KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Budan Vakfı Bingöl'de 12 derslikli okul yapacak

Protokol imza töreninde konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Ahmet Bey okulun iç donanımını da tamamlayacak. Okulu araç gereçler, sıralar, akıllı tahtalarla donatacak ve devamında da okulun her tür ihtiyacı ile ilgili sürekli bizimle irtibat halinde olacak' dedi.

Budan Vakfı Bingöl`de 12 derslikli okul yapacak
11 TEMMUZ 2025 CUMA 16:42
3
1768
5
AA aa

Kentte, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okulların yerine yenilerinin inşa edilmesi için Vali Ahmet Hamdi Usta öncülüğünde başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, kuruculuğunu Bingöllü iş insanı Kazakistan Fahri Konsolosu Ahmet Budan'ın yaptığı Hacı Mehmet Selim ve Azize Budan Vakfı tarafından da kente 12 derslikli ilkokul kazandırılması kararı alındı.

Murat İlkokulu yerine inşa edilecek okul için Valilikte düzenlenen törende, Vali Usta, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel ve Ahmet Budan'ın ağabeyi Osman Budan tarafından protokol imzalandı.

Usta, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından kentte yıkılan okulların yeniden yapımıyla ilgili bir proje başlattıklarını belirtti.

“KENDİSİNİN VE AİLESİNİN DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ MAHALLEYE BU OKULU YAPACAK”

Projeye Bingöl'de çok büyük teveccüh gösterildiğini ifade eden Usta, şu ana kadar 11 hayırseverle 15 okul inşa edilmesi için protokol imzaladıklarını söyledi.

Vali Usta, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Bey projeye sahip çıktı. Hayırseverlerimizle beraber külliyede misafir olduk. Ahmet Budan Bey de büyük bir iş insanı. Kendisi yurt dışında olduğu için imza yetkisini kıymetli ağabeyi Osman Bey'e devretti. Ben bu güzel ve hayırlı işten dolayı Ahmet Bey'e, Osman Bey'e, Budan ailesine, Budan Vakfına ve değerli hanımefendilere çok teşekkür ediyorum. Ahmet Bey okulun iç donanımını da tamamlayacak. Okulu araç gereçler, sıralar, akıllı tahtalarla donatacak ve devamında da okulun her tür ihtiyacı ile ilgili sürekli bizimle irtibat halinde olacak. Kendisinin ve ailesinin doğup büyüdüğü mahalleye bu okulu yapacak. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. İyilik bulaşıcı bir şey. Bu iyiliğin diğer hayırseverlerimize, iş insanlarına da yayılmasını yürekten temenni ediyorum."

Bu okulun kente hayırlı olmasını dileyen Usta, bugüne kadar protokol imzaladıkları tüm hayırseverlere de teşekkür ettiğini belirtti.

Ayyüce Budan Yılmaz, dedesi ve babaannesinin adını taşıyan vakıf ile kendilerine bırakılan mirası taşıdıklarını belirterek, inşa edilecek okulun kente hayırlı olmasını diledi.

Avukat Zeynep Budan da okulun inşa edilmesinden onur ve mutluluk duyduklarını dile getirerek, destek sunanlara teşekkür etti.

 

 

Haberin Videosunu Sosyal Medya Hesaplarımızdan İzleyeblirsiniz;

TWTTER (X) :   https://x.com/BingolOnline/status/1943669044797657448

FACEBOOK :  https://www.facebook.com/share/v/193ALSTbri/

İNSTAGRAM :  https://www.instagram.com/p/DL-Eh74INrb/

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115205)
14 Temmuz 2025 Pazartesi 07:59
Cevdet beyin ve milletvekillerin sadece Bingollu is adamlarini degil kendi cevrelerindeki is insanlarindan gayet guzel bir sekilde de bu taleplerde bulunulabilir bence, bizimkiler icinde reklam yoksa isimlerini on plana atmazlar. Milletin sirtindan yerken guzeldemillete hizmete gelince hepsi sinifta kalmis.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115177)
12 Temmuz 2025 Cumartesi 14:46
Bingöl'e hayırsever insanların işadamlarının bu hizmetleri inşaallah bir gelenek hale gelir. Allah halis bir niyetle kabul kabul buyursun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115158)
11 Temmuz 2025 Cuma 17:03
Helal olsun bıngolun en degerlı adamına bu yakışır ..Ahmet budan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115176)
12 Temmuz 2025 Cumartesi 12:33
@Misafir Kullanıcı İyi araştırır ,be dostum bu konuda ben kendısını çok ıyı arastırdımmm gerçekten ıddalıyım bu konuda bıngole en faydalı ınsan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115168)
11 Temmuz 2025 Cuma 23:11
@Misafir Kullanıcı Bingöl'de sadece Ahmet Budan yasamiyor, en degerli adami demeniz cok iddaali bir söz olmus, bence bu memlekette Ahmet Bey kadar cok degerli insanimiz vardir.
28.02.2026
03:10
'28 Şubat'la tam hesaplaşma sağlanmalı'
28 Şubat'ın 29. yılında açıklama yapan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, askeri unsurların yargı önünde hesap verdiğini ancak sürecin sivil ve bürokratik ayağının bütünüyle ortaya çıkarılamadığını kaydetti.
28.02.2026
03:09
Solhan SYDV`den Ramazan`da Hassasiyet Vurgusu
Solhan SYDV'den Ramazan'da Hassasiyet Vurgusu
Yardımların doğru ve adil şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için titizlikle çalıştıklarını vurgulayan SYDV Müdürü Dumlu, kurumun, Ramazan boyunca gıda, nakdi yardım ve diğer sosyal destek programlarını belirlenen kriterler çerçevesinde sürdürdüğünün altını çizdi.
28.02.2026
03:09
Ortaçanak`ta Zorlu Kurtarma
Ortaçanak'ta Zorlu Kurtarma
Yoğun kar ve tipiye rağmen göğüs ağrısı ve solunum sıkıntısı yaşayan hasta, UMKE ve 112 ekiplerince paletli ambulansla alınarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
28.02.2026
03:07
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek Meclis'in, sundukları yasanın değerlendirilmesini beklediklerini ifade etti.
28.02.2026
03:06
Bingöl`de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan 1 haftalık çalışmalarda, çeşitli suçlardan hapis cezası bulunan 10 şahıs yakalandı.
28.02.2026
03:04
Bingöl`de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kızıl tilki yiyecek bulmak için ilçe merkezine indi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın