KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Temmuz 2025 Cuma
°C

BÜ'de 15 Temmuz konferansı

Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Derneği (TİYEMDER) Onursal Başkanı Araştırmacı-Yazar Selahattin Yazıcı, Bingöl Üniversitesi'nde '15 Temmuz Şehitlerini Anma' Konferansı verdi. Yazıcı, '15 Temmuz, İslam Dünyasının biz artık kendimizi yönetmek istiyoruz isyanının sembolüdür' dedi.

BÜ`de 15 Temmuz konferansı
18 TEMMUZ 2019 PERŞEMBE 20:04
1
1849
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Belediye Başkan Vekili Sait Kolak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Çiftci, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. İ. Yasin Erdoğan, kurum amirleri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferans öncesi 15 Temmuz Şehidi Halil Kantarcı'nın eşi Ayşe Kantarcı tarafından kendisine ithafen yazdığı şiir okundu. Üniversitemiz Araştırma Görevlisi Gülistan Sucu tarafından okunan şiir, salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Şiir sonrası konferansını vermek üzere kürsüye çıkan TİYEMDER Onursal Başkanı Araştırmacı-Yazar Selahattin Yazıcı, şehitliğin bir makam olduğunu ve herkese nasip olamayacağını belirterek; “Rabbim o makama ulaşmayı herkese nasip etmez. 15 Temmuz'daki 251 şehit, o gece aldığı abdestle yaptığı helalleşmeyle hazırlıklı bir yola çıkıyormuşçasına evlerinden ayrıldı” diye konuştu.

15 Temmuz'u, “İslam Dünyası'nın biz artık kendimizi yönetmek istiyoruz isyanın sembolüdür” cümlesi ile özetleyen Yazıcı, “15 Temmuz, bu topraklara yeninden İslam'ın neşv-ü nemâ bulmasının da sebebidir. Çanakkale gibi, Kurtuluş Savaşı gibi görülmelidir. En anlamlı yanlarından biri de böyle yüksek bir ses ve verilen bedelle tarihte hiçbir örneğinin olmayışıdır. Allah'ın içimizdeki korkuyu aldığı bir geceydi. Bingöl'ün, Van'ın, Diyarbakır'ın, İstanbul ve Ankara'nın, İzmir'in yüksek sesle tepki gösterdiği ve harekete geçtiği bir geceydi” diye ifade etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
16:51
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl`de Negatif Algıyı Kırdık
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl'de Negatif Algıyı Kırdık
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan en kıymetli yatırımdır. Bingöl'de eğitim için özel sektör ve hayırseverlerle birlikte güçlü bir seferberlik başlattık' dedi.
18.07.2025
16:22
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl`de yarıştı
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl'de yarıştı
Ezanı güzel okuma bölge yarışmasının 20.'si bu yıl Bingöl İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirildi.
18.07.2025
16:05
ATM kullananlar dikkat!
ATM kullananlar dikkat!
Bankalar, artan dijital dolandırıcılıklara karşı yeni bir önlem alıyor. Gelecek haftadan itibaren, uzun süredir kart şifresini değiştirmeyen kullanıcılar ATM işlemleri sırasında şifre yenilemeye zorlanacak. Uygulama, Türkiye genelinde geçerli olacak.
18.07.2025
03:19
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
'Bu başarı kalbi ve yüreği Bingöl için çarpanların ortak eseridir' diyen Vali Usta: 'Bingöl sanayicisi, girişimcisi ve tüm dinamikleriyle omuz omuza, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
18.07.2025
03:18
Adalet Bakanlığı`na 20 bin yeni personel alınacak
Adalet Bakanlığı'na 20 bin yeni personel alınacak
Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanlığı'na 20 bin yeni personelin alınacağını duyurdu.
18.07.2025
03:16
'Bağımlılık, terör kadar tehlikeli'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin yaptığı açıklamada bağımlılıkla mücadelenin terörle mücadele kadar önemli ve stratejik bir güvenlik meselesi olduğunu belirterek, devlet, aile ve sivil toplumun bu konuda topyekûn bir seferberlik başlatması gerektiğini vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın