KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Bü'den sertifikalı programlar

Bingöl Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜSEM) Ziraat Mühendisliği 'Arazi Toplulaştırma Projelendirme', 'Damla Sulama Projelendirme' ve 'Tarımsal Projelerin Coğrafi Bilgi Sistemleri GIS Tabanlı Üretimi' Sertifika Eğitim Programları‏ açacak.

Bü`den sertifikalı programlar
18 ARALIK 2011 PAZAR 19:50
0
1858
0
AA aa

BÜSEM'den yapılan yazılı açıklamada, Ziraat Mühendisliği 'Arazi Toplulaştırma Projelendirme', 'Damla Sulama Projelendirme', 'Tarımsal Projelerin Coğrafi Bilgi Sistemleri GIS Tabanlı Üretimi' Sertifika Eğitim Programlarının açılacağı bildirildi.

Kursa katılım sayısının 30, kurs ücretinin 150 TL ve kurs yerinin Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi olduğu belirtilen açıklamada, verilecek olan program eğitimlerinin içeriği ve amacı hakkında şu bilgiler verildi:

“Ziraat Mühendisliği Bölümleri ve Ziraat Mühendisleri Odaları'nda uygulanan, ekte detayları yer alan eğitim, ‘Tarımsal Projelerin Coğrafi Bilgi Sistemleri GIS Tabanlı Üretimi', GIS-Coğrafi Bilgi Sistemleri konusundaki temel kavramlar, veri yapıları, veri üretim teknikleri, uzaktan algılama, veri tabanı, harita projeksiyon bilgisi konularında teorik bilgilerin oluşturulması, Netcad 5.2 GIS programının kullanımı ile uygulamalarla Tarımsal projelerin tüm aşamaları ile GIS yapısında 2 ve 3 boyutlu olarak oluşturulması, analizlerinin yapılması ve üretilen projelerin sorgulanması, analiz edilmesi, mevzuatlara uygun olarak çıktıya hazırlanması vb. yönetim süreçlerini içermektedir. ‘Arazi Toplulaştırması Uygulamaları-Nettop' Sertifika Eğitim Programı', Arazi Toplulaştırması Projelerinin mevzuatlara uygun olarak tüm aşamaları ile gerçekleştirilmesine yönelik sertifika eğitim programıdır. ‘Damla Sulama Projelendirme' Sertifika Eğitim Programı', Damla Sulama projelerin mevzuatlara uygun olarak tüm aşamaları ile baştan sona iki ve üç boyutlu olarak oluşturma süreçlerini kapsar.”

Kurs sonunda katılımcılara sertifika verileceği ifade edilen açıklamada, kursa müracaatların şahsen ve Bingöl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkez Müdürlüğü'ne yapılacağı belirtildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
08.05.2025
16:35
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uygulamada 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.
07.05.2025
19:09
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 2`si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 2'si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
07.05.2025
19:00
‘Farklı Perspektiflerde Bingöl`ün Deprem Gerçeği` konferansı
'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konferansı
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konulu konferansta, alanında uzman isimler önemli sunumlar yapacaklar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın