KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

'Bu proje ile Bingöl'ün çehresi değişecek'

Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan ve son dönemlerin en büyük projesi olarak değerlendirilen 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldığı belirtildi.

`Bu proje ile Bingöl`ün çehresi değişecek`
28 KASIM 2010 PAZAR 12:49
0
3279
0
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, seçim vaatleri içinde bulunan bu önemli projede emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Başkan Atalay, proje kapsamında 1971 yılında meydana gelen depremin ardından İnönü Mahallesi'nde yapılan 3 katlı binaların yıkılarak yerlerine 7 ve 11 katlı bin 600 dairelik modern binaların yapılacağını söyledi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile müşterek yürüttükleri çalışmalarda hazırlanan projelerin gerekli mercilere sunulduğunu ifade eden Başkan Atalay, bu çalışma ile yeni bir Bingöl oluşturulacağını dile getirdi.

Başkan Atalay, "TOKİ ile yaptığımız ortak çalışmalar sona yaklaşmak üzere. Hazırladığımız projeleri TOKİ'ye sunuyoruz. Yakın bir zamanda TOKİ ile ana protokol imzalanacaktır. Proje kapsamında belediye hizmet binası, Karayolları 84. Şube Şefliği yeri ve 3 katlı binaların tamamı yıkılacak ve bu alana modern binalar dikilecektir. Yapılacak olan bin 600 dairelik modern sitelerin arasında yeşil alan, park alanları, çocuk oyun alanları, sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlar yer alacaktır. Bu kapsamda yine ilimize yakışır yeni bir terminal binası da yapılacaktır. Bütün bu çalışmalarda sona yaklaşıyoruz. TOKİ ile ana protokolü imzaladıktan sonra 3 katlı binalarda oturan hak sahipleri ile görüşmeler yapılacak ve kısa zamanda bu büyük proje başlatılacaktır. Bu proje ile Bingöl'ün çehresi değişecektir" dedi.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan projelerin TOKİ'ye gönderildiği ve bütün çalışmalara olumlu yanıt verildiği belirtildi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
13:51
Alimoğlu yeniden TASKK Genel Başkan Yardımcısı oldu
Alimoğlu yeniden TASKK Genel Başkan Yardımcısı oldu
Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Ekber Alimoğlu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nda üst üste dördüncü dönem yönetim kurulu üyeliğine seçilmesinin ardından yeniden genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi.
16.10.2026
13:24
Hasbağlar resmen Kiğı`ya bağlandı!
Hasbağlar resmen Kiğı'ya bağlandı!
1989'da Adaklı'ya bağlanan Hasbağlar Köyü'nün yeniden Kiğı'ya dönme talebi, temmuz ayında İl Genel Meclisi'nden geçen kararın ardından Cumhurbaşkanı onayıyla kesinleşti. Karar, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
16.10.2026
12:58
Bingöl`de öğrenciler için yeni okuma seferberliği
Bingöl'de öğrenciler için yeni okuma seferberliği
Bingöl Okuyor Projesi ile öğrencilerin okuma alışkanlıklarının güçlendirilmesi, anlama ve yorumlama becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında haftalık okuma saatleri, kitap mütalaaları ve okur-yazar buluşmaları düzenlenecek.
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın