KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Bu cihazlarla hayatları kolaylaşacak

6 Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi, 2 Bin 400 TL değerinde 20 adet telefonu görme engelli vatandaşlara dağıttı. Engellilerin hayatlarında büyük kolaylık sağlayacak olan cihazlar, metin okuma, ses ile komut verme, yazıları büyütme, sesli olarak adres tarifi yapma, renk tanıma gibi birçok özelliğe sahip.

Bu cihazlarla hayatları kolaylaşacak
04 HAZİRAN 2016 CUMARTESİ 03:19
0
2264
0
AA aa

6 Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi, ‘Engelsiz Telefon' projesi kapsamında Dünyagöz Vakfı'nca gönderilen 20 adet özel telefonu, görme engelli vatandaşlara dağıtmak üzere program düzenledi.

Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda düzenlenen programa 6 Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi Başkanı Mücahit Korkutata, Bingöl İl Dernekler Müdürü Nevzat Deniz, Türkiye Engelliler Konfederasyonu temsilcisi Bahattin Tuz ve görme engelli vatandaşlar katıldı.

Dağıtım öncesi cihazlar hakkında engelli vatandaşlara bilgi veren Korkutata, telefonların tamamen görme engelliler için özel tasarlandığını söyledi.

Cihazın renk, yazı okuma ve sese dönüştürme, sesli komut sistemi ile çalışma özellikleriyle görme engellilerin hayatını büyük ölçüde kolaylaştırdığını ifade eden, Korkutata, “Görme engellilerin erişilebirliğini arttırmak amacıyla böyle bir proje başlattık. Telefonumuz görme engelliler için özelikle tasarlanan bir telefon. Telefonumuz, onların günlük ihtiyaçlarını karşılıyor. Tamamen sesli komutlarla çalışan bir telefondur. Tuşlu ve dokunmatik özelliği mevcuttur. Kitap okuma özelliği var. Öğrencilerimizin günlük ihtiyaçlarını karşılama noktasında verimlilik sağlıyor. Renk bulma özelliği ile engellilerimizin kıyafetlerini seçmesinde yardımcı oluyor. Sesli komutlarla yönlendirmeler yapıyor. Kişinin hangi menüyü nasıl kullanacağını söylüyor. Sesli durak özelliği ile engellilerimizin gideceği yerlere kolay bir şekilde itmesi için yardımcı oluyor. İlk etapta 20 engelli öğrenci kardeşimize verdik. Proje ile daha çok engelliye ulaştıracağız. Piyasa değeri 2 bin 400 liradır. İnanıyoruz ki, bu telefonla engelleri aşma noktasında daha verimli bir hayat sürecekler” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 20 adet cihaz, görme engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Tamamen görme engellilere özel olarak tasarlanmış bu cihazlar telefon özelliğinin yanı sıra; dokunmatik, metin okuma, ses ile komut verme, yazıları büyütme, sesli olarak adres tarifi yapma, renk tanıma, OCR, NFC ve acil yardım imdat butonu gibi önemli özellikleriyle görme engellilerin hayatına ışık oluyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın