KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2024 Cuma
°C

Bu gürüntüler akıl sağlığına zararlı

İslamiyet'e, Kuran'a ve Kabe'ye Allah'a yönelik hakaretlerin pazarlandığını haber7'den öğrenen yazar Halime Gürbüz, daha da korkunç bir gerçekle karşılaştı.

Bu gürüntüler akıl sağlığına zararlı
17 ARALIK 2005 CUMARTESİ 14:23
0
1788
0
AA aa
Microteam ekibinin ortaya çıkardığı ve habervakti.com sitesinde yayınlandığı bir haberi, haber7 sayfalarından kamuoyuna duyurup, duyurmama konusunda, ekip olarak hayli uzun bir tartışma gerçekleştirdik. Değil bir Müslümanın, aklı başında bir insanın bile görmeye tahammül edemeyeceği bu görüntüleri, sırf bir kaç bin 'tık' daha fazla alabilmek için haberleştirmenin bir mantığı yoktu.

İslam'ın kutsal değerlerine hakaret için armalar yaptırıp bunları tişörtlere bastırıp satan firmanın ürünleri










URUNLERI SATAN SITENIN ADRESI

Şayet bu insanlık dışı tasarımlar bir şekilde pazarlanıyor olmasaydı, haber7, olayı, insanlık ahlakından yoksun bir kaç kişinin ya da bir gurubun hezeyanı olarak görmezden gelmeyi tercih edecekti. Zaten daha önce bu tarzda yapılan pek çok haberi görmemeyi tercih ederek, çirkinliği yaymanın bir aracı olmayacağımızı gözler önüne sermiştik.

Ama "Allah'tan başka taptıklarına da sövmeyin" emri veren bir dine yönelik insanlık dışı hakaretlerin bir pazar oluşturması, birilerinin bundan para kazanıyor, daha da vahimi birilerinin bu ticareti meşru kabul ediyor olması görmezden gelinecek bir durum değildi. Bu ahlaksız pazarı görmezden gelmek, o pazarın kulaktan kulağa büyümesini sağlayanlardan başkasının işine yaramazdı. Birileri bunu gün yüzüne çıkartıp, bu kirli tezgahı kapatmalıydı. Çünkü İnsan hakları Beyannamesine bile ters olan bu ticareti meşru görecek hiç bir yasa daha dünyada kanunlanlaşmaya cesaret edememişti. Ama yasalara rağmen bu pazarın açık olması aslında çok şey ifade ediyordu.

Haberi nasıl bir üslupla vereceğimizi hiç tartışmadık. Çünkü haber7 muhatabı kim olursa olsun hakaret içeren, aşağılayan bir üslup zaten kullanamazdı.Hele de böylesi insanlık dışı bir tavır sergileyenleri muhatap alıp, onların seviyesine inmek gibi düşünce kapımızdan bile geçemezdi.

Ama haberi duyurmak için bir başlık gerekiyordu.Ve biz bu habere bir başlık yazmak yerine, başlık koymamayı tercih ettik.

Haberimizden sonra pek çok telefon görüşmesi gerçekleştirdik, pek çok mail aldık Aynı gün arayanlar arasında Türkiye gazetesi yazarı sayın Halime Gürbüz de vardı. Bayan Gürbüz, görüntülerden dehşete düşüp, bu çirkinliğe tahammül edemeyenler arasındaydı ve çok duygulandığını ve kendisinin bu konunun üzerine gideceğini söyledi.

Sayın Gürbüz gerçekten de olaya seyirci kalmak yerine, bu çirkinliği bitirmek adına bir dizi girişimde bulundu. Ve bugünkü köşesinde bu çabaları sırasında yaşadıklarını yansıttı. Ve o da başlık olarak sözün tükendiği yeri tercih etti. Çünkü bir insanın hele de bir Müslümanın böyle bir tavrı tanımlayabileceği, bu davranışa edebileceği tek bir söz dahi olması söz konusu değil...

İşte Halime Gürbüz'ün ulaştığı korkunç gerçek. Ve hâlâ "Bu da bir ticaret, size ne" diyenlerin suskunluğunu bozacak ibretlik bir yazı:

***

Sözün tükendiği yer..

Günlerden bir gün, Redhouse Büyük Sözlük'ü (İngilizce-Türkçe) karıştırırken alfabemizin 23'üncü harfi civarında gerilmiştim. Güzide ‘Ş' harfimizin sayfasında ikinci kelime Şaban, anlam karşılığında yazan ise; Stupid (aptal) idi... İçimde kaldı o zamandan beri. Yumuşak bir giriş olsun diye var bu paragraf...

Gereken; değerlere karşı hassasiyet ve farklı inançlara saygı ancak yazık ki ne yazık bu değilmiş herkesin harcı... Edep kaidelerine uyulduğu sürece herkes fikrini ifadede serbest olmakla birlikte kutsal olan hiçbir kavramın dalga geçilecek tarafı yoktur. Maalesef kimi sosyal aktörler, bunu marifet saymakta hatta işi küfüre kadar vardırmakta. Hareketin tarzı kişinin kalitesini ortaya koyar. Fiili işleyene göre zaten küfür ettiği değer, onun için değerli değil. Amaç sadece ‘değer' sahibine saldırıyla ego açığını tıkama çabası..

“Hindu'nun bile gözü önünde ekmek arası kutsal inek yerim ben” diye uyanan gözüpeklere, “Ya varsa?!” korkusuyla Allah'ı her fırsatta inkar edenlere, korsan kutsal kitaplara, kendini ilah ilan edenlere, sentetik elçilere aşinayız. Ne var ki, bu seferki haddini çok aşmış... Bir haber sitesinde yer alan haber ve resimler resmen insanlık dışı! ‘Cafepress', merkez ofisi California'da bulunan ve baskılı hediyelik eşya satışı yapan online bir site. Ve bu sitede İslam'ın değerlerine hakaret dolu dizaynlar tişört, kupa, çanta, kartpostal gibi bir yığın ürüne uygulanmış halde satışta. “Üzerine tuvaletinizi yapınız” sloganıyla birlikte pisuara yerleştirilmiş bir Mushâf-ı şerîf dizaynı mevcut rezaletin sadece bir örneği... (http://www.cafepress.com/aaronscase/496636)

Gönderdiğim maile cevap gelmeyince telefon açtım. Müşteri ilişkileri departmanından çok saygıdeğer bayan Ashley sağ olsun yardımcı oldu. İslamiyet'e, Kur'an'a, Kâbe'ye, Allah'a bu denli pervasızca hakaret ticaretinin hangi ticari veyahut insani etiğe uygun olduğunu sordum. Mahalle delisi direksiyonuyla varil başına bir centlik petrol zammı protesto ediyormuş muamelesi gördüm. “Sizin değerleriniz ‘designer'ımıza göre kutsal olmayabilir” dedi. Acaba kaç kişi bu designer'ın annesini kutsal bulacaktı kestiremedim. Uzun bekleyişin ardından beni aktaracağı bir yetkili bulamayan Ashley, “ 2.5 milyon mağazamız var, dizaynı tasarlayanı bilemem. Rahatsızlık duyuyorsanız telefon açmak yerine tekrar mail atınız” cümlesiyle beni uğurladı.
‘Tırnağın varsa kaşın' derdi nenem. Kullanılabilir durumda mı bilemem ama dizayn tasarımcısının mail adresi; “aarondodd@gmail.com ve mailto:aarondodd@gmail.com” Bu şahıs profilden bakınca kendini kahramana benzetmiş, ki burada bir bağlaç olarak küfür kullanmak vardı ama biz devam edelim, Don Quijote'un yel değirmeni savaşı romantizmini yaşama hevesine kapılmış belli... Çeşitli internet sitelerinde İsrail ve anti İslam propagandası saçan, karşıtı olduğu insanların yaşam hakkını bir fıkranın en komik cümlesiymişcesine algılayan makaleleriyle de hayat buluyor.
En fenası... Araştırırken rastladığım bir adres. Depozitosuz olduğunu bile bile ruhunu şeytana satmış ve dahi tüketici memnuniyetini hiçe saymış bir karbon bazlı molekül yığını, pisuara konan Mushâf-ı şerîf dizaynını uygulamaya koymuş ve bunu kameraya kaydedip yayınlama edepsizliğini de göstermiş!.. Seyretmemek serbest... (http://www.vengers.com/quran.wmv)

Sözün tükendiği yer işte tam burası!..

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
02.05.2024
11:44
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Kafeslerdeki ölü balıkların toplanıp paketlenerek özellikle Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Batman'a, Doğu illerine arabalara yüklenerek buralara gönderilip burada kilosunu 50-60 liraya piyasaya sürüldüğünü belirten somon ve alabalık üreten işletmeci Samettin Tokgöz, kilo maliyeti 150 lira olan somon balığının bazı yerlerde 130 liraya satıldığını kaydederek, 'Bu balıklar ya dip balık ya da ölü balıktır. 160 ila 200 liranın altında da alabalık görüyorsan yine bilsin ki dip balığı, ölü balıktır. Bu insan sağlığına da, sektöre de zararlıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın