KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Bu süreci kimse engelleyemez!

‘Sosyal Gündem’ programında konuşan Bingöl Eski Milletvekili Hüsamettin Korkutata, çözüm sürecini kimsenin engelleyemeyeceğine vurgu yaptı.

Bu süreci kimse engelleyemez!
18 KASIM 2013 PAZARTESİ 05:25
0
2141
0
AA aa

Bingöl eski Milletvekili Korkutata, Beyaz TV'de yayınlanan Fatma Korkutata'nın yönetmenliğini yaptığı ‘Sosyal Gündem' programında Diyarbakır'da yaşanan tarihi buluşma ve çözüm süreci ile ilgili açıklama yaptı. Diyarbakır ve Türkiye'nin tarihi bir gün yaşandığını söyleyen Korkutata, tarihin bunu altın harflerle yazacağını ifade etti.

Korkutata: “Zira bugün Anadolu'daki insanların bir arada yaşayabileceğinin örneği ortaya kondu. Mesut Barzani bir tarafta, Sayın Başbakan bir tarafta… Yıllarca ülkesinden kopmuş gitmiş kaçak durumuna düşmüş… Ve artık Şivan Perver misafir perver değil, bir vatanperver gibi burada konuştu. Ve halk gayet memnun, mesut, herkes ağlıyor, gözyaşlarını tutamıyor. Gerçekten insanlar anladı ki, bugüne kadar hakikaten dökülen kana yazık, giden canlara yazık, bundan sonra bu olmasın. İnsanlar birlik ve beraberlik içinde yaşayabilirler” dedi.

‘Sayın Başbakan her şeyden önce makul, onurlu ve iradesini samimiyetle ortaya koyan bir tutum içindeydi' diyen Korkutata: “Bunu herkes böyle gördü. Zira bu güne kadar gelmiş geçmiş başbakanlar içinde elbette ki bu sorunu çözmek isteyen insanlar olmuştur. Ama hiç kimse bu riski göze alamadı. Yani, “baldan zehir olsa içeceğim, her ne pahasına olursa olsun yapacağım” diyen bir irade ilk defa burada beyan edildi. Bu bir samimiyetin ifadesidir. Bu gibi meselelerde samimiyet olmasa hiçbir şey olmaz. Çünkü Kürt halkı yıllar yılı aldatılmış, oyalanmış ve neticede bir şey çıkmamıştır. Çünkü karşıdaki insanlar bir rant ve risk peşinde olmuşlardır. Dolayısıyla netice de almamışlardır. Bugün Başbakan 'ın bu tavrı bu ortamı oluşturması samimiyetinin ifadesiydi” diye konuştu.

Korkutata, sözlerine şöyle devam etti: “Mesut Barzani birçok ülke tarafından horlanan bir insandı. “Buyurun” dedi. Çünkü bu ülkede Kürt meselesi bu ülkede yaşayan herkesin meselesidir. Bu bir süreçtir. Bu devam edecektir. Daha eksikler var bunların da giderilmesi lazım bizim aslında gördüğümüz şey şu; Başbakan 'da bu irade var. Bu devlette de bu irade bundan sonra olacaktır. Kimse bu sürecin önünde de engel olamaz bu saatten sonra. Çünkü halk istiyor. Bana göre hiçbir şey bu süreci durdurmamalıdır. Kim bu süreci durdurmaya kalkarsa altında kalır. Hangi siyasi tarafta, hangi siyasi partide olursa olsun bu süreci durdurmaya kalktığı zaman bu halktan dersini alacaktır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın