KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Bü üretimde standartları belirleyecek

Bingöl Üniversitesi yaptığı AB Projesi ile KOBİ'lerde üretimde otomasyon ve güvenlik standartlarını belirleyecek.

Bü üretimde standartları belirleyecek
09 ŞUBAT 2011 ÇARŞAMBA 08:30
0
2358
0
AA aa

KOBİ'lerde Endüstriyel Güvenlik Standartlarının Sağlanması başlıklı projenin yöneticiliğini Bingöl Üniversitesi yürütüyor. 

Projenin diğer katılımcıları Planya'dan PIAP Şirketi, Slovakya'dan S & A Consulting, Almaya'dan EXUV Şirketi ile Bursa'dan Burossa şirketi.

24 aylık projenin amacı küçük ve orta boy işletmelerde endüstriyel otomasyon güvenlik standartlarının belirlenmesi olduğu ifade edildi.

Projeyle işletmelerde güvenlik açıklarının tespit edilmesi, güvenlik standartlarının belirlenmesi ve bunların görsel ve yazılı materyallerle desteklenmesi amaçlanıyor. Proje çıktıları internet üzerinden simülasyon görüntülerle desteklenecek; Almanca, İngilizce, Türkçe, Lehçe ve Slovakça broşür ve kitapçıklarla anlatılacaktır.

Avrupa Birliği projeleri kapsamında yenilik ve teknoloji transferi projesi kabul edilen Bingöl Üniversitesi, ilk toplantısını yaptı.

Bingöl Üniversitesi'nde proje ortaklarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, proje süreçleri, projenin amaçları ve mevcut çalışmalar değerlendirildi, gelecek toplantılar ve çalışmalar planlandı. Projenin sonraki toplantılarının Almanya, Slovakya ve Polonya'da devam edeceği belirtildi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyassetin Baydaş'ı da ziyaret eden konuklar, Bingöl Üniversitesi hakkında bilgi aldı. Bingöl Üniversitesi'nin yeni bir üniversite olmasına karşın hızlı ve nitelikli bir şekilde ilerlediğine değinen konuklar, Bingöl Üniversitesi ile böyle bir proje yürütmekten dolayı memnun olduklarını söylediler
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.02.2026
05:01
`Aşkın Sağı Solu` Ankara`da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' Ankara'da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' romanı üzerine Ankara'da düzenlenen söyleşide konuşan Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sini ve Bingöl'de yaşanan toplumsal kırılmaları anlattı. İdeolojik çatışmaların gölgesinde kaybolan hayatlara dikkat çeken ve 'O günün tanıklarının bugünkü tek sözü pişmanlıktır' diyen Bayraktar, ideolojilere kurban edilmeyen bir aşkın hikâyesini okurlarla buluşturdu.
18.02.2026
04:59
Bingöl`de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl'de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl merkez Haziran Köyü'nde meydana gelen ve Bingöl Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında ahır ve bitişiğindeki ev kullanılamaz hale geldi, 6 büyükbaş hayvan telef oldu.
18.02.2026
04:58
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl`de ilk sahur 05.36`da
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl'de ilk sahur 05.36'da
On bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı saatler kaldı. Bingöl'de vatandaşlar, manevi iklimiyle gönülleri kuşatan mübarek aya hazırlanıyor. İlk teravih bu akşam (Çarşamba) kılınacak, Ramazan'ın ilk günü Bingöl'de sahur saat 05.36'da yapılacak, ilk iftar ise 18.06'da açılacak.
18.02.2026
04:57
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Krizde fedakârlık siyasetten geldi, Sri Lanka milletvekili emekli maaşlarını kaldırdı. Sizce, maaşını yetersiz bulan milletvekilleriyle dolu olan TBMM, böylesi bir kararı alarak gelecek konforlarını ortadan kaldırabilir mi?
18.02.2026
04:56
Genç`te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Genç'te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Modern yapısıyla dikkat çeken kütüphane, öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli şekilde değerlendirmelerine imkân sağlayacak.
18.02.2026
04:54
‘Sahte ilan` operasyonu: 29 gözaltı
'Sahte ilan' operasyonu: 29 gözaltı
Bingöl dahil 17 ilde, internet siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden verdikleri sahte ilanlarla vatandaşları 1 milyon liranın üzerinde dolandırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 29 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın