KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2025 Perşembe
°C

B.ü. senatosu odtü'deki öğrenci eylemlerini kınadı

ODTܒdeki eylemlerin tasvip edilemez olduğunu vurgulayan Bingöl Üniversitesi Senatosu, üniversitelerin, bir ülkenin gelişimindeki lokomotif güç olmanın yanında demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin beşiği konumunda olduğu belirtti. Senato: “Demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde yapılan eylemler asla şiddet içermemeli ve kamu malına zarar vermemelidir” mesajının da altını çizdi.

B.ü. senatosu odtü`deki öğrenci eylemlerini kınadı
25 ARALIK 2012 SALI 08:07
0
1752
2
AA aa

Aralarında Bingöl Üniversitesi'nde bulunduğu yaklaşık 10 üniversite, 18 Aralık'ta Göktürk–2 Uydusu'nun Çin'deki Jiuquan Hava Üssü'nden fırlatılması nedeniyle düzenlenen tören öncesi ve sonrası Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, TÜBİTAK Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Araştırma Merkezinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir tören düzenlendiği hatırlatılarak "Türkiye Cumhuriyeti'nin uzay bilimleri ve teknolojileri alanında göstermiş olduğu bu tarihi başarı, ne yazık ki ODTÜ yerleşkesinde bazı öğrencilerin şiddet eylemleriyle gölgelenmeye çalışılmıştır. Üniversiteler öğrencilerin ve bilim adamlarının fikir ürettiği, düşüncelerini özgürce paylaştığı; farklı, hatta katılmadığı düşüncelere tahammül etmeyi içselleştirdiği ortamlar olmalıdır. Şiddet içeren eylemlerin fikirlerin önüne geçmemesi esastır. Öğrencilerin tek protesto aracı eleştirel fikirleri olmalı; taş, sopa ve molotof kokteyli öğrencilerle anılmamalıdır. Kavga ve şiddet hiçbir fikre hizmet edemez ve hiçbir fikir hedeflerine bu yöntemlerle ulaşamaz”

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

10 Profesör Doktor, 4 Doçent Doktor ve 7 Yardımcı Doçent Doktor'dan oluşan Bingöl Üniversitesi Senatosu'nca yapılan açıklamada ise “Demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde yapılan eylemler asla şiddet içermemeli ve kamu malına zarar vermemelidir” denildi.

Rektör Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş başkanlığında toplanan Senato, Çin'den fırlatılan Göktürk–2 uydusu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ODTÜ yerleşkesindeki tören sırasında çıkan olaylar ile ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, üniversitelerin, bir ülkenin gelişimindeki lokomotif güç olmanın yanında demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin beşiği konumunda olduğu belirtildi.

Başbakan Erdoğan'ın da üniversitelerin daha özerk ve özgürlükçü olmasını arzu ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ancak demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde yapılan eylemler asla şiddet içermemeli ve kamu malına zarar vermemelidir. 18 Aralık 2012 günü Göktürk–2 uydusunun fırlatılması münasebetiyle ülkemizin önemli üniversitelerinden birinde Sayın Başbakanımızın katılımıyla yapılan ve gurur duyulması gereken bir gün ve etkinlikte Sayın Başbakanımıza yönelik tutumu anlamakta güçlük çekiyoruz. Oysa ülkemiz açısından son derece mutluluk ve gurur verici bir olay gerçekleşmekteydi. Bunun ideolojik ve siyasi mülahazalara kurban edilmesini anlamlı bulmuyoruz. Evrensel bilimin üretildiği bir yuvada bu üretime zemin oluşturan ve destek olan bir siyasi irade tenkide değil ancak takdire şayandır. Hükümetimizin son dönemlerde yükseköğretime rekor düzeyde kaynak aktarması (2002 cari fiyatıyla 2,5 milyar, 2012 de 12,5 milyar liraya çıkartılmıştır) Doğu ve Güneydoğu'daki üniversiteler başta olmak üzere tüm üniversitelerimize çok önemli ve anlamlı destekler sağlanması takdirle karşılanması gerekirken, Sayın Başbakanımıza bu nevi muamelenin reva görülmesini doğru bulmadığımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Yurttas (@Misafir_11212)
26 Aralık 2012 Çarşamba 03:19
Bu unv yonenetimine ve bu .... rektöre o kadar diyeceğim var ki buraya yazmakla bitiremem yazmislar ya unvler bilim yuvalaridir soruyorum tek bir araştırma görevlisini bi asistanı torpilsiz aldilar mi buraya iste böyledir bunların bilim yuvası koltuk sevdalısı .....rektör insanın zihniyeti değişmedikten sonra Prof değil ordunalyus olsa ne yazar
yekta cepşir (@Misafir_11187)
25 Aralık 2012 Salı 13:00
Sayın rektör bakan ve eşref tasın size karşı aday çıkartma cabalarını ne cabuk unuttunuz. bu ne hükümet iktidar sevdası yaranma hamleleridir. sizi o koltuktan almak için türlü türlü yolu deneyen, uygulayan iktidara bu yaranma politikalarından vaz gecin artık. sizi bu ilde isteyen bir tek caf ailesi ve ali bayram dır. onun dısında bütün memleket istifa kararınızı dört gözle beklemekte. iktidarı ve muhalefeti ile.
18.06.2025
21:26
Bingöl Basın Konseyi`nden Vali Usta ile Başkan Arıkan`a Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden Vali Usta ile Başkan Arıkan'a Ziyaret
Yaklaşık 15 gün öne kurulan Bingöl Basın Konseyi, ilk ziyaretlerini Bingöl Valisi Dr. Ahmet Usta ve Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a yaptı. Konsey Başkanı Hakim Bayraktar ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyaretlerde, konseyi amacı, hedefleri ve yürütülmesi planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
18.06.2025
20:06
Hibe desteği alacaklar dikkat! Son başvuru 23 Temmuz
Hibe desteği alacaklar dikkat! Son başvuru 23 Temmuz
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP)2025 Yılı 16. Etap Başvuru Sonuçları Askı İlanı yayımlandı.
18.06.2025
19:50
Hülakü, su sorunu için yanıt istedi
Hülakü, su sorunu için yanıt istedi
Bakan Kurum'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, soruları sıraladı ve 'Bingöl Merkez'deki içme suyu sorununun kalıcı biçimde çözülebilmesi için önümüzdeki dönemde hangi adımlar atılacaktır?' diye ekledi!
18.06.2025
19:20
Okan Alay`dan yeni eser!
Okan Alay'dan yeni eser! 'Sesin Değdiği Yerden'
Bingöl temalı şiir ve hikâyeleri ile de adından söz ettiren ve kuşağının özgün kalemleri arasında yer alan Alay, 'Sesin Değdiği Yerden' adlı yeni eserinde bireyin iç dünyasında yankılanan seslerin peşine düşüyor.
18.06.2025
13:47
Bingöl`de 15 bin kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 15 bin kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan çalışmada, 15 bin 300 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
18.06.2025
13:40
12Bingölspor ismini ve logosunu değişti!
12Bingölspor ismini ve logosunu değişti!
Daha önce çeşitli sebeplerle isim değişikliğine uğrayan ve son olarak '12Bingölspor' adıyla faaliyet gösterirken M.Engin Özturan öncülüğündeki yönetim tarafından alınarak 3. Lig'e çıkarılan yeşil beyazlı temsilcimiz, kurumsal kimliğini yenileyip ismini ve logosunu değiştirdi. Yeni ismi Bingölspor FK olarak tescillendi, logosunda ise Bingöl'ün folklorik sembolü olan kartal ile güneş ve dağ figürleri yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın