KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2025 Pazar
°C

Bu kez hedef hz.isa!

İsveç'te bir sanatçı, Hazreti İsa'nın ''köpek şeklinde'' heykelini yaparak yeni bir tartışma başlattı. Heykel, sergilenmeye başlandıktan birkaç saat sonra ortadan kayboldu.

Bu kez hedef hz.isa!
25 EYLÜL 2007 SALI 17:26
0
890
0
AA aa
İsveç haber ajansı TT'nin betimlemesine göre, beyaz renkli köpeğin büyük bir cinsel organı ve kan lekeli kafasında dikenden bir tacı bulunuyor. Heykelin bugün İsveç'in güneyindeki Skaanes Fagerhult kasabasında kavşağa yerleştirildiğini belirten TT, ancak yapıtın sadece birkaç saat sonra ortadan kaybolduğunu duyurdu.

Heykeli yontan Stig Ramsing, yerel Helsingborgs Dagblad gazetesinin elektronik sayfasına yaptığı açıklamada, "Heykele, (tahrik olmuş kavşak köpeği) adını verdim. Dinin, toplumu ele geçirmesine son verilmesini istiyorum" dedi.

59 yaşındaki sanatçı, "Lars Vilks'ten sonra bayrağı almak ve din konusunda sağduyulu bir tartışma başlatmak istiyorum" dedi. İsveç'te köpek heykellerinin kavşaklarda sergilenmesi son iki yıldır göze çarpan bir sanat formu olarak kabul ediliyor. Hz. Muhammede hakaret eden çizimi nedeniyle büyük tepki çeken İsveçli karikatürist Lars Vilks'in başına, Irak'taki El Kaide örgütünün lideri Ebu Ömer El Bağdadi adıyla yayımlanan bir ses kaydında 100 bin dolar ödül konulduğu açıklanmıştı. Vilks, İsveç güvenlik güçlerinin bu tehdidin çok ciddi olduğu yönündeki uyarısı üzerine, uzun bir süre başka bir yerde yaşamak zorunda kalacağını bildirmişti. El Kaide'nin bir internet sitesinde yayınladığı ses kaydında, karikatürü 19 ağustosta yayınlayan İsveç gazetesinin yazı işleri müdürünün başına da 50 bin dolar ödül konulduğu belirtilmişti.

Anasayfa için tıklayınız.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2025
21:59
Binler Çaytepe`de buluştu!
Binler Çaytepe'de buluştu!
Zıkte Aşireti'nin merhum lideri Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, Çaytepe Köyü'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programıyla anıldı. 2 bini aşkın kişinin katıldığı anlamlı buluşmada Aşiretin yeni lideri olarak ilan edilen İbrahim Ataoğlu, Zikte Aşireti'nin yüzyıllardır süregelen bir gönül bağı olduğunu vurguladı: 'Toprağa, mala, menfaate değil; sevgiye, sadakate, saygıya ve gönül birliğine dayanan bir yapımız var. En büyük gücümüz birbirimize olan bağlılığımızdır. Bu bayramla birlikte geleceğe daha umutla bakmak, bu birlikteliği kalıcı bir bayrama dönüştürmek istiyoruz.'
07.06.2025
21:58
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 156 gram kokain ile yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.06.2025
21:57
Kazayı telefon uygulaması 112`ye bildirdi
Kazayı telefon uygulaması 112'ye bildirdi
Bingöl-Diyarbakır karayolunda yoldan çıkan bir araç, takla attı. Araçta bulunan bir cep telefonunun kaza algılama programından 112'ye ihbar düşmesi sonucu bölgeye giden ekipler, ilk müdahalelerin ardından yaralıları hastanelere sevk etti.
07.06.2025
21:55
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2`si ağır 4 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2'si ağır 4 yaralı
Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
06.06.2025
00:45
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl'de gazetecilerin öncülüğünde 'Bingöl Basın Konseyi' kuruldu. Basının birleştirici gücünü ortaya koymayı hedefleyen konsey, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak kentin sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiklerine katkı sunmayı planlıyor.
06.06.2025
00:43
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Bingöl siyasetinde iz bırakanlar arasında yer alan Zıkte Aşireti Merhum Lideri Bingöl Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu için 7 Haziran 2025 Cumartesi günü Çaytepe Köyü'nde Mevlid-i Şerif okutulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın