KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Aralık 2025 Salı
°C

Bü'de damla sulama eğitimi

Bingöl Üniversitesi hızlı bir gelişme süreci ile beraber öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek için NETCAD yazılım şirketi ile birlikte 4 günlük bir eğitim düzenledi.

Bü`de damla sulama eğitimi
09 ARALIK 2010 PERŞEMBE 08:19
0
2939
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi ile NETCAD yazılım şirketi arasında üniversite öğrencilerine damla sulama eğitimi verildi.
Eğitim ile beraber Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri ile Tarla Bitkileri bölüm öğrencileri olmak üzere Meslek Yüksek Okullarının Tarla Bitkileri, Bahçe Tarımı, Organik Tarım ile Peyzaj ve Süs Bitkileri programlarından yaklaşık 60 öğrenci ve dışarıdan kursiyerlerin katıldığı eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlerin sertifika törenine Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Çelik, Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Alaaddin Yüksel, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Demirkıran, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Meral, Bahçe Tarımı Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nusret Özbay ve NETCAD Firması Yetkilisi Ziraat Yüksek Mühendisi Özden Deniz Çelik katıldı.


Eğitim esnasında bir konuşma yapan Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Çelik, Bingöl Üniversitesi olarak hedeflerinin öğrencilerinin mesleki uygulamalarda en iyi eğitimi almalarını sağlamak olduğunu ve bu amaçla üniversitenin bilgisayar laboratuarları alt yapısının çok hızlı bir şekilde tamamlandığını ifade ederek, bu tarz eğitim ve kurslar için uygun hale getirildiğini belirtti.


Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çelik, “Ülkemizde son yıllarda önem arz eden ve hızlı bir şekilde yaygınlaşan ‘Damla Sulama Proje'lerini yapabilen kalifiyeli eleman ihtiyacının da olması konunun önemini ortaya koymaktadır. Bu kursu başarı ile tamamlayanlar eğitim sürecindeki kazanımlarını kendi iş süreçlerine entegre edebilmekte ve mesleki kariyerlerinde avantajlı konuma gelmelerini sağlamaktadır. Ayrıca bunun NETCAD gibi Türkiye'nin en iyi ve en yaygın kullanılan yerli yazılım programlarından biri ile yapılması da öğrencilerimiz açısından önemli bir imkan oluşturmaktadır” dedi.


Öğrencilerin bu tarz kurslara katılmasının önemine de vurgu yapan Çelik, Bingöl Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin bu açıdan şanslı olduğunu, fiziki altyapı olarak bilgisayar laboratuarlarının yeterli düzeyde olduğunu ve bu amaçla öğrencilerin kalifiyeli bir şekilde yetişmeleri için ellerinden gelen her türlü imkanı seferber edeceklerini söyledi.


Eğitimin organizasyonunu yapan Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama konusunda uzman olan Doç. Dr. Alaaddin Yüksel ise, “Bingöl Üniversitesi öğrencilerimizin bilişim teknolojisi alanında iyi bir eğitimi almaları için bu kursların belirli aralıklarla düzenleneceğini ve bunun için gerekli olan altyapının sağlandığı, bu amaçla 2 bilgisayar laboratuarının hazır hale getirildiğini ifade etti.

NETCAD firmasının yazılım programları lisanslı olarak bu laboratuarların bilgisayarlarına kurulmak suretiyle ileriki aşamada yapılacak olan benzer kurslar ve eğitimler içinde altyapı hazır hale getirilmiştir. Bu eğitim kurslarının devamı olarak, 17-19 Aralık 2010 tarihleri arasında İnşaat Teknolojisi Bölümü öğrencilerine yönelik olarak NETPRO yol eğitimi ve 18-20 Şubat 2010 tarihleri arasında da Peyzaj ve Süs bitkileri öğrencilerine NETCAD PLANET programı ile eğitim kursları düzenleneceğini” diye konuştu.


Kursun eğitmenlerinden NETCAD firması yetkilisi Ziraat Yüksek Mühendisi Özden Deniz Çelik, Bingöl Üniversitesi'nin öncülüğünde bu eğitimi vermekten mutluluk duyduklarını, Bingöl Üniversitesi'nin bilişim teknolojisine önem vermesi ile bu eğitimin düzenlenmesinin öğrencilerin donanımlı birer eleman olarak ileriki meslek hayatlarında avantajlı konuma geleceklerini, Bingöl başta olmak üzere bölgede yapılacak olan damla sulama projelerini hayata geçirebileceklerini söyleyerek, Bingöl Üniversitesi ile birlikte eğitim ve teknolojik işbirliklerinin bundan sonra da devam edeceklerini ifade etti. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın