KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ocak 2026 Cuma
°C

Budan, fahri konsolos oldu

Bingöllü İşadamı Ahmet Budan, Kazakistan Mersin Fahri Konsolosu oldu. Mersin’de hazırlanan fahri konsolosluk merkezi törenle açıldı. Budan: “Atay Dağları ile Toros Dağlarını bu konsolosluk ile bağlamış olduk” dedi.

Budan, fahri konsolos oldu
28 MAYIS 2015 PERŞEMBE 00:35
1
6526
1
AA aa

Mersin Çamlıbel'deki Kazakistan Fahri Konsolosluğu'nun açılışında Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Can Seyit Tüymebayev, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Bağtuğ, Mersin Fahri Konsolosu Ahmet Budan, Fabe Grup Yol Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Budan'ın yanı sıra iş ve sanat dünyasından konuklar katıldı.

Açılışı Büyükelçi Tüymebayev, Vali Çakacak ve Mersin Fahri Konsolosu Ahmet Budan birlikte gerçekleştirdi.

Vali Çakacak, Konsolosluğun açılmasıyla var olan Kazakistan-Türkiye, Mersin ilişkilerinin her alanda artacağını, sosyal kültürel iş yaşamında yeni kapılar açacağını ifade ederek konsolosluğun hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Tüymebayev ise iki ülkenin bu konsoloslukla daha da yakınlaşacağını, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçleneceğini, ticari anlamda da ciddi adımlar atılarak ilişkiler güçlenerek büyüyeceğini ifade etti.

“ATAY VE TOROS'U BİR BİRİNE BAĞLADIK”

Açılışta bir konuşma yapan Kazakistan Mersin Fahri Konsolosu Bingöllü hemşehrimiz Ahmet Budan, devam eden ticari ilişkiler ve kardeşlik bağlarının her alanda gelişeceğini belirtti.

Mersin'de Fahri Konsolosluk açılmasının her iki ülke için de çok önemli olduğunu ve Atay Dağları ile Toros Dağlarını bu konsolosluk ile bağlamış olduklarını ifade eden Budan: “Atlarına binenler Türkiye'ye geldi, Atlarını yiyenler Kazakistan'da kaldı” diye konuştu.

Türkiye'de ve Kazakistan'da önemli otoyol, havaalanı, üniversite ve benzeri birçok önemli projede imzası bulunan Kazakistan Mersin Fahri Konsolosu Ahmet Budan'ın, Kazakistan'da tamamlamış olduğu otoyol ve havalimanı projeleri nedeniyle Kazakistan Cumhuriyeti tarafından üstün hizmet başarı madalyası ile ödüllendirildiği, bu işler vasıtasıyla Bingöl ve Türkiye'nin dört bir yanından birçok kişiye istihdam sağladığı öğrenildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
15.01.2026
19:37
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği arasında Bingöl balının kalite ve marka değerini artırmaya yönelik üç yıllık protokol imzalandı.
15.01.2026
18:49
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 482 gram metamfetamin ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
15.01.2026
18:43
Bingöl`de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapanan yüzlerce köy yolu ulaşıma açılırken 77'sinde ise çalışmalar sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın