KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

BÜ'deki fidelere talep artıyor

Bingöl Üniversitesi (BÜ) Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde üretilen domates tohumları başta olmak üzere diğer yerli tohumlardan elde edilen fidelere talep verim nedeniyle arttı, şimdiden 20 bin adet satış gerçekleşti.

BÜ`deki fidelere talep artıyor
21 MAYIS 2020 PERŞEMBE 16:44
6
2777
9
AA aa

BÜ Ziraat Fakültesi Bölümüne ait Bahçelievler Mahallesi Aşağı Çarşı mevkiinde bulunan Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde, yüzde 90'ı yerli tohumdan oluşan sebzelerin fidelerinin üretimi yapılıyor. 3 yıldır hizmet veren merkezde ilk yıl üretilen fidelerden sadece 2 bin 500 adeti toprakla buluştu. Toprakla buluşan fidelerin verimi artınca geçen sene 15 bin adet satış yapıldı, bu yıl ise şimdiden 20 bin satış rakamına ulaşıldı. Şuanda 40 bin adet üretim kapasitesi olan merkezde domates tohumları üretimi yapılırken, diğer fidelerin de yüzde 90'ının yerli olduğu, çevre köyler ve illerden toplanarak oluşturulduğu kaydedildi.

3 yıldır fide yetiştirdiklerini belirten Merkezin Müdürü Doç. Dr. Nusret Özbay, “Hem kendi personelimize hem de talep eden vatandaşlar gelip buradan fidelerini satın alabilirler. Fidelerimiz genellikle yerli tohumlardan elde ettiğimiz fideler. Sadece Bingöl'e ait değil Türkiye'nin çeşitli bölgelerine ait tohumlar da kullanıyoruz. Yüzde 90 oranında yerli tohum kullanıyoruz. Özellikle domates tohumlarını kendimiz üretiyoruz. Çevre köylerden hatta illerden topladığımız tohumlar var. Onları çoğaltıp fide olarak halkımıza sunuyoruz” dedi.

Talebin her yıl arttığını anımsatan Özbay, “İlk yıl biz burada 2 bin 500 fide satarken geçen sene 15 bin, bu yıl da 20 bini geçmiş durumdayız. Halkımız bizim fidelerimizi denedikçe artarak devam eden bir talep var. Hatta biz bazı ürünleri yok satıyoruz. 40 bin civarında bir üretim kapasitemiz var. Yine seralarımızda çıplak köklü fidelerimiz var. Halkımızdan talep eden olursa onu da aynı şekilde sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58697)
23 Mayıs 2020 Cumartesi 03:13
Ziraat Fakültesinin Dekanı kim acaba neden bilimsel Çalışma yerine dışarıdan fişe getirtip yetiştiriyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58691)
23 Mayıs 2020 Cumartesi 00:36
Bilgi üretmek pahalı bu yüzden bizde fide üretiyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58677)
22 Mayıs 2020 Cuma 18:34
Onların 15.000-20.000 maaşla yaptığını bizim köylümüzde yapıyor üstelik reklamsız ve daha ucuz (BÜ tarımda çığır açmış)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58673)
22 Mayıs 2020 Cuma 13:55
1,25 çok bahalı fiyatlara müdahale şart
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58653)
22 Mayıs 2020 Cuma 01:23
Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ücretsiz olarak 23 bin küsür fide dağıtımı yaptı, yapıyor koskoca Bingöl üniversitesi bu fidelerden gelecek paraya mı muhtaçmış ne var yani bir kez de vatandaşa ücretsiz verilse bir de bunu akademik bir başarı olarak sunmuyorlar mı gel de delirme yahu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58774)
26 Mayıs 2020 Salı 15:03
@Misafir Kullanıcı Üniversitenin bi ticareti eksikti
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58722)
23 Mayıs 2020 Cumartesi 21:11
@Misafir Kullanıcı Yahu ne yüksek miktarda emeği fide üretmenin neresi yüksek maliyetli işin içinde olmadığınız ne kadar da belli verdiğiniz örneklerle ücretsiz fide dağıtmanın ne alakası var ne diyeyim Allah hepimizi ıslah etsin o fidelerin tamamından gelecek gelir 50 bin tl bile değil koca üniversite bu paraya muhtaç değildir anlatmak istediğim de budur neyse canım Türkiyem hayırlı bayramlar bu kafayla biz buna müstehakız işte
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58711)
23 Mayıs 2020 Cumartesi 15:58
@Misafir Kullanıcı - Elektrik kullanayım ama bedava,
- Birinci sınıf içme suyu kullanayım ama bedava,
- Cillop gibi otobanlarda araba kullanayım ama bedava,
- Köprülerden deniz manzarası eşliğinde geçeyim ama bedava,
- İstediğim her türlü filmi izleyeyim ama bedava,
- Her türlü sağlık hizmetinden yararlanayım ama bedava,
Gönül ister ki her şey ücretsiz olsun ama bazı şeylerin oluşmasında yüksek miktarda emek harcandığını ve bununda bir bedeli olduğunu bilmek gerekiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58641)
21 Mayıs 2020 Perşembe 19:00
Güzel bileş ama çok pahallı 1 fide 1.25 olurmu
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın