KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2025 Perşembe
°C

B.Ü. proje ofisi üretiyor

Prof. Dr. İbrahim Çapak, 2018 yılı sonlarında yeniden yapılandırılan ve yaptığı projelerle iyi bir çıkış yakalayan Bingöl Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret etti.

B.Ü. proje ofisi üretiyor
01 KASIM 2019 CUMA 17:16
2
1613
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2019 yılı içerisinde yakaladığı başarı çıtası ile övgü alıyor. Avrupa Birliği, TÜBİTAK, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı tarafından destek almaya hak kazanan ve hala değerlendirme aşamasında olan önemli projeler çıkaran merkez, adından söz ettiriyor. Hafta içinde Projelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz ile birlikte Proje Ofisini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, başarılı işlere imza atan merkez müdürü ve uzmanlarını tebrik etti.

Yürütülen projeler neler?

2019 yılı içerisinde Merkez Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği, TÜBİTAK, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı projeleri yürütülüyor. Bingöl Üniversitesi bünyesinde 2012 yılında kurulan Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2019 yılında çalışmalarına ivme katarak bünyesine Merkez Müdürü ve üç Uzman olmak üzere toplam 4 kişi ile hizmet veriyor. Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan akademisyenlerin, idari personelin, öğrencilerin veya birimlerin araştırma projelerine destek vererek, uluslararası ve ulusal kurumlar tarafından sağlanan imkânlar ve fonlardan en etkin biçimde faydalanmalarını sağlamaya çalışıyor. Yıl içerisinde FKA tarafından Birim adına desteklenen proje kapsamında 70 dolayında akademisyen ve değişik kurumlardan projelerle ilgili kişilere, AB projesi yazma eğitimi verildi. Yine bu kapsamda kabul edilen başka bir proje ile kasım ayı içerisinde, üretilen bilginin sahaya yansıması için son derece önemli olan patent, faydalı model ve paten eğitimi verilecek. Birim tarafından TÜBİTAK projeleri yazma eğitimi ile ilgili başvuru bu dönem yapıldı. Desteklenmesi durumunda önemli sayıda araştırmacıya bu konuda eğitim verilecek. Bu eğitimler neticesinde Üniversitede ve diğer kurumlarda proje sayısında daha da artış olması öngörülmektedir. Ofisin yürütücülüğünde gerçekleştirilecek Bingöl Arıcılık Yatırımları Fizibilite Çalışması projesine yakın zamanda başlanacak. Öğrenci kulüplerimiz adına Ekim ayı içerisinde Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında ise 13 adet proje sunuldu. Bingöl Üniversitesi adına TÜBİTAK'a sunulan proje sayılarında da önemli bir ivme yakalandı. Avrupa Birliği, TÜBİTAK ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan projeler ile üniversite ve şehir adına önemli çalışmalara devam edilecek.

Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Görev ve Çalışmaları;

• Yurt içinden ve yurt dışından proje teklif çağrılarını, tüm ilgili akademisyen ve birimlere duyurmak,

• Proje hazırlayan veya hazırlayacak ilgili kişi ya da gruplar arası iletişim ve koordinasyonu sağlamak,

• Proje kaynaklarının doğru ve etkin kullanımını sağlamak,

• Üniversite-sanayi işbirliğini destekleyecek bölgesel, ulusal ve uluslararası kalkınma çerçevesinde ilişkileri güçlendirmek ve uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımını hızlandırmak,

• Üniversitedeki akademik ve bilimsel faaliyetlerin projecilik anlayışıyla yürütülmesini sağlamak,

• Üniversitenin sosyal, bilimsel proje faaliyetlerini nitelik ve nicelik yönünden artırmak.

• Projelerle ilgili Kurum adına her türlü faaliyetleri yürütmek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52340)
03 Kasım 2019 Pazar 16:16
benimde projelerim var
23.10.2025
17:08
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nden
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden 'Kitap Okuma Atölyesi'
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi 'Kitap Okuma Atölyesi' etkinliğinin ilki, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi ve yazar Zeynep Başçı'nın 'Evlilik Orucu' adlı kitabı ile gerçekleştirildi.
23.10.2025
15:50
B.Ü.`de Spor Şenliği Haftası Başladı
B.Ü.'de Spor Şenliği Haftası Başladı
İlk gün masa tenisi turnuvası gerçekleştirildi. Öğrenciler ve personelin katılım gösterdiği etkinlikte, yarışmacılar dostluk ve fair-play ruhu içinde mücadele etti.
23.10.2025
00:11
Ormangören`den esnaf için yapılandırma çağrısı
Ormangören'den esnaf için yapılandırma çağrısı
Bingöl'de esnafların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, ekonomik zorluklar nedeniyle ayakta kalmakta zorlanan esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti. Ormangören, 'Esnafın nefes alamadığı bir ekonomide üretim de istihdam da zayıflar. SGK ve vergi borçları makul taksitlerle yeniden yapılandırılmalı' dedi.
22.10.2025
23:33
Bingöl Dostlar Çay Evi`nden SMA`lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
Bingöl Dostlar Çay Evi'nden SMA'lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
'Bu sadece bir anne babanın evladı değil, tüm Bingöl'ün evladı' diyen Bulut ve Çığ; 'Biz bir günlük kazancımızı verdik; eğer her esnaf elini uzatırsa, Efrayim kısa sürede tedaviye kavuşabilir. Bingöl esnafı olarak birlik olalım, bu evdeki ışığı birlikte yakalım' diyerek çağrılarını dile getirdiler.
22.10.2025
20:35
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Belediyesi, Merkez Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümünü devralarak yenileme çalışmalarına başladı. Alana daha önce bulunmayan bayan ve engelli WC'ler ile modern ve erişilebilir bir yapıya kavuşturulacak. Tüm vatandaşlar bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanacak.
22.10.2025
20:30
Karlıova`da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
Karlıova'da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Karlıova'daki doğalgaz sorununu iki ayrı soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın