KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

BÜ'de 7 yeni bölüm daha açıldı

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi'ne 7 yeni bölümün daha kazandırıldığını belirterek, 'Odyoloji, Ergoterapi, Diyaliz, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Çevre Sağlığı ve Programı, İç Mekân Tasarımı Programı ile Djital Medya ve Pazarlama Programları Bingöl'e hayırlı olsun' dedi.

BÜ`de 7 yeni bölüm daha açıldı
02 OCAK 2020 PERŞEMBE 16:46
12
3257
5
AA aa

Kurulduğu günden bugüne hızla büyüyen ve gelişen Bingöl Üniversitesi'nde önemli bir adım daha atıldı. Büyümeye ve gelişmeye hız kesmeden devam eden Bingöl Üniversitesi'nin girişimleri ile yeni bölümler için yapılan başvuruların YÖK tarafından onaylanması güzel bir sevinç kaynağı oldu. Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Anabilim Dalı bünyesinde Odyoloji Bölümü, Ergoterapi Anabilim Dalı bünyesinde de Ergoterapi Bölümü açılması uygun görüldü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Diyaliz, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ile Çevre Sağlığı ve Programı açılırken; Bingöl Teknik Meslek Yüksekokulu bünyesinde İç Mekân Tasarımı Programı, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde de Djital Medya ve Pazarlama Programının açılması uygun görüldü. Yeni açılan programlarla birlikte son üç yılda Bingöl Üniversitesi'ne kazandırılan yeni bölüm ve program sayısı da 76 oldu.

Açılan yeni bölümlerin önemli bölümler olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Çapak, “Üniversitemiz için son derece önemli bölümler olacak. Bingöl Üniversitesi'ni her geçen gün daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemiz toplumsal faydaya endeksli, bilim üreten önemli bir merkez haline geldi. Yeni açılan bölümlerimiz Üniversitemizi daha güçlü bir kurum yapacak. Üniversitemize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Kalkınma Eski Bakanımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'a ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bingöl'ümüze hayırlı ve uğurlu olsun İnşallah” şeklinde duygularını dile getirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54118)
03 Ocak 2020 Cuma 16:33
Bingöl gibi biyerde 200 tane ögretim gorevlisi var maaşlar 5-6 bin ortalama yazık degilmi? Elini sallasan ögretim gorevlisi ..
Bide adım başı üniversite açıldı böyle böyle egitimde kaliteyi bitirdiniz sınavda sıfır cekende bi bölüm kazanabiliyor yazık işsizlik aldı basını gitti bu nedenle ..yani üzülecegimiz yerde gururlu cümleler fazla degil bi 5 yıl sonra sonumuz olacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54077)
02 Ocak 2020 Perşembe 20:40
Bolumler gercekten onemli umarim bu bolumlere uygun akademisyen alimlari da yapilir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54066)
02 Ocak 2020 Perşembe 17:24
Açılıyorda ne oluyor?
Hoca sayısı az olmasına rağmen bölümler açılıyor. Hocası zaten az olan ve niceliksel değerlere bakan Üniversite öğrencilerine kaliteli eğitim veremez bir hoca dönemde 10'a yakın derse girerken, bir genel sekreter, bir rektör yardımcısı idari görevlerine ek 10 larca derse girerken yoğunluktan öğrencilerine verimli olamazken gözü doymayanlar 2. öğretimi de açıyorlar.
2. öğretim ders ücretleri daha daha fazla.
Kimsenin gözünde paramız yok ama birileri Üniversitemizi para için kullanıyor. Geliştirme ödeneği ile Dr. Öğretim üyelerinin maaşları 15 bin tl yi bulabiliyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54155)
05 Ocak 2020 Pazar 15:29
@Misafir Kullanıcı Eş dost akraba olmayınca karalamak kolay sanırım. eski yönetim neredeyse üniversiteyi aile şirketine çevirmişti. köstek olacağınıza biraz destek olun. kişilerin aldığı maaştan ziyade kişilerin nitelikli olup olmadığını eleştirin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54096)
03 Ocak 2020 Cuma 07:58
@Misafir Kullanıcı işiniz gücünüz karalama kampanyası oluşturmak.Eski genel sekreter zooteknii hocası olmasına rağmen İngilizce derslerine giriyordu.Bu yorumları yapanlar eski yönetimin destekçileri.Lütfen elinizi vicdanınıza koyarak yorum yapın.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
27.04.2024
12:12
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde satılan yiyecek-içeceklerle ilgili yeni KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, lokanta ve kafelerde yüzde 8 KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV 20'ye yükseldi.
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın