KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Aralık 2025 Çarşamba
°C

'Bu İnsanlık Dışı Hadise Hiçbir Şekilde İzah Edilemez'

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Hakkari merkeze bağlı Geçitli Köyü'nde bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlama ile ilgili, 'Bu insanlık dışı hadise hiçbir şekilde izah edilemez' dedi.

`Bu İnsanlık Dışı Hadise Hiçbir Şekilde İzah Edilemez`
22 EYLÜL 2010 ÇARŞAMBA 09:48
0
2355
0
AA aa
Devlet Bakanı Yılmaz, beş gün önce patlamanın meydana geldiği, Hakkari merkeze bağlı Geçitli Köyü'nü ziyaret etti. Bakan Yılmaz ile AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ve Vali Muammer Türker, 16 Eylülde bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada 9 kişinin yaşamını yitirdiği merkeze bağlı Geçitli Köyü'ne helikopterle gitti.

 

Burada kurulan taziye çadırını ziyaret eden Bakan Yılmaz, köy halkına başsağlığı diledi. Burada yemek yiyen Bakan Yılmaz, daha sonra kadınların bulunduğu taziye çadırına yöneldi. 80 yaşındaki Safiye Canatak'ın elini öperek, bir süre sohbet eden Bakan Yılmaz, olayda yaşamını yitiren minibüs sürücüsü 25 yaşındaki Aydın Erol'un evine gitti. Aydın Erol'un odasında bir süre oturan Yılmaz, baba Cahit Erol ile görüştü. Oğlunun odasındaki bilgisayarı Bakan Yılmaz'a gösteren Cahit Erol, 'Oğlum bir bilgisayar tutkunuydu. Zamanının büyük bölümünü burada geçirirdi' dedi.

 

Bakan Yılmaz, Cahit Erol ile basına kapalı yaptığı kısa görüşmeden sonra köydeki jandarma karakoluna gitti. Ziyaret esnasında gazetecilere açıklama yapan Bakan Yılmaz, halkın acısını paylaşmak üzere köyü ziyaret ettiğini söyledi.  'Allah bir daha böyle acılar göstermesin' diyen Bakan Yılmaz, bu olaydan herkesin büyük üzüntü yaşadığını ancak ateşin düştüğü yeri yaktığını ifade etti. Köy halkına, hükümetin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiklerini dile getiren Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

'Devlet olarak, bütün diğer hadiselerde olduğu gibi bu hadisede de ne gerekiyorsa yapacağız. Suçlular inşallah kısa sürede bulunur. Devletimiz bir hukuk devletidir. Bu hukuk devleti içinde, bu insanlık dışı hadise hiçbir şekilde izah edilemez. İlgili kurumlarımız, savcılığımız olaya el koymuş durumda. Güvenlik kuvvetlerimiz çalışma yapıyor. En kısa sürede suçluların bulunacağına ve hak ettikleri cezaya çaptırılacaklarına inanıyorum. Zaten ailelerin de beklentisi bu yönde.'

 

Bakan Yılmaz, taziye ziyareti ve incelemelerin ardından helikopterle köyden ayrıldı.

Hakkari'de 16 Eylülde, Aydın Erol yönetimindeki 65 EN 341 plakalı minibüsün merkeze 28 kilometre uzaklıktaki Geçitli Köyü ile Durankaya Beldesi arasından geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu, 9 kişi yaşamını yitirmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.12.2025
03:19
Bingöllü Doktor Ankara`da Umut Oldu
Bingöllü Doktor Ankara'da Umut Oldu
Aylar süren ağrılar ve geciken tanının ardından Ankara'da ameliyat olan Çiğdem Dursun Varol, Bingöllü hemşehrimiz Op. Dr. Mehmet Ali Çaparlar'ın başarılı operasyonuyla sağlığına kavuştu. Çaparlar'a teşekkür ederek tedavi sürecindeki ilgi ve güven için memnuniyetini dile getiren Varol, tavsiyelerini de paylaştı.
09.12.2025
03:17
Mutluca sakinleri mutsuzca seslendiler!
Mutluca sakinleri mutsuzca seslendiler!
Köylüler, defalarca ilettikleri taleplerin karşılıksız kalmasından şikâyet ederek '2025 yılında hâlâ yol beklemek zorunda kalıyoruz' diyerek tepkilerini dile getirdi.
09.12.2025
03:15
BİGED`den Ödüllü Dama Turnuvası
BİGED'den Ödüllü Dama Turnuvası
Başvurular 15 Aralık 2025 tarihine kadar kabul edilecek. Dernek, strateji ve zekâ gerektiren bu köklü oyuna ilgi duyan tüm vatandaşları turnuvaya katılmaya davet etti.
09.12.2025
03:14
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Çalışmalar kapsamında yakalanan 2 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.
09.12.2025
03:13
Zıktê Sürkap`tan Engelliler İçin Kahvaltı Programı
Zıktê Sürkap'tan Engelliler İçin Kahvaltı Programı
Engelli bireylerin toplumda daha görünür, daha bağımsız ve daha aktif bireyler olmasını arzu ettiklerini söyleyen Atalay; 'Hayatımızdaki zorlukların sevgi ve empatiyle aşılacağına inanıyoruz' dedi.
09.12.2025
03:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan 203 Aileye kış desteği
Bingöl Umut Kervanı'ndan 203 Aileye kış desteği
Kasım ayı faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı, gıda, giyim ve nakit desteklerini kapsayan yardımlarla 203 aileye ulaştı. Kış şartlarının ağırlaşmasıyla çalışmalarını hem Bingöl'de hem de mazlum coğrafyalarda artıran dernek, toplamda 1,5 milyon TL'yi aşan yardımlarıyla dikkat çekerken, hayırseverleri kış desteklerine katkı sunmaya çağırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın