KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Bu köylerin şehirden farkı kalmadı

Bingöl merkez ova köylerini ziyaret eden Coşkun, köylerdeki değişime dikkat çekti: “Yolları ve altyapısı yenilenen bu köylerin şehirden farkı kalmadı. İnşallah tarımsal kalkınmayla daha ileri aşamalara gelecekler” dedi.

Bu köylerin şehirden farkı kalmadı
12 HAZİRAN 2014 PERŞEMBE 20:05
0
3829
0
AA aa

Seçim sonrası köy ziyaretlerine başlayan AK Parti Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun'un bu seferki durağı merkez ova köyleri oldu. İl Genel Meclis Üyesi Bahattin Ketboğa, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aydın Çeçen, Medya ve Tanıtım Başkanı Ahmet Kaysadu ve parti yönetiminden Yılmaz Kılıç'la beraber Garip, Kumgeçit, Tekören, Yeniköy, Dik, Sarıçiçek, Gözeler, İncesu köylerini ziyaret edip köylülerin sorunlarını dinleyen Coşkun, çözüm noktasında gerekli adımların atılacağını belirtti.

“KÖY GÖRÜNTÜSÜNDEN UZAK BİR TABLO VAR”

Toplulaştırma kapsamında köy içi yoları kilitli parke taşı ile yenilenen ova köylerin içme suyu depoları, arazi ve bağlantı yollarının yenilendiğini söyleyen Coşkun, yapılan bu yenilikler sayesinde köylerdeki yaşam koşularının iyileştirildiğini vurguladı.

Köylerin daha modern hale geldiğini ve şehir görüntüsüne büründüğünü kaydeden Coşkun: “Eskiden yolların halinden şikâyet ediliyordu, altyapı sorunlarından yakınılıyordu. Ama her şey eskide kaldı. AK Parti dönemiyle birlikte köylerimiz hayat buldu. Buraların şehirden farkı kalmadı. İlde yapılan ne hizmet varsa köylerimizde de onlar var. Bunlar AK Parti'nin farkıdır. İnşallah köylere yönelik hizmetlerimiz daha da artacak ve kalkınma yolundaki emin adımlarımız büyüyerek devam edecek” dedi.

SU VE MAHSULERİN ERKEN ALIMINI İSTEDİLER

Sorunlarını aktaran köylüler, Gülbahar Barajı'nın tamamlandığını ancak sulama kanaları henüz yapılmadığı için sıkıntı yaşadıklarını belirtip, sorunun giderilmesini istediler.

Sulama kanallarının yapım işinin ihale edildiğini, önümüzdeki yıl çalışmaların tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyen Coşkun: “İnşallah bu sorunlar da çözüldükten sonra köylülerimiz tarımsal alanda iyi bir hamle ile kalkınma sağlarlar. Bingöl'ün kendine yetecek sebze ve meyveyi kendisinin üretmesi büyük önem taşımaktadır. Bunun ana merkezinin de ova köyleri olduğuna inanıyoruz. Bu toprakları daha doğru yöntemlerle işlediğimiz taktirde dışa bağımlılığımız daha da azalacaktır. Bunları başarabilmek için bizlere düşen ne varsa imkanlar dahilinde yapmaya gayret göstereceğiz” dedi.

Ekilen buğday, arpa ve benzeri ürünlerin Toprak Mahsulleri Ofisi'ne verildiğini ancak alımların geç yapılmasından kaynaklı sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden köylüler, bu soruna da çare üretilmesini istediler.

Çözüm için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü nezdinde görüşmeler yapacağını belirten Coşkun: “Bu konuyu ilgili makamlara iletip alımların erken yapılıp çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesini isteyeceğiz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın