Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi'ne 7 yeni bölümün daha kazandırıldığını belirterek, 'Odyoloji, Ergoterapi, Diyaliz, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Çevre Sağlığı ve Programı, İç Mekân Tasarımı Programı ile Djital Medya ve Pazarlama Programları Bingöl'e hayırlı olsun' dedi.
Kurulduğu günden bugüne hızla büyüyen ve gelişen Bingöl Üniversitesi'nde önemli bir adım daha atıldı. Büyümeye ve gelişmeye hız kesmeden devam eden Bingöl Üniversitesi'nin girişimleri ile yeni bölümler için yapılan başvuruların YÖK tarafından onaylanması güzel bir sevinç kaynağı oldu. Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Anabilim Dalı bünyesinde Odyoloji Bölümü, Ergoterapi Anabilim Dalı bünyesinde de Ergoterapi Bölümü açılması uygun görüldü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Diyaliz, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ile Çevre Sağlığı ve Programı açılırken; Bingöl Teknik Meslek Yüksekokulu bünyesinde İç Mekân Tasarımı Programı, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde de Djital Medya ve Pazarlama Programının açılması uygun görüldü. Yeni açılan programlarla birlikte son üç yılda Bingöl Üniversitesi'ne kazandırılan yeni bölüm ve program sayısı da 76 oldu.
Açılan yeni bölümlerin önemli bölümler olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Çapak, “Üniversitemiz için son derece önemli bölümler olacak. Bingöl Üniversitesi'ni her geçen gün daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemiz toplumsal faydaya endeksli, bilim üreten önemli bir merkez haline geldi. Yeni açılan bölümlerimiz Üniversitemizi daha güçlü bir kurum yapacak. Üniversitemize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Kalkınma Eski Bakanımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'a ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bingöl'ümüze hayırlı ve uğurlu olsun İnşallah” şeklinde duygularını dile getirdi.
Bingöl gibi biyerde 200 tane ögretim gorevlisi var maaşlar 5-6 bin ortalama yazık degilmi? Elini sallasan ögretim gorevlisi .. Bide adım başı üniversite açıldı böyle böyle egitimde kaliteyi bitirdiniz sınavda sıfır cekende bi bölüm kazanabiliyor yazık işsizlik aldı basını gitti bu nedenle ..yani üzülecegimiz yerde gururlu cümleler fazla degil bi 5 yıl sonra sonumuz olacak
Açılıyorda ne oluyor? Hoca sayısı az olmasına rağmen bölümler açılıyor. Hocası zaten az olan ve niceliksel değerlere bakan Üniversite öğrencilerine kaliteli eğitim veremez bir hoca dönemde 10'a yakın derse girerken, bir genel sekreter, bir rektör yardımcısı idari görevlerine ek 10 larca derse girerken yoğunluktan öğrencilerine verimli olamazken gözü doymayanlar 2. öğretimi de açıyorlar. 2. öğretim ders ücretleri daha daha fazla. Kimsenin gözünde paramız yok ama birileri Üniversitemizi para için kullanıyor. Geliştirme ödeneği ile Dr. Öğretim üyelerinin maaşları 15 bin tl yi bulabiliyor.
@Misafir Kullanıcı Eş dost akraba olmayınca karalamak kolay sanırım. eski yönetim neredeyse üniversiteyi aile şirketine çevirmişti. köstek olacağınıza biraz destek olun. kişilerin aldığı maaştan ziyade kişilerin nitelikli olup olmadığını eleştirin.
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın