KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Bü'den 'el dokuması halı' kursu

Bingöl Üniversitesi, meslek edindirme kursları kapsamında ‘el dokuması halı' kursları açtı.

Bü`den `el dokuması halı` kursu
16 EYLÜL 2010 PERŞEMBE 08:52
0
2787
0
AA aa
Bingöl Üniversitesi, İş-Kur İl Müdürlüğü'nün işbirliğiyle Bingöl el sanatlarını yeniden canlandırma yolunda çalışma yaparak, meslek edindirme kursları kapsamında el dokuması halı kurslarının 2.etabını yoğun talep üzerine yeniden açtı.

 

2 Eylül 2010 tarihinde başlayan kurs eğitimleri için 54 resmi başvuru gerçekleşti. Bu başvuruların değerlendirilmesi sonucu Bingöl Üniversitesi bünyesinde 25 öğrencinin eğitimine başlanırken, kursiyer seçiminde, okur-yazar olmak ve 18-35 yaş aralığında olmak koşulu arandı.

 

Düzenlenen Meslek Edindirme Kursu kapsamında koordinatör olarak görev alan, Bingöl Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okul Halıcılık ve Kilimcilik Program Başkanı Öğretim Görevlisi Mevlüde Kan, kursun açılma süreci ve katkıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

Kurs Koordinatörü Öğretim Görevlisi Mevlüde Kan yaptığı açıklamada: “Meslek edindirme kurslarının bir eğitim döneminde alacağı öğrenci sayısı en fazla 25 olduğu için, başvuruda bulunan diğer kursiyerlerimizin eğitimini 3. etapta gerçekleştireceğiz. Kursumuzda 25 öğrencinin eğitimi, iki öğretim görevlisi tarafından gerçekleştirilmektedir.

Öğretim görevlisi Vedat Ünaldı ile birlikte el dokuması-halı kursuna olan yoğun talep, bizi bu kursun 3. etabının hatta daha uzun vadeli sürdürülebileceği düşüncesine taşıdı. Ayrıca kursiyerlerimizin ilgi ve heyecanı bizleri, Bingöl'de geçmişte yapılan el sanatları üretiminin seviyesini yakalayabileceğimiz noktasında çok umutlandırdı. Bingöl Üniversitesi yönetimi bize bu konuda gereken tüm desteği vererek, meslek edindirme kursları aracılığıyla Bingöl Üniversitesi- Bingöl halkı bütünleşme çabamızı üst düzeyde desteklemektedir.

Halkımızın ve üniversitemizin üretimde işbirliği çabasını destekleyen; Sayın Valimize, İş-Kur Müdürümüze, genç kızlarımıza, ailelerine ve bizi geniş ufuklara taşıyan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'a, Bingöl' deki el sanatlarının canlandırılması için verdikleri desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunarız” dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.12.2025
03:19
Bingöllü Doktor Ankara`da Umut Oldu
Bingöllü Doktor Ankara'da Umut Oldu
Aylar süren ağrılar ve geciken tanının ardından Ankara'da ameliyat olan Çiğdem Dursun Varol, Bingöllü hemşehrimiz Op. Dr. Mehmet Ali Çaparlar'ın başarılı operasyonuyla sağlığına kavuştu. Çaparlar'a teşekkür ederek tedavi sürecindeki ilgi ve güven için memnuniyetini dile getiren Varol, tavsiyelerini de paylaştı.
09.12.2025
03:17
Mutluca sakinleri mutsuzca seslendiler!
Mutluca sakinleri mutsuzca seslendiler!
Köylüler, defalarca ilettikleri taleplerin karşılıksız kalmasından şikâyet ederek '2025 yılında hâlâ yol beklemek zorunda kalıyoruz' diyerek tepkilerini dile getirdi.
09.12.2025
03:15
BİGED`den Ödüllü Dama Turnuvası
BİGED'den Ödüllü Dama Turnuvası
Başvurular 15 Aralık 2025 tarihine kadar kabul edilecek. Dernek, strateji ve zekâ gerektiren bu köklü oyuna ilgi duyan tüm vatandaşları turnuvaya katılmaya davet etti.
09.12.2025
03:14
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Çalışmalar kapsamında yakalanan 2 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.
09.12.2025
03:13
Zıktê Sürkap`tan Engelliler İçin Kahvaltı Programı
Zıktê Sürkap'tan Engelliler İçin Kahvaltı Programı
Engelli bireylerin toplumda daha görünür, daha bağımsız ve daha aktif bireyler olmasını arzu ettiklerini söyleyen Atalay; 'Hayatımızdaki zorlukların sevgi ve empatiyle aşılacağına inanıyoruz' dedi.
09.12.2025
03:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan 203 Aileye kış desteği
Bingöl Umut Kervanı'ndan 203 Aileye kış desteği
Kasım ayı faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı, gıda, giyim ve nakit desteklerini kapsayan yardımlarla 203 aileye ulaştı. Kış şartlarının ağırlaşmasıyla çalışmalarını hem Bingöl'de hem de mazlum coğrafyalarda artıran dernek, toplamda 1,5 milyon TL'yi aşan yardımlarıyla dikkat çekerken, hayırseverleri kış desteklerine katkı sunmaya çağırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın