KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2025 Salı
°C

Bü'den 2 bilimsel dergi

Bingöl Üniversitesi bünyesinde hazırlanan iki bilimsel dergi yayın hayatına başladı.

Bü`den 2 bilimsel dergi
21 NİSAN 2011 PERŞEMBE 08:52
0
2374
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi bünyesinde, Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi adıyla iki ilmi dergi yayına başladı. Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi'nin, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi'nin ilk sayıları çıktı.

Bingöl Üniversitesi öğretim elemanlarının makalelerinin de yer aldığı dergiler ile ilgili bilgiler veren Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Bingöl Üniversitesi'nde yapılan hazırlıklar sonucunda iki ulusal hakemli bilimsel derginin yayın hayatına başladığını ifade etti. Bingöl adına önemli bir bilim ve kültür faaliyeti özelliği taşıyan ve ilk sayıları yayımlanan iki dergiye, beklenenin ötesinde talep olduğunu kaydeden Rektör Baydaş, "İlk sayıların makale kontenjanı kısa sürede doldu. Daha önce yayımlanacağı ilan edilmiş olan dergilere, Bingöl Üniversitesi öğretim elemanları tarafından makaleler hazırlandı. Üniversite dışında ve başka üniversitelerde görevli bilim insanları da alanlarında ilk defa yapılmış özgün araştırmalarıyla dergilere destek verdiler. Makaleler arasında, farklı araştırma konuları bulunduğu gibi, Bingöl'ün tarihi, kültürü, sosyal hayatı, tarımı vb. alanlarla ilgili olanları da yer alıyor" diye konuştu.
Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Dergi Editörü Yrd. Doç. Dr. Yaşar Baş ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Dergi Editörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Koyun dergiler ile ilgili yaptıkları açıklamada; enstitü dergilerinin, ulusal, hakemli ve yılda en az iki defa yayımlanacağını ifade ederek, "Bu dergilerde, daha önce yayınlanmamış ve üzerinde ilk defa çalışma yapılmış özgün bilimsel makalelere yer verilecektir. Dergiler, makale sahiplerine, hakemlere, ilgili kişi ve kurumlara, resmi ve özel üniversitelere dağıtılacaktır. PDF formatında dijital nüshasına ulaşmak isteyenler, Bingöl Üniversitesi web sitesinin enstitülerle ilgili bölümünde, dergilerle ilgili kısma bakabileceklerdir. Gerekirse, dergilerin özel sayıları çıkarılabilecektir. Bundan sonra yayınlanmaya devam edilecek olan dergilerin, 2. sayılarıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir" şeklinde konuştular.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.10.2025
16:36
Bingöl`de yayalar neden yolun ortasından yürür?
Bingöl'de yayalar neden yolun ortasından yürür?
Çarşı merkezindeki birçok yaya yolu ve kaldırımı işgal eden araçlar nedeniyle halk yolun ortasından yürümek zorunda kalıyor! Çözüm mü? Henüz icat edilmedi!
21.10.2025
16:13
Okul kayıtlarında yeni dönem: Merkezi sınırlama geliyor
Okul kayıtlarında yeni dönem: Merkezi sınırlama geliyor
Millî Eğitim Bakanlığı, okul kayıtlarında adres dışı kayıtları önlemek için yeni bir sisteme geçileceğini duyurdu. Bakan Tekin, merkezi sınırlamayla kayıtların kontrol altına alınacağını ve taşra okullarındaki baskıların sona ereceğini belirtti.
21.10.2025
15:58
Ormangören:
Ormangören: 'Sağlık hizmetlerine daha hızlı ve etkili erişim sağlanmalı'
DEM Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, beraberindeki parti heyetiyle Solhan Devlet Hastanesi'nde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyarette, doktor eksiklikleri, randevu sorunları ve hizmet kalitesinin artırılması gibi konular ele alındı.
21.10.2025
13:18
Bingöl`de 3 yıldır aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 3 yıldır aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu suçundan 6 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, jandarma tarafından yakalandı. Şahıs, cezaevine teslim edildi.
21.10.2025
12:57
Bingöl`de 2 kilo esrar ele geçirildi: 1 tutuklama
Bingöl'de 2 kilo esrar ele geçirildi: 1 tutuklama
Jandarma tarafından yürütülen operasyonda 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
21.10.2025
12:56
Sülbüs`ün zirvesinde görüldü
Sülbüs'ün zirvesinde görüldü
Normalde düşük rakımlarda görülen bu istilacı türün yüksek dağ ekosisteminde tespit edilmesi, uzmanlarca iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik açısından önemli bir gözlem olarak değerlendirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın