetini anlatıyor. Bugüne kadar gelen hiçbir yönetim biz neden sadece bize destek veren esnafı ziyaret ediyoruz bize destek veren stklar ile diyalog kuruyoruz demedi ve siz de demeyeceksiniz. Böyle yaparak her seçim binlerce kararsız seçmeni tekrar eskiden düşman gördüğünüz partiye kaptiriyorsunuz. Siyasetinizi de bir adım öteye taşıyamiyorsunuz..
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
16.04.2026
22:36
Bingöl'de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında satış yapan işletmeler denetlendi. Kontrollerde ürünlerin sertifikaları, etiket bilgileri ve muhafaza koşulları incelendi.
16.04.2026
21:43
Kaya'dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2025 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim raporuna muhalefet şerhi koydu. Kaya, doğrudan temin harcamaları, araç giderleri ve bütçe planlamasına ilişkin çeşitli tespitler paylaştı.
16.04.2026
20:50
'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Bingöl'ün doğal ve kültürel değerlerini yansıtan kareler büyük beğeni topladı.
16.04.2026
19:01
81 İlde Eş Zamanlı 'Okul Güvenliği' Toplantısı
Bakanların koordinasyonunda 81 ilde düzenlenen 'okul güvenliği' toplantısına, Bingöl Valisi Cahit Çelik de katıldı. Toplantıda okullarda alınacak yeni güvenlik tedbirleri ele alındı. Polis ve Jandarma kontrolleri sıkılaştırılacak!
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın