KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Bu kaynaklar ilimize yön verebilir

Ilıcalar’da termal su aramaları için yapılan etüt çalışmalarında önemli sinyaller alındığını belirten Vali Taşyapan: “Bu bölgeden bize iyi bir kaynak çıkacağını umuyoruz. Bu kaynaklar ilimize değişik bir yön çizebilir” dedi.

Bu kaynaklar ilimize yön verebilir
06 ŞUBAT 2014 PERŞEMBE 06:48
0
1623
0
AA aa

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, geçtiğimiz yıl İl Özel İdaresi tarafından Ilıcalar'da yapılan termal su arama çalışmalarına ilişkin gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. İki ayrı noktada sondaj vurulacağını belirten Taşyapan, suyun bir bölümünün turistik amaçlı kullanılacağını söyledi.

Ilıcalar bölgesinde termal su arama çalışmaları yaptıklarını ve sonuçların olumlu olduğunu belirten Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, “Hem kayak hem de termal turizm potansiyelini kullanabilirsek Bingöl'ün gelişimi için önemli adımlar olur. Termal ve kayak turizmi çok güzel bir konsept haline getirilebilir” dedi.

Ilıcalar'ın ciddi termal potansiyele sahip olduğunu ifade eden Vali Taşyapan: “Ilıcalar bizim için önemli bir bölge. Jeolojik raporlar elimizde, termal su ile ilgili ümit varız. Sondaj ihalemizi yaptık. Bu bölge ile ilgili daha geniş kapsamlı bir çalışma yürütmeyi hedefliyoruz. Bingöl fay hatları üzerinde bir ilimiz, termallerde fay hatları ile alakalı. Bu bölgede kaliteli bir su çıkarsa, suyun bir kısmını Vali Abdulkadir Sarı Parkı'na getirerek bir tesis yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Abdulkadir Sarı Parkı'nda termal tesis için proje yaptıklarını dile getiren Taşyapan: “Ancak projenin hayata geçmesi için suyu buraya getirmemiz gerekiyor. Bu projemizde parkın yola bakan bölümde alışveriş merkezi ve düğün salonu gibi sosyal tesisler, orta kısımda halka açık yeşil alan ve arka bölüme de termal otel düşünülüyor. Tesisin yapılması planlanan bölgede herhangi bir termal tesis olmadığı için, talep fazla olacaktır. Bu projeyi parça parça ihale etmeyi düşünmüyoruz, bütünleştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Taşyapan: “Şuan Ilıcalar'da hem üniversitenin hem de özel tesisin kullandığı su kendiliğinden yüzeye çıkıyor, şuan 45 derece civarında. Kendiliğinden çıkan su için çok iyi bir derece. Biz derinden daha sıcak ve miktar olarak daha sıcak bir su bulmayı hedefliyoruz. Yapılan etüt çalışmalarında Ilıcalar'da önemli sinyaller aldık. Bu bölgeden bize iyi bir kaynak çıkacağını umuyoruz. Bu kaynaklar ilimize değişik bir yön çizebilir. Ayrıca Hacılar'da MTA tarafından bulunan su özel bir firmaya devredildi. Özel sektöründe yatırımlarıyla bir rekabet ortamı oluşacak. Şuan hem üniversite hem de özel tesisin çapı küçük. SİT nedeniyle projeler küçüldü bu sorun olmasaydı belki daha güzel projeler yapılacaktı” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2024
16:27
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Bingöl'de nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 131 kişi de yaralandı.
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın