KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Bu kez bayanlarda katıldı

Bingöl merkez, Genç ve Solhan ilçelerinde Cuma Namazı'ndan çıkan kalabalık gruplar, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları kınadı. Çok sayıda bayanın olması dikkat çekti.

Bu kez bayanlarda katıldı
10 OCAK 2009 CUMARTESİ 10:48
0
1893
0
AA aa
İsrail'in Filistin'e karşı sürdürdüğü saldırılar Bingöl'de düzenlenen basın açıklaması ilçelerde ise yapılan yürüyüşlerle kınandı. Bingöl merkez Hacı Hıdır Camii'nden çıkan vatandaşlar Ulu Camii yanındaki saat kulesine kadar  İsrail aleyhine slogan atarak Mustazaf-Der Bingöl Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasına katıldı. Çok sayıda bayanın da bulunduğu kalabalık kitlesinin toplandığı Genç Caddesi saat kulesi önünde basın açıklamasını okuyan Mustazaflar Derneği Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Dağılman, İsrail'in Gazze'de giriştiği katliam harekâtı ikinci haftasını da geride bırakırken bu vahşetin karşısında sessizliğini koruyan dünyanın tavrını anladıklarını belirtti. Özellikle İslam dünyasında hala ciddi bir sesin çıkmaması ve birlikteliği anımsatan bir tepkinin gelmeyişi bütün bir İslam ümmetini ciddi manada yas'a boğmuş ve müminlerin yüreklerini dağladığını belirten Dağılman, “Bu itibarla, katil İsrail'in Gazze'de işlediği katliamları bir kez daha nefretle telin ederken, bütün Müslümanları, İsrail ve Amerika'nın mallarını boykot etmeye davet ediyoruz. Aynı şekilde İslam ülkeleri devlet yöneticilerini de İsrail'le yaptıkları tüm ekonomik, siyasi, askeri ve istihbari işbirliklerini iptal etmeleri ve İsrail büyük elçiliklerini ülkelerinden kovmaları için göreve davet ediyoruz” dedi.
Sık sık sloganlarla konuşması kesilen Dağılman: “Geçmişte Allah(c.c), onları Davut aleyhisselam ve İsa aleyhisselamın diliyle lanetlemişti. Şimdi ise ümmeti Muhammed'in diliyle lanetliyor. Geçmişte cumartesi yasağını çiğnedikleri için Allah, onları domuz ve maymun suretine dönüştürmüştü. Şimdi yine aynı kavim aynı suçu işlediğinden aynı cezaya, hatta daha beterine çarpılacağı muhakkaktır. Bu Allah'ın onlar hakkındaki kesin yazgısı ve zillet damgasıdır. Allah'ın, onları zelil ve rezil edeceği azap günü, pek yakındır. Aslında Allah (c.c), bu azabın müminlerin eliyle gerçekleşmesini istiyor. Ama biz görevimizi yapmadığımız için Allah da onlarla bizi imtihan etmektedir. Bizler asli görevimizi yapmadığımızdan dolayı Allah da onları başlarımıza musallat etmiş ve onlara bu fırsatı tanımıştır. Eğer bir gün Müslümanlar uyanır, birbirinin elinden tutar ve “Ya Allah!” derlerse, işte o zaman –Allah'ın izniyle- yeryüzünde İsrail gibi zulümle beslenen bir eşkıya devleti kalmayacak ve müminlerin gönlü feraha kavuşacaktır” şeklinde konuştu
 Toplanan kalabalık sık sık tekbir getirerek 'Kahrolsun İsrail', 'Hamas'a selam, direnişe devam' sloganları attı. Kalabalık basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.
İlçelerde de protesto eylemleri gerçekleştirildi
Genç ve Solhan ilçelerinde de Cuma Namazı'ndan çıkan vatandaşlar İsrail'e tepki göstermek için yürüyüş düzenledi. Genç ilçesi Merkez Camii'nden çıkan kalabalık Cumhuriyet Caddesi'nden Petrol Camii'ne kadar yürüyerek slogan attı. Kalabalık yürüyüşün ardından Belediye Başkanlığı binası önünde toplanarak İsrail'i kınadıktan sonra dağıldı.
  Solhan ilçesinde ise Ulu Camii'nden çıkan kalabalık bir grup şehir merkezinden Kaymakamlık binasına kadar yürüyerek slogan attı. İsrail aleyhine slogan atan kalabalık daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.04.2026
23:24
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl`e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl'e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ, önlisans mezunu 396 tekniker ve yardımcı hizmetlerde 6 personel olmak üzere toplam 402 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İller bazında dağılıma göre Bingöl için 5 elektrik teknikeri kontenjanı ayrıldı.
12.04.2026
23:23
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınavla 3 bin 209 aday din görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20 Nisan–4 Mayıs 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
12.04.2026
23:22
Özgür-Der Bingöl Şubesi`nde
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nde 'Postmodern Dünyada İslami Kimlik' Konuşuldu
Bingöl'de düzenlenen seminerde postmodern çağın hakikat, kimlik ve tüketim anlayışı üzerinden İslami kimliğin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ele alındı. Konuşmacı Burhan Taşkaya, parçalanmış kimlik yapısının Müslüman birey üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
12.04.2026
23:21
Bingöl`de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Bingöl'de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Meteorolojik değerlendirmelere göre Bingöl genelinde 12 Nisan Pazar gecesinden itibaren hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli zirai don riski öngörülürken, çiftçi ve üreticilerin tedbirli olması istendi.
12.04.2026
23:19
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğu garantileyen 12 Bingölspor, Osmaniyespor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönerek puanını 59'a yükseltti. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun son haftasında sahasında oynayacağı Silifke Belediyespor karşılaşmasının ardından şampiyonluk kutlaması yapacak.
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın