KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2024 Salı
°C

Bu takıma yazık olmasın!

Voleybol Birinci Ligde mücadele eden Solhanspor'un sezonun ilkyarı değerlendirmesinde bulunan Kulüp Başkanı Sönmez, kulübün maddi imkânsızlıklardan dolayı sıkıntıda olduğunu vurguladı.

Bu takıma yazık olmasın!
27 ARALIK 2018 PERŞEMBE 19:56
0
1893
1
AA aa

Sahada mücadelesine devam eden Solhanspor'un saha dışında özellikle maddi sıkıntıları olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Ferhat Sönmez, 2018-2019 sezonu ilk yarısını değerlendirdi.

Kulübe bir maaş ödeyebildiklerini söyleyen Sönmez, şu ifadelere yer verdi:

“Geçen sezon Efeler Ligi'ni kıl payı kaçırmamız ve mali açıdan geçirmiş olduğumuz sıkıntılı süreçten dolayı aslında bu yıl orta sıralara oynayan içerdeki maçlarımızda mücadelesiyle zevk veren bir takım kurma düşüncesi içerisindeydik. Ancak Belediye Başkanımız Sayın Abdulhakim Yıldız ve Ak Parti İlçe Başkanımız Sayın Nihat Doğu ile beraber Eski Valimiz Sayın Ali Mantı ile yapmış olduğumuz istişareler neticesinde tekrar Efeler Ligi için mücadele eden bir takım kurma düşüncesinde ortak karar kıldık. Ancak bu kararı aldığımız süreçte iyi bir takım kurma konusunda zamansal olarak biraz gecikmiş durumdaydık ve neticede yukarıyı zorlayabilecek 8 sporcu ve 1 Baş antrenör ile anlaşabildik. Eksik başlamamızdan kaynaklı iyi bir kamp süreci geçiremedik, sezon başlamadan antrenörümüzle yollarımızı ayırdık ve sezona yardımcı antrenörümüzle başlamak zorunda kaldık. 13 haftalık bir ilk yarı sürecinde takımımız ancak 10 kişiye tamamlanabildi, antrenmanlar hep sıkıntılı geçti ve bu da özellikle deplasmanlardaki maçlara motivasyonsal olarak yansıdı. Mali olarak da bir sponsorumuzun olmayışı, eski valimizin tayininin çıkması, ekonomik krizler, işadamlarımızdan beklediğimiz destekleri görememek gibi etkenlerden dolayı çok sıkıntılı süreçler geçirdik ve Ağustos ayında başlayıp Aralık 22'sinde bitirdiğimiz ilk yarı sürecinde sadece bir maaş ödeyebildik ve maalesef sporcularımız yarıyıl tatiline giderken onları eli boş gönderdik. Halbuki Efeler Ligi için mücadele ettiğimiz rakiplerimizden Palandöken Bld., Sorgun Bld., Beşiktaş, Bursa B.B. gibi takımlarda ne kadro yetersizliği mevcut ne de maaşlarda aksama… Sporculara ödemelerin yapılamaması, eksik oluşumuzdan kaynaklı düzenli antrenmanların yapılamaması, baş antrenörümüzün olmayışı gibi birçok olumsuz nedene rağmen takımımız ilk yarıyı bana göre çok iyi yerde bitirdi. Zaman zaman özelikle deplasmanlarda aldığımız mağlubiyetler sonrasında eleştiriler aldık. Eleştiriler mutlaka olacaktır ve bizi de geliştirecektir ama bizleri eleştirenlerin mutlaka yaşadığımız bu olumsuzlukları da göz önünde bulundurması gerektiği kanaatindeyim.”

 “BAŞARILI OLMAK BİR EKİP İŞİDİR”

Başarılı olmanın bir ekip işi olduğunu belirten Sönmez, “Eğer başarılı olmak istiyorsak tüm siyasetçilerimizin, kamu kuruluşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, esnaflarımızın, iş adamlarımızın elini birlikte taşın altına sokması gerekiyor. Bu ilçe 3.000-4.000 taraftarıyla voleybol ile özdeşleşmiş durumda. Voleybol ile özelde ilçemizin ve ilimizin genelde ise bölgemizin tanıtımına ciddi katkılar sunmakta.  Bölge olarak maruz kaldığımız bazı önyargıları özellikle milli forma giymiş sporcuları ve yabancı sporcuları getirerek vermiş olduğumuz hem saha içi hem de saha dışı mücadelelerle kırmış bulunmaktayız. Böyle bir seviyeye gelmişken herkes tarafından desteklenmesi çok önem arz etmektedir. 30 Aralık Pazar günü takımımız ikinci yarı hazırlıkları için tekrar Solhan'da toplanmış olacak. Bürokratlarımız takıma acilen artık el atmalılar. Umarım bahsetmiş olduğumuz beraberliği sağlarız da istediğimiz, hedeflediğimiz başarıya ulaşmış oluruz. Aksi takdirde başarıdan ziyade bizi bekleyen başka tehlikelerle kaşı karşıya kalabiliriz. Maalesef maddi olarak çok zor durumdayız. Sporcularımızın kaldığı tesisin kirasını, elektrik borcunu dahi ödeyemeyecek durumdayız. Bu seviyedeki takımımıza, mücadelemize, alın terimize yazık olmasın… İlimizin tanıtımı için her yıl milyonlar harcanırken, ilimizin tanıtımına büyük katkılar sunan takımımız külfet olarak görülmesin… Lütfen artık duyun sesimizi… Çünkü bu şehir, bu takım, bu taraftar Efeler Ligi'ni fazlasıyla hak ediyor.” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35810)
28 Aralık 2018 Cuma 09:24
Bingöl Sporun vip vampirleri bırakıyorlar mı bingöldeki işadamları başka branşlara yardım yapsınlar. anında aforoz edip fişliyorlar ve ihalelerden el çektiriliyorlar.
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın