KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Bu önlemler faturanızı hafifletecek

Kış mevsiminin Bingöl'de uzun olduğunu ifade eden uzmanlar: 'Kombilerimizi minimum 4 ay boyunca açık tutuyoruz. Vatandaşların daha iyi tasarruf etmeleri hususunda söylemek istediğim, kombileriyle fazla oynamasınlar. Kombinin derecesini sürekli indirip arttırmasınlar. Sabit bir derecede tutarlarsa daha iyi olur' dedi.

Bu önlemler faturanızı hafifletecek
01 KASIM 2021 PAZARTESİ 14:51
7
3105
13
AA aa

Kış mevsiminin kapıyı çalmasıyla birlikte doğalgaz faturaları için kritik günler yaklaşırken, doğalgaz kullanımı üzerine endişeler de artmaya başlıyor.

Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar da faturalarını olabildiğince hafifletmek için tasarruf yolları arıyor. Her yıl doğalgaz faturalarının beklenenden yüksek gelmesinden şikâyetçi olan vatandaşlar, özellikle kombilerin bilinçsizce kullanımı, yalıtım için basit ama etkili yöntemlerin uygulanmaması nedeniyle yüksek faturalar ödeyebiliyor. Doğalgaz kullanımında tasarruf için yalıtım ve kombileri bazı kurallara göre kullanmak önemli kurallar arasında yer alıyor.

Doğalgazda tasarruf için bilgi veren uzmanlar, “Bölgemiz kış bölgesi, 4-5 ay boyunca havalar soğuk oluyor. Kombilerimizi minimum 4 ay boyunca açık tutuyoruz. Vatandaşlara daha iyi tasarruf etmeleri hususunda söylemek istediğim, kombileriyle fazla oynamasınlar. Kombinin derecesini sürekli indirip arttırmasınlar. Sabit bir derecede tutarlarsa daha iyi olur. Yıllık kış mevsimine girmeden önce kombi ve petek bakımlarını yaptırmaları önem arz etmektedir. Eğer bunları yaparlar ise tasarruf açısından ciddi anlamda bir fark göreceklerdir. Bunun dışında yalıtım çok önemlidir. Yalıtımlı ev ile yalıtımsız ev arasında yüzde 60'lara varan faturada fark göreceklerdir. Kapı ve pencerelerin soğuğa dayanıklı ve soğuğu geçirmemiş olması, yalıtımın tam olması faturaları ciddi anlamda etkileyecektir. Vatandaşların dikkat etmesi gereken en önemli husus yalıtımdır. Kombilerde eko ve konfor dediğimiz bir olay var. Vatandaşların eko ayarında tutmaları biraz daha tasarruf sağlayacaktır. Bunları gerçekleştirirlerse, yükü daha bir hafifleteceklerini düşünüyorum” diye konuştu.

Uzmanlar; “Evde bir gaz kaçağı var ise tüm vatandaşlara önerimiz, ortamı havalandırmaları, sayaç üzerindeki vanayı kapatıp hemen 187'ye ihbar vermeleri. Bu yönde bilgilendiriyoruz. Çünkü doğalgaz ciddi anlamda tehlikeli ve patlama aralığı düşük bir gazdır. Ortamda LEL dediğimiz yüzde 5-15 gaz ortamı sağlandığı esnada patlamanın gerçekleşebileceği bir gaz olduğundan risk durumu oldukça yüksektir” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86665)
02 Kasım 2021 Salı 23:40
Millette para cok cok, asgari ucretle insaatta isci bulamiyorum. 12 saatini calis evine ekmek gotur ama yok, bizim millet is begenmez
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86637)
02 Kasım 2021 Salı 11:46
En buyuk onlemi soyleyeyim. Din bezirganlarini basinizdan defedin, akla bilime liyakate onem veren kisilere oy verin. din kisisel ve vicdanidir. dini camiye kislaya her yere satarak paraya para demeyen ufurukculere yeter artik deyin. dunyanin butun gelismis medeniyetleri, zenginlik ve refah icinde yasayan tum halklari bunu yapti. hatta islam dunyasi da 2 yuzyil kadar bunu yapti. sonrasi malum hurafeler, dinciler, bezirganlar ve ne dedigini bilmeyen cahil yobaz halk.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86609)
02 Kasım 2021 Salı 03:44
Hep soyluyorum yine soyleyecegim! 3 ay gaz kullanmayin gorun nasil dusuyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86604)
02 Kasım 2021 Salı 01:25
Boş beyin yıkama uzmanları. Arjantinden sonra dünyanın en pahalı gazını kullanıyoruz, neden diye sormuyor, gelmiş bize ders vermeye kalkıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86589)
01 Kasım 2021 Pazartesi 20:15
Acı reçete hep vatandaşa nedense.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86582)
01 Kasım 2021 Pazartesi 18:41
Önlem mi? Komik olan da bu: önlem. Halbuki ne zammı, önlem mönlem falan işte.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86575)
01 Kasım 2021 Pazartesi 17:37
Almanya da gaz bile acmiyoruz, burda cok pahali gaz. Senede 10 15 bin gaza veriyorum. Turkiyem cennet yakinda geliyorum ins
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86642)
02 Kasım 2021 Salı 16:20
@Misafir Kullanıcı Kiskanmayin orda 5 10 dairem dukkanim var. Allah razi olsun ulkemiz cennet gibi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86638)
02 Kasım 2021 Salı 12:39
@Misafir Kullanıcı Geç kalmışsın bile gelde cennetinde yaşa bir elin balda bir elin yağda oslun eski zamanlardaki gibi sofu hocalarında dediği gibi gavur parası haramdı ya senin gibi memleket severlere yakışmaz burda bizim gibi eşit başla ordan birşey getirme göreyim cennetini..!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86603)
02 Kasım 2021 Salı 01:24
@Misafir Kullanıcı Senin senede verdiğini biz iki ayda veriyoruz. Senede bin ile bin beşyüz Euro veriyorsun. Allah'tan Avrupa'dasın yoksa bu zekayla bu ülkede olsaydın aç aç gezer dururdun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86598)
01 Kasım 2021 Pazartesi 23:28
@Misafir Kullanıcı Maseratimide alip oyle gelecem ins, allah olmiyana bulamiyana ins
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86593)
01 Kasım 2021 Pazartesi 21:36
@Misafir Kullanıcı Birime vurduğunda 1500 Euro gibi bir tutar yapıyor.Biz burda nerdeyse 2 ayda o parayı ödüyoruz.
Önceki yorumları göster (1)
20.02.2026
02:01
Bingöl Belediyesi`nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Bingöl Belediyesi'nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan iftar sofralarımızda hemşehrilerimizle aynı ekmeği paylaşmaya devam edeceğiz' dedi.
20.02.2026
02:00
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan bilimsel iş birliği protokolü kapsamında 3 milyon TL bütçeyle 10 ortak Ar-Ge projesi hayata geçirilecek. Üniversite-sanayi odaklı projelerle hem bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması hem de uluslararası düzeyde nitelikli akademik yayın üretilmesi hedefleniyor.
20.02.2026
01:59
Genç için ‘Mesleki Eğitim Kampüsü` önerisi
Genç için 'Mesleki Eğitim Kampüsü' önerisi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan strateji raporunda, artan okul terkleri ve sosyal risklere karşı ilçeye müstakil bir Meslek Lisesi ile üretim odaklı 'Mesleki Eğitim Kampüsü' kurulması önerildi. Modelin, gençleri hem istihdama hem de toplumsal hayata güçlü şekilde kazandırması hedefleniyor. Rapor, ilgili makamlara sunuldu.
20.02.2026
01:58
Bingöl`de ‘Araba Çekilişi` tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 'Araba Çekilişi' tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'den 557 bin TL'nin aktarıldığı olayla ilgili yakalanan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çekilişe katılım bahanesiyle para talep eden şüphelilerin, vatandaşlardan topladıkları paraları farklı banka hesaplarına yönlendirdiği tespit edildi.
20.02.2026
01:57
Yayladere`de iki metreyi bulan karla mücadele
Yayladere'de iki metreyi bulan karla mücadele
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde İl Özel İdaresi ekipleri 2 metreyi bulan karla mücadelesini sürdürüyor.
20.02.2026
01:56
Bingöl`de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın