KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Bu kez çözüm olacak mı?

Geçmiş dönemlerdeki kararlar bir kez daha yinelendi. 'Önce para, ardından kesim cezası verilecek.' Peki, bu karar uygulanabilecek mi?

Bu kez çözüm olacak mı?
23 MAYIS 2009 CUMARTESİ 09:08
0
1566
0
AA aa
Bingöl'ün kanayan yarası haline dönüşen ancak bir türlü çözümü bulunamayan ‘başıboş hayvan' sorununa ilişkin yapılan haberlerin ardından yeniden gündeme gelen sorunun çözümü için toplantı yapıldı. Dün saat 16.30'da Bingöl Belediyesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Zabıta Müdürü Yunus Börü, Belediye Veterineri Yusuf Tamer Kendi, mahalle muhtarları ve hayvan sahipleri katıldı. Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sezgin başkanlığında yapılan toplantıda, ilk olarak başıboş hayvan sahiplerine para cezası uygulanacağı, ardından uyarıyı dikkate almayanların hayvanının kesileceği vurgulandı.

bingolmedya

“Şehir merkezinde hayvan beslemek suçtur”
Başıboş hayvan sorununu çözmek amacıyla yapılan toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı Sezgin: “Bu konuda çok ağır yaptırımlarımız ve kararlarımız var. Hayvanlarınızı kesip hayır kurumlarına aktarabiliriz. Bu konuda da yetkimiz var. Ama biz bunu yapmadan sizinle bir toplantı yapmak istedik. Siz, bize kurallara kimin uymadığını söyleyeceksiniz, biz de buna göre gerekli önlemleri alacağız. Bundan sonra yapacağımız ilk iş, para cezasını uygulamaktır. İlk olarak 250 TL, ikincisinde 500 TL para cezası keseceğiz, buna rağmen aynı şekilde hayvanlarını başıboş bırakan hayvan sahiplerinin hayvanlarını kesip yetiştirme yurduna ve hayır kurumlarına dağıtacağız. Bu konuda da sayın valimizin kesin talimatı var. Sayın valimizin bu talimatı üzerine biz belediye olarak bundan sonra kesinlikle kimseyi affetmeyeceğiz. Alınan tüm kararları da uygulayacağız. Bunu tüm hayvan sahiplerinin bilmesini isterim. Zaten kanunen il merkezinde hayvan beslemek yasaktır. Vatandaş mağdur olmasın diye susuyoruz ancak sorunun çözümüne katkı sunulmuyor. Artık iyi niyet beklenmemeli, herkes sorumluluğunu yerine getirmeli. Bu nedenle sizlerde hayvanlarınıza kesinlikle sahip çıkacaksınız. Sahip çıkmazsanız, bizde hayvanlarınızı keseceğiz, sizde herhangi bir hak iddia edemezsiniz. Bu boyutta siz zarar edersiniz” diye konuştu.

Muhtarlardan tam destek
Sorunun kısa sürede çözülmesi gerektiğini Bingöl şehir merkezi genelinde yaşanan başıboş hayvan sıkıntısı nedeniyle çözüm bulunması gerektiğini belirten mahalle muhtarları, hayvan sahiplerinin hayvanlarına sahip çıkması gerektiğini, belediye tarafından alınacak her türlü karara da destek vereceklerini söyledi.
Yapılan açıklamaların ardından hayvan sahipleri de yaşanan sorunları tasvip etmediklerini, hayvanların otlatılması konusunda meraların temin edilmesini istedi.

Toplantının sonunda Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun ‘başıboş hayvanları kesip döner yapacağı' açıklamasının yer aldığı yerel bir gazete hayvan sahiplerine tek tek gösterilip okutuldu.

bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2026
20:46
Bingöl`de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl'de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
23.06.2026
17:38
Bingöl`de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Bingöl'de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın