KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

'Buçuklu zamlar ile Memurlar Oyalanmamalıdır'

Şehit Gazi Sendikaları Bingöl il Başkanı Cihat Kebude: 'Buçuklu zamlar ile zaman geçirilmemeli Memurlar Oyalanmamalıdır.'

`Buçuklu zamlar ile Memurlar Oyalanmamalıdır`
18 AĞUSTOS 2021 ÇARŞAMBA 19:41
9
1364
3
AA aa

Şehit Gazi Sendikaları Bingöl il Başkanı Cihat Kebude, memur zamları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Kebude, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Toplu Sözleşme sürecinin devam ettiği şu günlerde; ülkede ki enflasyon rakamları ortada iken ve Memurların Pazarda, markette, hissettiği enflasyon çok çok daha fazla iken. Enflasyonun üzerinde bir zam talebi olmadıktan sonra bu masanın, bu pazarlığın, bu toplu sözleşmenin maalesef bir anlamı olmayacaktır.

O yüzden gündem şaşırtması olan bu yüzdelik zam kavgasından çıkılarak acil Memurların gerçek gündemi ile masaya oturulmalıdır. Bizler için artık Yüzde 5'ün,6'in, memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz'in bir önemi kalmamıştır. Enflasyon Oranında Zam Sıfır Zamdır. Çaya, doğalgaza, benzine, ekmeğe, simitte, peynire, altına hangi verilere dayandırılırsa dayandırılsın 2020-2021 memurların kayıp yılları olmuştur.

Gelin 2022-2023 yılında bu kayıpları telafi edelim. O yüzden gündem şaşırtmasından çıkılıp aşağıda verilen sözlerin unutulmaması gereklidir. Ve gündeme masaya taşınmalıdır.  Enflasyon + Maaş zammı ve Enflasyon farkları aylık olarak maaşlara yansıtılmalıdır. Refah Payı, Taban Aylığa yapılacak Seyyanen Zam ( Makas giderek açılmakta En düşük Memur aylığı ile En Yüksek Memur aylığı arasında fark yüzdelik zamlardan dolayı fark uçurum olmuştur. ), Bayram İkramiyesi, Ek Gösterge,  Gelir Vergisi Matrah düzenlemeleri, YHS'nın GİH sınıfına geçirilmesi, Kadrolarda ki Ücret Adaletsizlikleri, Kamuda Sözleşmeli ve Tayin Nakil Sorunları, Ve hizmet sınıflarında maalesef Buçuklu zamlardan çok daha fazla sorunlar var. Bugünlerde başlayan hizmet sınıfları bazında görüşmelerde yukarıda paylaştığımız konuların ve hizmet sınıfları bazında daha önce Toplu Sözleşme Taleplerimizde gündeme getirdiğimiz konuların masaya getirilerek çözüme kavuşturulması gereklidir. Buçuklu zamlar ile zaman geçirilmemeli Memurlar Oyalanmamalıdır. İş kolu bazında Öncelikli Taleplerimiz;  Tayin, Nakil Yönetmeliği, Üniversitelerde çalışmamıza rağmen alamadığımız Yükseköğretim *Tazminatı, Geliştirme Ödeneği, Döner Sermaye Payları, 13b/4 görevlendirmeleri, Görevde Yükselme Sınavlarının merkezi yapılması, Hülle Atamalara son verilmesi, ÖSYM, MEB Sınavlarında görevlendirmeler,  Lojman Sorunları, Toplusözleşme.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84944)
20 Ağustos 2021 Cuma 01:07
Kim tutar seni aslanım bee işte sendika işte başkan emriniz üzerine muhtemelen hükümet istifa edecek :)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84922)
18 Ağustos 2021 Çarşamba 23:04
Eğitim bir sen başkanı nerde ortalıkta yok. Bir açıklaması var herhalde.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84921)
18 Ağustos 2021 Çarşamba 22:53
Memur maaşı neyinize yetmiyor zaten bir çoğunuz torpille yerleştirildiniz bu maaş size yeter artarda.
Milyonlarca insan işsiz ve asgari ücretin altında çalışıyor bundan haberiniz var mı torpil yandaşçıları
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın