KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2024 Salı
°C

Bu cezalar bizi yıldırmayacak

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcıları Sait Şahin ve Bahattin Temel’in de aralarında bulunduğu STK temsilcilerine verilen cezaları kınayan HÜDA-PAR İl Teşkilatı: “Bu ceza Hür Dava Partisi’ne verilmiştir. Partimize verilen bu cezalar bizleri yıldırmadı, yıldırmayacaktır”.

Bu cezalar bizi yıldırmayacak
25 MAYIS 2013 CUMARTESİ 10:31
0
1991
0
AA aa

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Teşkilatı, partilerinin Genel Başkan Yardımcıları Sait Şahin ve Bahattin Temel'in de aralarında bulunduğu STK temsilcilerine verilen cezaları kınamak amacıyla dün Cuma Namazı sonrasında Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Tekbirlerin ve ‘Müslüman'a uzanan eller kırılsın', ‘Müslüman zulme, boyun eğemez', ‘Üzülme Müslüman, Allah bizimle' gibi sloganların atıldığı basın açıklamasında, metni İl Başkan Yardımcısı Vahit Eser okudu.

“Barışın, huzurun, kardeşliğin tesisi için; kimi gayretlerin ve çabaların İçinde bulunduğumuz şu günlerde; haksız ve hukuksuz bir şekilde, tek parti döneminin despotluğunu ve 28 Şubatın zulümlerini hatırlatan kimi yargı kararlarıyla karşılaşmış bulunmaktayız” diyen Eser, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 yıldır devam eden İslami STK davasında somut hiçbir delil olmamasına rağmen mahkeme heyeti oy birliğiyle 15 kişiye toplamda 113 yıl 4 ay hapis cezası verdiğini söyleyerek, Yargıtay'ın Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından aralarında Adana Umut Der eski Başkanı Sabahattin Aydın ile Şura Der eski Başkanı Mehmet Aktaş'ın da aralarında bulunduğu İslami STK davasında 5 kişiye verilen toplamda 37 buçuk yıllık hapis cezasını onayladığını kaydetti.

“CEZALAR TAMAMEN SİYASİDİR”

Partilerinin Genel Başkan Yardımcıları M. Bahattin Temel ve Sait Şahin, İstanbul İl Başkanı M. Ali Gönül, Bağcılar İlçe Başkanı Burhanettin Manas ile Kartal İlçe Başkanı Ramazan Suna'ya verilen cezaların haksız ve hukuksuz olduğunu ifade ederek, verilen cezaların tamamen siyasi olduğunu ileri sürdü.

Eser: “Bu hukuk dışı cezalandırma ile partimizin tasfiye edilmek istendiği aşikârdır. Egemen güçlerin, muhalifleri sindirmek için istiklal mahkemelerinden beri yargıyı silah olarak kullanma alışkanlığının devam ettiği ayan beyan ortadadır. Bu ceza Hür Dava Partisi'ne verilmiştir. Partimize verilen bu cezalar bizleri yıldırmadı, yıldırmayacaktır inşallah. Bu cezalarla; binlerce gönüllüsüyle mazlum ve muhtaçlara yardım götüren STK'lar cezalandırılmıştır. Bu cezalarla Müslüman halkımız ve inancı cezalandırılmıştır. Bu kararla İslami hizmetlerde bulunanlar ve muhtaçlar da cezalandırılmıştır. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin ve Adana 7.Ceza mahkemesinin, birçok sivil toplum kuruluşu mensuplarına ve gönüllülerine, gazetecilere, yazarlara, kanaat önderlerine ve siyasetçilere sudan bahanelerle, verilen bu cezalar; kamuoyunda ciddi rahatsızlıklara ve öfkeye yol açmıştır. Normalleşme ve barış adına umut rüzgârlarının estiği bir zamanda böyle hadiselerin nüksetmesi, gerçekten arzulanan neticelere gölge düşürmekte ve yeşeren umutları boşa çıkarmaktadır. Yasal faaliyette bulunan STK'lara ve siyasilere ceza yağdırılması kaygı ve endişe vericidir. Eli silahlı insanlara ”silahlarını bırakarak düz ovada siyaset yapmaya” davet edildiği, barışın ve helalleşmenin konuşulduğu bir süreçte elinde silah olmayan ve aktif siyasetin içinde olanların cezalandırılmasını kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Silahsız ve tamamen yasal faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşları mensuplarına mahkemelerin toplamda 150 yıl gibi bir ceza yağdırması son derece kaygı vericidir. Mahkemelerin bu denli taraflı karar vermesi yargının hala Ergenekonvari karanlık ve derin güçlerin emrinde olduğu kuşkusunu uyandırmaktadır. Bu yargı maskaralığını kınıyoruz…” diye konuştu.

“ZALİM ELLERİ ALLAH'A ŞİKÂYET EDİYORUZ”

“Hasta ziyareti, komşularla ziyaretleşme ve dayanışma, halkın fakir kesimlerine yardım etmek, basın açıklaması yapmak, toplantı ve yasal zeminde örgütlenme gibi sosyal ve yasal faaliyetler suç olarak gösterilmiştir. Bu faaliyetler suç sayılıyorsa, Türkiye'de herkes suçludur. Bizde bu suçları işlemeye devam edeceğimizi ilan ediyoruz” diyen Eser, bu cezaların şahıslara değil, şahısların üzerinden İslami ve insani hizmetlere verildiğini söyledi.

Eser: “Partimiz, kimi sivil toplum kuruluşları ve gönüllüleri olarak, kendini hakka ve halkın hizmetine adamış olan kardeşlerimize karşı yapılan bu hukuk skandalını kınıyor, bu zalim elleri başta Züntikam olan Allah'a, sonra da Müslüman halkımıza şikâyet ediyoruz” dedi.

HÜKÜMETE ÇAĞRI

Açıklamada hükümete seslenen Eser: “Tüm devlet yetkililerine, özellikle Başbakan'a ve Adalet Bakanı'na sesleniyoruz: yargıda yapılan bu haksızlığın, bu çifte standart uygulamaların önüne geçin ve gereken tedbiri alın. Tüm sivil toplum kuruluşlarına ve duyarlı kamuoyuna da sesleniyoruz: Açıkça yapılan bu hukuk skandalına, bu zulme suskun ve seyirci kalmayın. Haklıların yanında yer alın ve zalimlere karşı birlikte sesinizi yükseltiniz. Yoksa bu hukuksuzluk bir gün sizin de kapınızı çalacak. Partimizin Genel Başkan Yardımcıları ile il ilçe başkanları ve İslami STK'ların başkanları ile gazetecilere verilen cezaları kınıyoruz. Bu keyfi ve haksız hapis cezalarına karşı insan hakları kuruluşlarını, STK'ları ve halkımızı duyarlı olmaya, tepki vermeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2024
16:54
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Bingöl'de bulunan kayıp eşyalara ulaşmanın güvenli ve kolay yöntemini geliştiren öğrenciler, web sitesi tasarladılar ve projeleri, TÜBİTAK 2204A Malatya Bölge Finali'nde birinci oldu. Kaybettiğiniz eşyalara nasıl ulaşabileceksiniz? Detaylar haberimizde…
21.05.2024
15:39
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Bingöl'de polis ekiplerinin dikkati sayesinde iki vatandaş, 355 Bin TL dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
21.05.2024
14:55
Bingöl`de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet B.'nin yabani ot toplamak için gittiği bölgede cansız bedeni bulundu.
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın