KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Temmuz 2026 Salı
°C

Bü üretimde standartları belirleyecek

Bingöl Üniversitesi yaptığı AB Projesi ile KOBİ'lerde üretimde otomasyon ve güvenlik standartlarını belirleyecek.

Bü üretimde standartları belirleyecek
09 ŞUBAT 2011 ÇARŞAMBA 08:30
0
2667
0
AA aa

KOBİ'lerde Endüstriyel Güvenlik Standartlarının Sağlanması başlıklı projenin yöneticiliğini Bingöl Üniversitesi yürütüyor. 

Projenin diğer katılımcıları Planya'dan PIAP Şirketi, Slovakya'dan S & A Consulting, Almaya'dan EXUV Şirketi ile Bursa'dan Burossa şirketi.

24 aylık projenin amacı küçük ve orta boy işletmelerde endüstriyel otomasyon güvenlik standartlarının belirlenmesi olduğu ifade edildi.

Projeyle işletmelerde güvenlik açıklarının tespit edilmesi, güvenlik standartlarının belirlenmesi ve bunların görsel ve yazılı materyallerle desteklenmesi amaçlanıyor. Proje çıktıları internet üzerinden simülasyon görüntülerle desteklenecek; Almanca, İngilizce, Türkçe, Lehçe ve Slovakça broşür ve kitapçıklarla anlatılacaktır.

Avrupa Birliği projeleri kapsamında yenilik ve teknoloji transferi projesi kabul edilen Bingöl Üniversitesi, ilk toplantısını yaptı.

Bingöl Üniversitesi'nde proje ortaklarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, proje süreçleri, projenin amaçları ve mevcut çalışmalar değerlendirildi, gelecek toplantılar ve çalışmalar planlandı. Projenin sonraki toplantılarının Almanya, Slovakya ve Polonya'da devam edeceği belirtildi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyassetin Baydaş'ı da ziyaret eden konuklar, Bingöl Üniversitesi hakkında bilgi aldı. Bingöl Üniversitesi'nin yeni bir üniversite olmasına karşın hızlı ve nitelikli bir şekilde ilerlediğine değinen konuklar, Bingöl Üniversitesi ile böyle bir proje yürütmekten dolayı memnun olduklarını söylediler
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.07.2026
00:22
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in talimatıyla, terör suçlarına ilişkin soruşturmaların daha etkin, koordineli ve uzmanlaşmış şekilde yürütülmesi amacıyla tüm il Cumhuriyet başsavcılıkları bünyesinde müstakil 'Terör Suçları Soruşturma Büroları' kurulmasına karar verildi.
21.07.2026
00:03
Suudi Arabistan`dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan'dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, çok girişli umre vizesinin kullanım şartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle vize sahipleri, vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla kez giriş ve çıkış yapabilecek. Ancak toplam konaklama süresi 90 günle sınırlandırılacak.
20.07.2026
23:51
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanında olmaya devam edeceğini belirterek, 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır' dedi.
20.07.2026
23:50
Çakan, Ağrı`daki görevine başladı
Çakan, Ağrı'daki görevine başladı
Bingöl İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Abdulhaluk Çakan, düzenlenen devir teslim töreniyle yeni görevine başladı.
20.07.2026
10:24
Bingöl`de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl'de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 10-17 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 kişi yakalanarak tutuklandı. Aynı dönemde gerçekleştirilen 17 olayda 6 bin 905 kök kenevir, 521 gram esrar ve 1 tabanca ele geçirildi.
20.07.2026
10:13
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
ABD-İran arasındaki saldırılar nedeniyle petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıta zam olarak yansıyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 1 lira 12 kuruş zam yapılması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın