KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2026 Salı
°C

Bü üretimde standartları belirleyecek

Bingöl Üniversitesi yaptığı AB Projesi ile KOBİ'lerde üretimde otomasyon ve güvenlik standartlarını belirleyecek.

Bü üretimde standartları belirleyecek
09 ŞUBAT 2011 ÇARŞAMBA 08:30
0
2759
0
AA aa

KOBİ'lerde Endüstriyel Güvenlik Standartlarının Sağlanması başlıklı projenin yöneticiliğini Bingöl Üniversitesi yürütüyor. 

Projenin diğer katılımcıları Planya'dan PIAP Şirketi, Slovakya'dan S & A Consulting, Almaya'dan EXUV Şirketi ile Bursa'dan Burossa şirketi.

24 aylık projenin amacı küçük ve orta boy işletmelerde endüstriyel otomasyon güvenlik standartlarının belirlenmesi olduğu ifade edildi.

Projeyle işletmelerde güvenlik açıklarının tespit edilmesi, güvenlik standartlarının belirlenmesi ve bunların görsel ve yazılı materyallerle desteklenmesi amaçlanıyor. Proje çıktıları internet üzerinden simülasyon görüntülerle desteklenecek; Almanca, İngilizce, Türkçe, Lehçe ve Slovakça broşür ve kitapçıklarla anlatılacaktır.

Avrupa Birliği projeleri kapsamında yenilik ve teknoloji transferi projesi kabul edilen Bingöl Üniversitesi, ilk toplantısını yaptı.

Bingöl Üniversitesi'nde proje ortaklarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, proje süreçleri, projenin amaçları ve mevcut çalışmalar değerlendirildi, gelecek toplantılar ve çalışmalar planlandı. Projenin sonraki toplantılarının Almanya, Slovakya ve Polonya'da devam edeceği belirtildi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyassetin Baydaş'ı da ziyaret eden konuklar, Bingöl Üniversitesi hakkında bilgi aldı. Bingöl Üniversitesi'nin yeni bir üniversite olmasına karşın hızlı ve nitelikli bir şekilde ilerlediğine değinen konuklar, Bingöl Üniversitesi ile böyle bir proje yürütmekten dolayı memnun olduklarını söylediler
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.09.2026
02:27
Baraç:
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.
01.09.2026
02:25
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor.
01.09.2026
02:24
Bingöl`de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
01.09.2026
02:23
335 STK`dan ortak çağrı:
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın'
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı.
01.09.2026
02:22
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yılanı kontrollü şekilde yakaladı.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın