KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mart 2026 Cuma
°C

Bü üretimde standartları belirleyecek

Bingöl Üniversitesi yaptığı AB Projesi ile KOBİ'lerde üretimde otomasyon ve güvenlik standartlarını belirleyecek.

Bü üretimde standartları belirleyecek
09 ŞUBAT 2011 ÇARŞAMBA 08:30
0
2402
0
AA aa

KOBİ'lerde Endüstriyel Güvenlik Standartlarının Sağlanması başlıklı projenin yöneticiliğini Bingöl Üniversitesi yürütüyor. 

Projenin diğer katılımcıları Planya'dan PIAP Şirketi, Slovakya'dan S & A Consulting, Almaya'dan EXUV Şirketi ile Bursa'dan Burossa şirketi.

24 aylık projenin amacı küçük ve orta boy işletmelerde endüstriyel otomasyon güvenlik standartlarının belirlenmesi olduğu ifade edildi.

Projeyle işletmelerde güvenlik açıklarının tespit edilmesi, güvenlik standartlarının belirlenmesi ve bunların görsel ve yazılı materyallerle desteklenmesi amaçlanıyor. Proje çıktıları internet üzerinden simülasyon görüntülerle desteklenecek; Almanca, İngilizce, Türkçe, Lehçe ve Slovakça broşür ve kitapçıklarla anlatılacaktır.

Avrupa Birliği projeleri kapsamında yenilik ve teknoloji transferi projesi kabul edilen Bingöl Üniversitesi, ilk toplantısını yaptı.

Bingöl Üniversitesi'nde proje ortaklarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, proje süreçleri, projenin amaçları ve mevcut çalışmalar değerlendirildi, gelecek toplantılar ve çalışmalar planlandı. Projenin sonraki toplantılarının Almanya, Slovakya ve Polonya'da devam edeceği belirtildi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyassetin Baydaş'ı da ziyaret eden konuklar, Bingöl Üniversitesi hakkında bilgi aldı. Bingöl Üniversitesi'nin yeni bir üniversite olmasına karşın hızlı ve nitelikli bir şekilde ilerlediğine değinen konuklar, Bingöl Üniversitesi ile böyle bir proje yürütmekten dolayı memnun olduklarını söylediler
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.03.2026
02:37
Bingöl`de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl'de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl merkez İnalı Mahallesi'nde yapılacak 4 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli anaokulu için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever firma arasında protokol imzalandı. Okulun 12 ay içinde tamamlanması planlanıyor.
12.03.2026
02:35
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, ertelenen maçta sahasında Ağrı 1970 Spor ile 2-2 berabere kaldı. Son haftalardaki puan kayıpları ve düşen performans taraftarın tepkisini artırırken, kulüp yönetimi 'Kalan maçlarda gereken mücadeleyi ortaya koyarak bu şehre o kupayı getireceğiz' açıklamasında bulundu!
12.03.2026
02:33
'Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' toplantısı
Bingöl Üniversitesi'nde öğrenci kalite elçilerine yönelik düzenlenen toplantıda, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik 'Türkiye Yüzyılında Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' başlıklı sunum yaparak üniversitenin kurumsal gelişimine yönelik hedefleri paylaştı.
12.03.2026
02:32
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan hafif ticari araç refüjdeki demir bariyerlere saplandı. Kazada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.
12.03.2026
02:31
Denetimli Serbestlik ile Kızılay`dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Denetimli Serbestlik ile Kızılay'dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Protokol doğrultusunda, Sosyal Market'in güçlendirilmesi ve ihtiyaç sahibi yükümlülere maddi destek sağlanması yönünde çalışmalar yürütülecek.
12.03.2026
02:30
Genç`te Gazze için iftar bağışı
Genç'te Gazze için iftar bağışı
Bingöl'ün Genç ilçesinde 'Genç İyilik Hareketi' kapsamında Gazze'de düzenlenecek iftar organizasyonu için başlatılan yardım kampanyasında 1 milyon 290 bin TL bağış toplandı. Toplanan yardımlar Türkiye Diyanet Vakfı'na teslim edilmek üzere Kaymakam Güzel'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın