KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Bu kadar zulüm taşa yapılsa taş erir

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan 3 BDP’li kadın yöneticinin Mardin’e sürgün edildiğini söyleyen Yurtsever: “Bu bir zulümdür. Bu kadar zulüm taşa yapılsa taş erir. Eften püften gerekçelerle gözaltı ve sürgünlere son versinler”

Bu kadar zulüm taşa yapılsa taş erir
15 ARALIK 2012 CUMARTESİ 09:44
0
2328
5
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan 3 BDP'li kadın yöneticinin Mardin'e sürgün edildiğini açıklayan Yurtsever, hemen her sabah gözaltı ve sürgünlerle uyandıklarını söyledi.

Gözaltıların ve artan baskıların zulüm olduğunu belirten Yurtsever: “Neredeyse her sabah tutuklama ve sürgünlerle uyanıyoruz. AKP ve Tayip'in zulmü giderek artıyor. Bu defada Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan BDP'li Suna Kaya, Zeynep Yurtsever ve Müzeyyen Arslan adlı arkadaşlarımız Mardin'e sürülmüşlerdir. Bu bir zulümdür. Bugün derin devlet ifade veriyorsa, yarın AKP'nin faşizmi de ifade verecektir. Bu zulümlerden sonra insanın bu ülkede yaşamaması geliyor. Bu kadar zulüm taşa yapılsa taş erir. AKP'nin bu aymazlıklarının artık son bulması lazım. Erdoğan'ın kendisine çeki düzen vermesi lazım. AKP bir faşist diktatör devlet sistemi haline gelmiştir. Aynı şekilde çeteleri kendi ülkesinde eğitip Suriye'deki Kürtlere de saldırtmaya başlamıştır. Orada ki halkların bütünlüğü de bozmaya çalışmaktadır. AKP faşizmini ve bu zulmü kınıyorum. Eften püften gerekçelerle gözaltı ve sürgünlere son versinler” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ekrem can (@Misafir_11003)
17 Aralık 2012 Pazartesi 16:00
Faşist faşisttir. Sizin Türk faşistinden hiç bir farkınız yok ki be adam. Allah size fırsat ve gün yüzü göstermesin o zaman zalimliğin zulmun dik alasını siz zazalara insanlıga yaparsınız. Ezilen sadece siz kürt faşistleri degil bütün kürtler zazalardı. Lakin bu ülkede huzur istemeyen yardakçılar sadece sizlersiniz. Sagcısı solcusu dindarı herkez zulüm gordu bu ülkede ülkeyi sizden baska bolmek isteyen tek bir adam yok. Herkez çözüm ararken sizin işiniz gücünüz sehirlere sokakalara şiddeti getirmek.
Hadi Ordan (@Misafir_10971)
17 Aralık 2012 Pazartesi 00:23
Sizin gibi zalimler olunca bu hiç bir şey değil. Şuanda bakan körsünün nefsiniz ve zalimliğiniz gözlerinizi kör etmiş hiçbir şeyi göremiyorsunuz. Memleketin anasını ağlatın suç işleyin birde cezaevlerinde tatil yaptırsınlar size, başka arzunuz varmı? Yaptığınız acımasızlığın aynısı size yapılacaktı ozaman görürdünüz dünyanın kaç bucak olduğunu. Bu ülkede yaşamak istemiyorsan kapı açıktır. Ama bende insanım insanlarla kardeşçe yaşamak istiyorsan otur oturduğun yerde.
Ziyaretci (@Misafir_10967)
16 Aralık 2012 Pazar 17:08
boş konuşuyor bdp siziden daha fazala zülüm yapan kimse yok sizler barışı değil savaşı istiyorsunuz sizler kan emici insanlarsınız bdp ve idis baluken sizler bu bingölü almanıza izin vermiyecez.seçimlerde bingöl halkı size gereken cvbı verecek
Ziyaretci (@Misafir_10965)
16 Aralık 2012 Pazar 16:12
saidi nursi okuyanlar bilir.. üstad der ki kürtler mazlumdur... mazlumdur mazlumdu mazlumdur. zulüm yapan zalimdir....
Ziyaretci (@Misafir_10955)
16 Aralık 2012 Pazar 13:34
Yillardir sizin diyarbekir sirnak hakkari vs.. İllerinde sokaklarda cikarttiginiz zulum siddet pislikler gibi mi? O halki o esnafida eritemediginiz sukurler olsun. Zamaninda devletin turk fasistlerinin yaptigindan hic farkiniz yok tek fark onlarmturk siz kurt fasistisiniz!!
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın