KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Bu önlemler faturanızı hafifletecek

Kış mevsiminin Bingöl'de uzun olduğunu ifade eden uzmanlar: 'Kombilerimizi minimum 4 ay boyunca açık tutuyoruz. Vatandaşların daha iyi tasarruf etmeleri hususunda söylemek istediğim, kombileriyle fazla oynamasınlar. Kombinin derecesini sürekli indirip arttırmasınlar. Sabit bir derecede tutarlarsa daha iyi olur' dedi.

Bu önlemler faturanızı hafifletecek
01 KASIM 2021 PAZARTESİ 14:51
7
3171
13
AA aa

Kış mevsiminin kapıyı çalmasıyla birlikte doğalgaz faturaları için kritik günler yaklaşırken, doğalgaz kullanımı üzerine endişeler de artmaya başlıyor.

Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar da faturalarını olabildiğince hafifletmek için tasarruf yolları arıyor. Her yıl doğalgaz faturalarının beklenenden yüksek gelmesinden şikâyetçi olan vatandaşlar, özellikle kombilerin bilinçsizce kullanımı, yalıtım için basit ama etkili yöntemlerin uygulanmaması nedeniyle yüksek faturalar ödeyebiliyor. Doğalgaz kullanımında tasarruf için yalıtım ve kombileri bazı kurallara göre kullanmak önemli kurallar arasında yer alıyor.

Doğalgazda tasarruf için bilgi veren uzmanlar, “Bölgemiz kış bölgesi, 4-5 ay boyunca havalar soğuk oluyor. Kombilerimizi minimum 4 ay boyunca açık tutuyoruz. Vatandaşlara daha iyi tasarruf etmeleri hususunda söylemek istediğim, kombileriyle fazla oynamasınlar. Kombinin derecesini sürekli indirip arttırmasınlar. Sabit bir derecede tutarlarsa daha iyi olur. Yıllık kış mevsimine girmeden önce kombi ve petek bakımlarını yaptırmaları önem arz etmektedir. Eğer bunları yaparlar ise tasarruf açısından ciddi anlamda bir fark göreceklerdir. Bunun dışında yalıtım çok önemlidir. Yalıtımlı ev ile yalıtımsız ev arasında yüzde 60'lara varan faturada fark göreceklerdir. Kapı ve pencerelerin soğuğa dayanıklı ve soğuğu geçirmemiş olması, yalıtımın tam olması faturaları ciddi anlamda etkileyecektir. Vatandaşların dikkat etmesi gereken en önemli husus yalıtımdır. Kombilerde eko ve konfor dediğimiz bir olay var. Vatandaşların eko ayarında tutmaları biraz daha tasarruf sağlayacaktır. Bunları gerçekleştirirlerse, yükü daha bir hafifleteceklerini düşünüyorum” diye konuştu.

Uzmanlar; “Evde bir gaz kaçağı var ise tüm vatandaşlara önerimiz, ortamı havalandırmaları, sayaç üzerindeki vanayı kapatıp hemen 187'ye ihbar vermeleri. Bu yönde bilgilendiriyoruz. Çünkü doğalgaz ciddi anlamda tehlikeli ve patlama aralığı düşük bir gazdır. Ortamda LEL dediğimiz yüzde 5-15 gaz ortamı sağlandığı esnada patlamanın gerçekleşebileceği bir gaz olduğundan risk durumu oldukça yüksektir” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86665)
02 Kasım 2021 Salı 23:40
Millette para cok cok, asgari ucretle insaatta isci bulamiyorum. 12 saatini calis evine ekmek gotur ama yok, bizim millet is begenmez
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86637)
02 Kasım 2021 Salı 11:46
En buyuk onlemi soyleyeyim. Din bezirganlarini basinizdan defedin, akla bilime liyakate onem veren kisilere oy verin. din kisisel ve vicdanidir. dini camiye kislaya her yere satarak paraya para demeyen ufurukculere yeter artik deyin. dunyanin butun gelismis medeniyetleri, zenginlik ve refah icinde yasayan tum halklari bunu yapti. hatta islam dunyasi da 2 yuzyil kadar bunu yapti. sonrasi malum hurafeler, dinciler, bezirganlar ve ne dedigini bilmeyen cahil yobaz halk.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86609)
02 Kasım 2021 Salı 03:44
Hep soyluyorum yine soyleyecegim! 3 ay gaz kullanmayin gorun nasil dusuyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86604)
02 Kasım 2021 Salı 01:25
Boş beyin yıkama uzmanları. Arjantinden sonra dünyanın en pahalı gazını kullanıyoruz, neden diye sormuyor, gelmiş bize ders vermeye kalkıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86589)
01 Kasım 2021 Pazartesi 20:15
Acı reçete hep vatandaşa nedense.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86582)
01 Kasım 2021 Pazartesi 18:41
Önlem mi? Komik olan da bu: önlem. Halbuki ne zammı, önlem mönlem falan işte.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86575)
01 Kasım 2021 Pazartesi 17:37
Almanya da gaz bile acmiyoruz, burda cok pahali gaz. Senede 10 15 bin gaza veriyorum. Turkiyem cennet yakinda geliyorum ins
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86642)
02 Kasım 2021 Salı 16:20
@Misafir Kullanıcı Kiskanmayin orda 5 10 dairem dukkanim var. Allah razi olsun ulkemiz cennet gibi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86638)
02 Kasım 2021 Salı 12:39
@Misafir Kullanıcı Geç kalmışsın bile gelde cennetinde yaşa bir elin balda bir elin yağda oslun eski zamanlardaki gibi sofu hocalarında dediği gibi gavur parası haramdı ya senin gibi memleket severlere yakışmaz burda bizim gibi eşit başla ordan birşey getirme göreyim cennetini..!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86603)
02 Kasım 2021 Salı 01:24
@Misafir Kullanıcı Senin senede verdiğini biz iki ayda veriyoruz. Senede bin ile bin beşyüz Euro veriyorsun. Allah'tan Avrupa'dasın yoksa bu zekayla bu ülkede olsaydın aç aç gezer dururdun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86598)
01 Kasım 2021 Pazartesi 23:28
@Misafir Kullanıcı Maseratimide alip oyle gelecem ins, allah olmiyana bulamiyana ins
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86593)
01 Kasım 2021 Pazartesi 21:36
@Misafir Kullanıcı Birime vurduğunda 1500 Euro gibi bir tutar yapıyor.Biz burda nerdeyse 2 ayda o parayı ödüyoruz.
Önceki yorumları göster (1)
26.05.2026
15:04
Bingöl`de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler bayram arefesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Solhan-Genç bağlantı yolunda yer yer metrelerce karla mücadele eden ekipler, ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor.
26.05.2026
14:40
Bingöl`de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl'de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirecek. 27–28 Mayıs tarihlerinde özel halk otobüslerinden ücret alınmayacak, yolcu ücretleri belediye tarafından karşılanacak.
26.05.2026
14:38
Yargıtay`dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay'dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SSK prim günü daha fazla olmasına rağmen 'son 7 yıl' kuralı gerekçe gösterilerek Bağ-Kur'dan emekli edilen vatandaş lehine emsal niteliğinde karar verdi. Kararın, benzer durumda bulunan milyonlarca sigortalıyı ilgilendirdiği değerlendiriliyor.
26.05.2026
14:37
Bingöl`de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Bingöl'de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Kurban Bayramı öncesi Bingöl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı. İl genelinde 129 uygulama noktası oluşturulurken, bayram süresince 4 bin 573 personelin sahada görev yapacağı bildirildi.
26.05.2026
14:36
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı arifesiyle birlikte yoğunluk arttı. Pazarda sık sık pazarlık görüntüleri yaşanırken, üreticiler hayvan sayısının geçen yıla göre daha az olduğunu ancak talebin sürdüğünü belirtti.
26.05.2026
14:34
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları, Nevşehir'de düzenlenen Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Bocce Volo Türkiye Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın