KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Bu olayın sıradan ve basit olmadığı iyi bilinmelidir

Fransa’daki saldırıyla ilgili açıklamada yapan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Halis Yurtsever, Fransa’nın göbeğinde üç Kürt kadın siyasetçinin katledilmesinin sıradan ve rastgele bir olay olmadığını söyledi.

Bu olayın sıradan ve basit olmadığı iyi bilinmelidir
12 OCAK 2013 CUMARTESİ 09:34
0
2111
0
AA aa

BDP İl Başkanı Halis Yurtsever, parti binasında yaptığı açıklamada, Fransa'daki saldırıyı kınadı.

Şuan Türkiye'de yaşanan sürecin hassas bir süreç olduğunu ifade eden Yurtsever: “Otuz yıllık bir çatışmanın toplumda yarattığı sosyal, psikolojik, ekonomik ve kültürel etkilenmenin sonuçları her kes tarafından iyi bilinmekte. Tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldıracak bir sürece girerken Fransa'nın göbeğinde üç Kürt kadın siyasetçinin katledilmesi sıradan ve rast gele bir olay olmadığı ortadadır. Profesyonelce işlenen bu cinayetin organize bir olay olması düşündürücüdür” dedi.

En az bu olay kadar düşündürücü ve kaygı verici olan diğer bir konunun da hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik'in açıklamaları olduğunu ifade eden Yurtsever: “Fransa polis ve güvenlik güçleri hiçbir açıklama yapmadan, cenazeler yerdeyken böyle bir açıklamanın yapılması kafalarda bir sürü sorunun oluşmasına yol açması kaçınılmazdır. Toplumsal uzlaşı için tam adım atılmışken, bu olayın yapılmasının sıradan ve basit olmadığı iyi bilinmelidir. Böyle bir olaya, hükümet sözcüsünün ortada bir bilgi ve belge yokken açıklama yapması olayın üstünü örtme girişimi olarak bilinecektir. Böylesi bir açıklama toplumda güvensizliği arttıracağı da kesindir. Hüseyin Çelik ve hükümet bu konuda bilgi sahibi ise, bu bilgilerini olay açıklanmadan nereden aldıklarını açıklamak zorundadırlar. Üç Kürt kadın siyasetçinin katledilmesinin diğer yanı bir cinse karşı yürütülen yok sayma ve erkek egemen anlayışının öne çıkmasıdır. Tam da sürecin duyarlılığı ve selameti açısından, hareket edilirken kadının yani bir cinsin bu üç Kürt kadının şahsında katledilmesidir. Bu ciddi ve ciddiyeti kadar da üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur” diye konuştu.

Olayı lanetlediklerini belirten Yurtsever, “Tüm kesimlerin bu süreçte sorumlu davranmaları, katliamlara sessiz kalmamaları gerekmektedir. Tüm kesimleri bu sürecin bize yüklediği duyarlılık ve sorumluluk gereği geleceğimizi birlikte yaşama mücadelesine davet ederken hükümet ve sorumluları bu konuda hamaset ve sıradan yaklaşımlar yerine sürece katkı sunacak yapıcı yaklaşımlarda bulunmalarını bir daha yinelemek istiyoruz.

Kadına, özgürlüğe, birlikteliğe yönelik bu eylemi lanetlediğimizi kalıcı bir barış, onurlu bir birliktelik için mücadele etme kararlılığımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Tasviye ve yok saymalara sessiz ve suskun kalmayacağımız gerçeği unutulmamalıdır. Tüm acı ve bedellere rağmen, geleceği oluşturmada sorumluluklarımızın olacağı bilinciyle diyoruz ki, provakatif ve kışkırtıcı girişimlere pirim vermemek için herkesi, görevini ve sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.08.2025
20:05
Bingöl`de laf, onlarca icraat var! Bitlis`e tıp fakültesi…
Bingöl'de laf, onlarca icraat var! Bitlis'e tıp fakültesi…
Sağlık altyapısındaki yetersizlikle can çekişen ve çevre illere mahkûm olan Bingöl'ün yıllardır dillendirilen 'Tıp Fakültesi' talebi bir türlü karşılık bulmazken, Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.
27.08.2025
19:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı.
27.08.2025
19:03
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
27.08.2025
18:54
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Bingöl-Elâzığ yolunda freni boşalan tır, kilometrelerce ilerlerken sürücünün soğukkanlılığı faciayı önledi. Sürücü tırı refüje sokarak durdurdu, o anlar kameralara yansıdı.
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın