KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Kasım 2025 Cuma
°C

Bu parti milletindir

Hüda-Par İl Başkanlığının açılışına katılmak için Bingöl’e gelen Genel Başkan Hüseyin Yılmaz: “Bu parti, halkın ve milletin partisidir. Partimizin davası sizin davanızdır. İnşallah bizler, Bingöl’ün bu sorunlarını yerinde tespit edip çözümler üreteceğiz, hizmet edeceğiz. Çünkü bunun için geldik. Azimliyiz, kararlıyız.”

Bu parti milletindir
04 MART 2013 PAZARTESİ 09:39
0
24274
14
AA aa

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Bingöl İl Başkanlığı, düzenlenen törenle açıldı. Genç Caddesi üzerinde yapılan açılışa Hüda-Par Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, İl Başkanı Hamdullah Tasalı, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta partinin misyonunu açıklayan İl Başkanı Hamdullah Tasalı, hakkaniyeti, adaleti, eşitliği, sevgiyi, kardeşlik ve dayanışmayı esas aldıklarını söyledi.

TASALI: “HAKKANİYETİ, ADALETİ, EŞİTLİĞİ, SEVGİYİ, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMAYI ESAS ALDIK”

Bingöl halkının, cumhuriyetin kurulduğu 1923 yılından beridir büyük bedeller ödediğini belirten Tasalı: “Neden bedel ödedi. İnancından, maneviyatından, dininden, imanından, İslam'dan taviz vermediği için. Bingöl, İttihat ve terakki adamlarına, 1980 darbesine, 28 Şubat post modern darbesine boyun eğmedi, inşallah bundan sonrada boyun eğmeyecek. Bizler, Hür-Dava Partisi olarak, hakkaniyeti, adaleti, eşitliği, sevgiyi, kardeşlik ve dayanışmayı esas aldık. İnancımız bize bunu emrediyor” dedi.

“BİNGÖL HALKI KERBELA ÇÖLÜNDE SUSUZLUKTA KIVRANIYOR”

Bingöllülerin, bugüne kadar siyasi tercihlerine karşı yeterince hizmet yapılmadığını vurgulayan Tasalı: “Bingöl'ün sokaklarına, caddelerine bakın. Ne görüyorsunuz? Kışın çamur, yazın toz toprak. Altı aydır gündüzleri su yüzü göremiyorsunuz. Bingöl'ün dört tarafı suyla çevrili, Bingöl halkı Kerbela çölünde susuzlukta kıvranıyor. Bu halkın emeklerine yazık değil mi? Sokaklara bakın. İnsanlar, kahvehanelerde, internet kafelerde gençliğin perişanlığından başka bir şey görebiliyor musunuz? Bingöl için işsizliği ortadan kaldıracak bir proje ortaya koyabildiler mi? İnşallah bizler, Bingöl'ün bu sorunlarını yerinde tespit edip çözümler üreteceğiz, hizmet edeceğiz. Çünkü bunun için geldik. Azimliyiz, kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşmasını Zazaca yapan Yılmaz, Hüda-Par'ın halkın partisi olduğunu söyledi.

Yılmaz: “Bu parti, halkın partisi ve milletin partisidir. Partimizin davası sizin davanızdır. Milletimizin kurtuluşu içindir. Hem ahretimiz hem dünyamızdır. Bu dava şehitlerin ve âlimlerin davasıdır.”

YILMAZ: “MİLLETİMİZİN PARTİSİ, HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

‘Biz milletimize hizmet edersek, hakka hizmet etmiş oluruz' diyen Yılmaz: “Şeyh Said'in, Şeyh Şerif'in davasıdır. Bu yüzden davamıza sahip çıkalım, birbirimize destek verelim. Din ve milletin hakkının, zorbalardan sorulması lazım. Ben Bingöl'deki arkadaşlarımı ve teşkilatımızı sizlere emanet ediyorum. Bu teşkilat sizin teşkilatınızdır. Biz bütün teşkilatlarımızla, arkadaşlarımızla sizin hizmetinizdeyiz. Biz milletimize hizmet edersek, hakka hizmet etmiş oluruz. Biz, bu yüzden diyoruz ki, milletimizin partisi, hayırlı uğurlu olsun. Allah sizinle beraber ve size güzel hizmetler üretmemizde bizleri muvaffak kılsın. Gün çalışma günüdür, Bingöl halkı bedel ödeyen bir halktır. Siz günümüze kadar çok ağır bedeller ödediniz. Siz ne zaman Şeyh Said'in davasına sahip çıkarsanız, siz ne zaman Bediuzzaman'ın davasına sahip çıkarsanız, partimizle beraber inşallah muvaffak oluruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Öz be Öz Zaza diyarından (@Misafir_12785)
23 Mart 2013 Cumartesi 18:24
Evet Arındık ve zazalar diyarı Rumuzlu kişiler; Deliliniz varsa getirin yoksa oturun yalan atmayın.
Başta Allah Azze ve Celle ve sonrasında Müslümanlar gayet iyi biliyorlar kim hain, kim işbirlikçi ve kim derin devletçi.
Hani şu derin devlet davasından yargılanan Doğu Perinçek ve Ertuğrul Küçük'e çiçekler ve güller uzatan kimlerdir bu müslüman halk iyi biliyor.
Zazalar Diyarı rumuzlu kişi, Terör dediğin kundaktaki bebekten tut beşikteki çocuğa ve gariban kürt köylüsünden tut mazlum müslüman evlatlarını katleden çapulcular sürüsüdür.
Aslında AKP sizin imdadınıza yetişti. Evet AKP'nin derin babalarından aldığı emirle sizlere sağladığı ortamı ve imkanları hiçbir kimseye sağlamadı.
Aslında seni fazla kınamamak gerekir, Çünkü; Müslümanlar Ayna'dır. Sen ve senin gibileri de o aynada kendini görüp konuşuyorlar.
Ayrıca bu duama gönülden AMİN demeni istiyorum
Kim Derinci ve Terörist ise Allah Azze ve Celle Onu Kahr-u perişan etsin. Amin.
zazalar diyarı (@Misafir_12555)
16 Mart 2013 Cumartesi 15:02
Değerliarkadaşlar biliyorsunuzki mstzf(hizbullahı) derin devlet pkk nin kökünü kurutmak için çıkarttı .Ama işler istediği gibi gitmeyince busefer bunları yok etmek için hizbullah tetrör örgütü diyerek bunlarla birlikte musbet kesimide yok etmeye çalıştılar neyseki akp bunların imdadına yetişti.Bugün aynı şekilde derin devlet bunları kullanıyor çünkü sırtlarını dayandıkları kaleler bir bir düşüyor.faili meçhullere gelince haşa sanki emir almışlkarda istedikleri kişiye ya flstn gidcksin,ya bana burs vercksin yada sen (kafirsin) diyerek öldürdüler
furkan berdibek (@Misafir_12517)
11 Mart 2013 Pazartesi 17:43
sonuna kadar arkanızdayım helal olsun.. hayırlı uğurlu ıolsun Allah yardımcınız olsun.
tarafsız (@Misafir_12511)
11 Mart 2013 Pazartesi 12:36
vaybe sizdemi parti kurdunuz onca insanı katlettiniz islam adı altında şimdi de islam ve siyaset allah a havele ediyorum sizi
zaza12 (@Misafir_12505)
11 Mart 2013 Pazartesi 09:44
S.Aleykum kardeş bende sana diyorum ki varsa bildiğin söyle kaç kişi faili meçhul diyorsun ama faillerini kendince bulmuşsun kinin adeletle bakmana izin vermiyor o dönemde yapılan infazlar sadece bu camiaya değil hemen hemen her kesime yüklenmek istenmiştir maalesef bu camiaya atılan iftiralar çift taraflı (devlet-pkk) olunca demekki etkisi daha büyük oluyormuş artık bundan sonrasına halk karar verecek burda nutuklar savurmanın bir faydası yok selametle
melek ayverdi (@Misafir_12496)
09 Mart 2013 Cumartesi 13:13
Eğer birgün bu partide bunların adayıda Diyarbakırdan muştan otobüslere adam doldurup bingole getirmeye calısırsa o zaman bunlardanda nefret ederim. ama kendinizi yırtsanızda parçalasanızda bunların eline su dökemezsiniz bunlar en azından kendi hemşerilerini diyarbakırlılara muşlulara dövdürtmeye çalışmadı henüz
muhamet arındık (@Misafir_12489)
08 Mart 2013 Cuma 23:08
bütün bingöl ün bildiği 90 lı yıllarda bingölde faili meçhul olarak öldürülen kişiler zekat adı altında toplanan haraçlara yok dedikleri için öldürülmüşlerdir benim bildiğim değil bütün bingöl halkı biliyor ve bu camia nın adamları ve destekçileri tarafından işlenen cinayetlerdir şüphesiz RABBİMİZ bu hesabı soracak mustazaflar olarakmı hürdavamı bilmiyorum isim değiştirmek elbise değiştirmekten kolay bu ülkede inşallah hak yerini bulur tşk
zaza12 (@Misafir_12481)
08 Mart 2013 Cuma 11:24
kardeş varsa bildiğin söyle bizde bilelim kaç kişiyi katletmişler öyle ne kadar insan demekle olmaz kimden haraç almışlar yada tehdit etmişler sen bunları BDP yöneticileri sandın galiba mustazaf der'in 10 yıla yakındır yaptığı çalışmalar ve kutlu doğum mitingleri ortada sivil toplum kuruluşu olarak halka hizmeti olan camia bu şekilde daha fazla hizmet verecektir inşallah konuşmadan önce biraz düşünün ve ona göre konuşun SÖYLEDİKLERİNİZDEN DOLAYI HESABA (ALLAH TARAFINDAN) ÇEKİLECEĞİNİZİ UNUTMAYIN
muhammet arındık (@Misafir_12474)
07 Mart 2013 Perşembe 21:52
sanki tertemiz geçmişleri temiz bir kadro var görüntüde bunlar kim görünenlerin bir kısmı cinayetle ve haraç toplamakla yargılanan şahıslardır ve suçları da ispatlanmış kişiler dir şimdi patimi kurmuşlar bingölde ne kadar suçsuz insanları katlettiler bu ne yüzsüzlük yeter artık şimdi yeni şebek ile halkı soyacaklar ve tehdit edecekjlr oysa dinimizde bunlara prim yok ve zorlama yok bingöl halk inşallah bunların terbiyesini verir.tşk
Hüdaverdi (@Misafir_12466)
06 Mart 2013 Çarşamba 18:02
Zaza Heval rumuzlu bay veya bayan; senin dağdaki adaşların yani hevallerin durmaksızın parmaklarının ve dişlerinin arasından akan kanın hesabını hele bir versinler gerisi kolay. Ama bundan emin ol ki, er veya geç kundaktaki bebekten tut, beşikteki çocuğa; camideki müminden tut, yoldaki yolcuya kadar hevallerinin tarafından katledilen mazlumların hesabı sorulacak.
Evet Heval ellerine değil bütün bedenlerine bulaşmış kan ile ile siyaset yapan BDP'yi ve uzantılarını istersen bir konuşalım. Gerisini daha rahat konuşuruz.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl`deki dağılımı belli oldu
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
06.11.2025
17:02
ÜNİPERSEN`dan zam talebi!
ÜNİPERSEN'dan zam talebi! 'Sefalet Zammı İstemiyoruz'
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
06.11.2025
16:47
Bingöl Umut Kervanı`ndan 141 aileye destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 141 aileye destek
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Ekim ayında; 141 aileye 291 bin 863 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Yardım derneği, 26 Kasım 2025 tarihinde Afrika'nın Benin bölgesinde yardım faaliyetinde bulunacak.
06.11.2025
16:12
FKA`dan 2026`ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80`i projelere ayrıldı
FKA'dan 2026'ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80'i projelere ayrıldı
Fırat Kalkınma Ajansı kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tunceli'de gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2026 yılı bütçesinin yüzde 80'inin proje ve faaliyet desteklerine ayrıldığını belirterek, bölgenin sürdürülebilir kalkınması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın