KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mart 2026 Cuma
°C

Bü üretimde standartları belirleyecek

Bingöl Üniversitesi yaptığı AB Projesi ile KOBİ'lerde üretimde otomasyon ve güvenlik standartlarını belirleyecek.

Bü üretimde standartları belirleyecek
09 ŞUBAT 2011 ÇARŞAMBA 08:30
0
2386
0
AA aa

KOBİ'lerde Endüstriyel Güvenlik Standartlarının Sağlanması başlıklı projenin yöneticiliğini Bingöl Üniversitesi yürütüyor. 

Projenin diğer katılımcıları Planya'dan PIAP Şirketi, Slovakya'dan S & A Consulting, Almaya'dan EXUV Şirketi ile Bursa'dan Burossa şirketi.

24 aylık projenin amacı küçük ve orta boy işletmelerde endüstriyel otomasyon güvenlik standartlarının belirlenmesi olduğu ifade edildi.

Projeyle işletmelerde güvenlik açıklarının tespit edilmesi, güvenlik standartlarının belirlenmesi ve bunların görsel ve yazılı materyallerle desteklenmesi amaçlanıyor. Proje çıktıları internet üzerinden simülasyon görüntülerle desteklenecek; Almanca, İngilizce, Türkçe, Lehçe ve Slovakça broşür ve kitapçıklarla anlatılacaktır.

Avrupa Birliği projeleri kapsamında yenilik ve teknoloji transferi projesi kabul edilen Bingöl Üniversitesi, ilk toplantısını yaptı.

Bingöl Üniversitesi'nde proje ortaklarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, proje süreçleri, projenin amaçları ve mevcut çalışmalar değerlendirildi, gelecek toplantılar ve çalışmalar planlandı. Projenin sonraki toplantılarının Almanya, Slovakya ve Polonya'da devam edeceği belirtildi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyassetin Baydaş'ı da ziyaret eden konuklar, Bingöl Üniversitesi hakkında bilgi aldı. Bingöl Üniversitesi'nin yeni bir üniversite olmasına karşın hızlı ve nitelikli bir şekilde ilerlediğine değinen konuklar, Bingöl Üniversitesi ile böyle bir proje yürütmekten dolayı memnun olduklarını söylediler
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.03.2026
02:53
Saadet Partisi`nden Bingöl İçin acil önlem çağrısı
Saadet Partisi'nden Bingöl İçin acil önlem çağrısı
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı M. Fatih Tiryaki, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada Bingöl'ün deprem riski açısından kritik bir bölgede bulunduğunu belirterek yetkilileri acil önlem almaya çağırdı. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca'nın konuyu Meclis gündemine taşıdığı bildirildi.
06.03.2026
02:51
Bingöl`de Dünya Yetimler Günü`nde Anlamlı İftar
Bingöl'de Dünya Yetimler Günü'nde Anlamlı İftar
Bingöl Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla düzenlenen iftar programında yetim çocuklarla bir araya geldi. Programda konuşan Vali Çelik, yetim ve öksüzlere sahip çıkmanın medeniyetin en önemli miraslarından biri olduğunu vurguladı.
06.03.2026
02:50
Akaryakıta zam! Tabelalar güncellendi
Akaryakıta zam! Tabelalar güncellendi
ABD-İsrail ile İran arasındaki çatışmanın tırmanmasıyla Orta Doğu'daki petrol ve LNG arzına ilişkin endişelerin artması fiyatları etkiledi. Gelişmeler benzin ve motorin fiyatlarına zam olarak yansıdı. Bingöl'de motorin fiyatı 66 lirayı da aştı!
06.03.2026
02:49
Bingöl`de ‘Zimem Defteri` Geleneği Bu Yıl da Yaşatıldı
Bingöl'de 'Zimem Defteri' Geleneği Bu Yıl da Yaşatıldı
Ankara'da yaşayan Bingöllü iş insanı Cevdet Ateş, Osmanlı'dan günümüze uzanan 'Zimem Defteri' geleneğini bu yıl da sürdürdü. Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ihtiyaç sahiplerinin bakkal ve market borçları kapatılırken, yaklaşık 14 bin alışveriş kartı da mahalle muhtarları aracılığıyla dar gelirli ailelere ulaştırılmak üzere dağıtıldı.
06.03.2026
02:47
Havalimanı kapanıyor ama bilet satılıyor!
Havalimanı kapanıyor ama bilet satılıyor!
Bingöl Havalimanı bakım çalışmaları nedeniyle bayram bitiminde kapanacak ancak bazı havayolu şirketlerinin kapanma tarihinden sonra da bilet sattığı, sonrasında da 'olumsuz hava koşulları' nedeniyle bileti iptal ettiği görüldü. Bayram dönüşü mağdur olmamak için dikkat edin!
06.03.2026
02:47
Bingöl`de KYK öğrencilerinden Ramazan dayanışması
Bingöl'de KYK öğrencilerinden Ramazan dayanışması
Bingöl'de KYK öğrencileri 'Komşum Projesi' çerçevesinde yurtta hazırlanan yemekleri komşuların iftar sofrasına ulaştırarak dayanışma örneği sergiliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın