KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

B.Ü. fuara damga vurdu

Diyarbakır'da gerçekleştirilen 'Gurme, Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı' kapsamında yapılan yemek yarışmasında Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri 6 altın 1 de gümüş madalya kazanarak Bingöl'ün göğsünü kabarttı. Bingöl Üniversitesi, grup kategorisinde de en iyi üniversite seçildi.

B.Ü. fuara damga vurdu
19 KASIM 2019 SALI 20:46
2
2054
4
AA aa

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı” TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Beş gün süren ve 200 bine yakın kişinin ziyaret ettiği fuara, Bingöl Üniversitesi damga vurdu. Aydın, Van, Hakkâri, Tunceli, Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin Sivas, Kastamonu, Trabzon, Hatay ve Kayseri'nin de aralarında olduğu 45 ilin mutfağının beş gün boyunca sergilendiği fuarda 7 kategoride yarışlar düzenlendi. Bu yarışlardan altı birincilik ve bir ikincilik alarak fuarda boy gösteren Bingöl Üniversitesi Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri, anlamlı bir başarıya imza attı. Bireysel kategorilerde ve grup kategorilerinde yapılan yarışlarda Aşçılık Programı 1. ve 2. sınıfları öğrencilerinin başarısı takdir topladı.

Bireysel kategoride yarışan Aşçılık programı öğrencilerimiz tarafından 6'sı altın 1'i gümüş olmak üzere toplamda 7 madalya kazanılırken, Bingöl Üniversitesi grup kategorisinde de en iyi üniversite seçildi.

Öğrencileri makamında kabul eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, fuara damga vuran öğrencilere hediye de takdim etti.İki yıl önce öğrenci alan Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programının öğrencileri tarafından kazanılan başarının kendilerini sevindirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Çapak, “İki yıl önce açtığımız bir program olmasına rağmen ulusal düzeyde bir başarı göstermeleri hakikaten takdire şayan bir durum. Bu güzel başarıda emeği geçen başta bölüm hocaları olmak üzere Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz yönetimini tebrik ediyorum. Tabii ki başarının en önemli mimarları olan öğrencilerimizi de canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra da büyük başarılara imza atıp Bingöl Üniversitesi'nin adının önemli platformlarda temsil ederler” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52880)
21 Kasım 2019 Perşembe 15:50
Tebrikler emeği geçenlere..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52852)
21 Kasım 2019 Perşembe 07:35
Tebrikler Bingöl Üniversitesi yönetimi ve öğrencileri
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52823)
20 Kasım 2019 Çarşamba 14:06
Üniversitemiz ve öğrencilerimizi kutluyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52820)
20 Kasım 2019 Çarşamba 12:26
harika haberler memleketimden
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın