KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Bu soru öğretmenleri kızdıracak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Öğretmenler Günü'nde çarpıcı bir soruyu gündeme getirdi. Bakan'ın sorusu: "Bürokratlar niçin öğretmenlerle evleniyor biliyor musunuz?"

Bu soru öğretmenleri kızdıracak
24 KASIM 2005 PERŞEMBE 16:56
0
2088
0
AA aa
Öğretmen haftada iki gün çalışıyormuş

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da Eğitim-Bir Sen tarafından düzenlenen 'Birinci Öğretmenlik Hatıraları Yarışması' ödül törenine katıldı.

'Öğretmen haftada iki gün mesai yapıyor' d
iyen Çelik, şu öğütlerde de bulundu: "Hep açım derseniz, meslek saygınlığı zedelenir. İllegal eylemlere prim vermeyin"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Öğretmenler Günü öncesinde öğretmenleri kızdıracak sözler söyledi. Eğitim-Sen'in raporunda Türkiye'deki öğretmenlerin Avrupa'daki 'en çok çalışıp, en az kazanan' öğretmenler olduğu vurgulanırken, Milli Eğitim Bakanı öğretmenlerin haftada iki gün mesai yaptığını söyledi.

"Dünyanın hiçbir yerinde öğretmenlere kucak dolusu para verilmiyor" diyen Çelik, "Sürekli açım demeyin, mesleğin saygınlığı zedelenir" uyarısı da yaptı. Çelik, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önceki gece bakanlığının bütçesi görüşülürken, öğretmenlerin sorunlarını dile getiren CHP'lilerle sık sık tartıştı. CHP'lilerin, öğretmenlerin yılda 1800 saat çalıştığı ve hem ücretleri hem ek ders ücretlerinin yetersiz olduğu eleştirilerini dinleyen Hüseyin Çelik, şu değerlendirmeleri yaptı:


'Kaynağımız belli'

"Kaynaklarımız belli. Bildiğiniz bir kaynak varsa söyleyin, verelim. Öğretmenler öyle iddia ettiğiniz gibi yılda 1500 saat çalışmıyor. Okullar yılda 186 gün açık, bu da 26 hafta eder. Günde sekiz saat çalışsalar bile bin saati bulmaz. Oysa öğretmenler haftada 15 saat maaş karşılığı çalışıyor. Bu da iki gün mesai demek.

 Birçok öğretmen müdürüyle anlaşıyor, zamanının çoğunu evinde geçiriyor. Bu yüzden üst düzey bürokratların çoğu öğretmenlerle evleniyor.

ABD'de, bizim öğretmenlerin haftada 15 saat çalıştığını söylediğimde, hayret ettiler. Orada günlük yedi buçuk saat çalışıyorlar. Ayrıca dünyanın hiçbir yerinde öğretmenlere kucak dolusu para vermiyorlar. Kamuda ücret farklılığı kalmadı. Popülizm yapma adına para dağıtmak yanlış."


Bürokratlar teyit etti

Çelik'in sözleri üzerine CHP'li Ali Kemal Kumkumoğlu, bakanın arkasında oturan bürokratlara, "Siz hepiniz öğretmenlerle mi evlisiniz?" sorusu yöneltti. Tamamına yakını erkek olan bürokratların bir kısmı da gülerek, başlarını 'evet' anlamında salladı. Hüseyin Çelik de Kumkumoğlu'na, "Sizin eşiniz öğretmen mi?" diye sordu, ancak yanıt olumsuz oldu.


Maliye'den vize yok

Hüseyin Çelik, ek ders ücretinin 10 YTL'ye çıkarılmasını hükümete önerdiklerini, Maliye'nin 3 katrilyon lira ek yük getireceği gerekçesiyle karşı çıktığını, ancak çalışmaların sürdüğünü anlatırken, zorunlu ders saatlerinin artırılıp artırılmayacağına, ek ders ücreti belli olduktan sonra karar verileceğini söyledi. Çelik, Öğretmenler Günü nedeniyle Başkent Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında da maaşın az olduğunu bildiğini belirterek şunları söyledi: "Olmayan bir kaynaktan kimseye bir şey verilmez, doktorların, hâkimlerin, savcıların, polislerin maaşı çok mu yüksek?.. Sürekli aç olduğunuzu söylerseniz veliler, öğrenciler ve diğer kişiler nezdinde mesleğin saygınlığı azalır.

(Radikal)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın