KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2025 Pazar
°C

Bu yola dikkat! çığ düşebilir

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü “Çığ Tehlike Haritaları” oluşturuyor. Haritalar ile çığ tehlikesi olan bölgeler belirlenecek ve söz konusu bölgenin yerleşime açılması durumunda bu haritalar göz önünde bulundurularak, gerekli tedbirler alınacak. Haritada, Erzurum- Bingöl yolu da var.

Bu yola dikkat! çığ düşebilir
26 OCAK 2015 PAZARTESİ 20:34
0
2378
0
AA aa

Çığlar, Türkiye'deki dağlık alanlarda artan turizm tesisleri, HES yapıları, yollar ve enerji nakil hatları gibi faaliyetlerden dolayı can ve mal kayıpları bakımından önemli problemler oluşturuyor. Bu sebeple Orman ve Su İşleri Bakanlığı çığların oluşabileceği alanları belirlemek maksadıyla çığ tehlike haritalarını oluşturmaya başladı.

Bu çerçevede ÇEM Genel Müdürlüğü 2015-2016 yıllarında, birisi Trabzon Çaykara'da, diğeri ise Rize Elevit (Yaylaköy) Yaylası'nda olmak üzere 2 adet “Çığ Tehlike Haritası yapılacak. Buna ilaveten Orman Genel Müdürlüğünce Çoruh Havzası projesi kapsamında bütün havzayı kapsayacak şekilde çığ tehlike haritası oluşturması çalışmaları devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yazılı değerlendirmesinde, oluşturulacak çığ haritalarının can ve mal kayıplarının önüne geçmek için büyük önem arz ettiğini söyledi.

4 ADET PROJE HAZIRLANDI

Bu güne kadar Trabzon-Uzungöl'de 4 adet, Rize-Ayder, Rize- Çamlıhemşin Yukarı Kavron, Erzurum- Bingöl Karayolu 81. Km, Trabzon Karaçam, Trabzon- Araklı Kayaiçi Köyü-Yetimoğlu, Trabzon-Çaykara-Demirkapı Yukarı Dursoğlu, Erzurum İli Tortum İlçesi Peynirli Köyü ile İspir İlçesi Başyurt köyü, Bolu-Yedigöller-Ayıkaya Mevkii ve Artvin İli Yusufeli İlçesi Yaylalar köyü çığ kontrolü projeleri hazırlandı.

3 ÇIĞ KONTROLÜ PROJESİNİN UYGULAMASI TAMAMLANDI

Çığ kontrol projelerinin ÇEM Genel Müdürlüğü ve OGM tarafından, uygulamasının ise Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirten Prof. Dr. Eroğlu “Şimdiye kadar hazırlanan 14 çığ kontrolü projelerinden 3'ünün uygulamasını yaptık, 3'ünün uygulaması devam etmektedir. Uygulanan bu projelerle çığ zararlarının büyük ölçüde önüne geçtik. Diğer projelerin uygulamasına da en kısa sürede geçeceğiz” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın