KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ocak 2026 Salı
°C

Buhara, solhan'da ilk kermesini açtı

Değişgeç: “Bu hizmetler, kazanç için değil, Allah’ın rızası için, özellikle gençliğimizin ve toplumumuzun uhrevi hayatı için gerçekleştirilmektedir. Burada maddi manevi katkı sunan herkes, mutlak surette sevaptan pay alır”

Buhara, solhan`da ilk kermesini açtı
09 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ 21:40
0
4278
0
AA aa

Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Mayıs ayı itibariyle başlatılan kermes faaliyetlerine, Genç ve Bingöl'den sonra Solhan İlçesi'nde devam edildi.

Erbakan Caddesi Solhan Aile Sağlığı Merkezi önünde kurulan çadırda gerçekleştirilen kermes faaliyetinin açılışını, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Solhan Belediyesi Eski Başkanı M.Emin Düşen, Arakonak Belediyesi Eski Başkanı Nazmi Çalışan, Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç yaptı.

Kurum amirleri, davetliler ve vatandaşların katıldığı kermesin açılışında konuşan Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç, vakıf hizmetleriyle ilgili bilgi verip, Solhan'da ilk kez kermes düzenlediklerini söyledi.

Solhan'daki faaliyet ağının bundan sonraki süreçte daha aktif ve yaygın olacağına dikkat çeken Değişgeç: “Bu kermeste elde edilen gelirleri, öğrenci yetiştirmek için harcıyoruz. Allah'a şükürler olsun ki, birçok öğrenci okutuyoruz, güzellikler içinde eğitim hayatı sürmelerine katkı sunuyoruz. Burada sadece kermes değil, farklı sosyal ve kültürel alanlarla ilgili etkinlikler de düzenleme arzumuz var. Bu hizmetler kazanç için değil, Allah'ın rızası için, özellikle gençliğimizin ve toplumumuzun uhrevi hayatı için gerçekleştirilmektedir. Burada maddi manevi katkı sunan herkes, mutlak surette sevaptan pay alır. Cenab-ı Hak, kendi rızası için yapılan her işte kullarını mükafatlandırır. İnşallah bu güzel etkinliklerin bir yenisinde daha bir araya geliriz. Kermesimize katılan, destek sunan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim cümlemizden razı olsun” dedi.

Kermesin hayırlı olmasını temenni eden Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise, bu güzel hizmetlerin önemli olduğunu, toplumun her kesimi tarafından sahiplenilmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Açılış programı, kurdele kesiminin ardından yapılan ikramlarla devam etti. Kermesin, 13 Haziran 2014 Cuma günü saat 18.30'da sona ereceği öğrenildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.01.2026
20:32
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
20.01.2026
20:16
Bingöl`de Rojava Tepkisi
Bingöl'de Rojava Tepkisi
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgelerine yönelik saldırıları protesto ederek sivillere yönelik müdahaleleri kınadı.
20.01.2026
19:44
Bingöl`de KOAH hastası UMKE operasyonuyla hastaneye ulaştırıldı
Bingöl'de KOAH hastası UMKE operasyonuyla hastaneye ulaştırıldı
Karlıova'nın Taşlıçay köyünde solunum sıkıntısı yaşayan 70 yaşındaki KOAH hastası K.Ç., yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan yollara rağmen UMKE ve 112 ekiplerinin tam paletli araçla yaptığı operasyonla hastaneye ulaştırıldı.
20.01.2026
19:24
Bingöllü sporculardan Raffa Şampiyonluğu
Bingöllü sporculardan Raffa Şampiyonluğu
Mersin'de düzenlenen Gençler Türkiye Raffa Şampiyonası'nda Bingöl'ü temsil eden genç sporcular, farklı kategorilerde Türkiye şampiyonlukları ve dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
20.01.2026
18:57
Bingöl`de diyaliz hastasına AKUT yetişti
Bingöl'de diyaliz hastasına AKUT yetişti
Yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Aşağı Gökçekanat köyünde yaşayan felçli ve diyaliz hastası 71 yaşındaki N.Ş, AKUT Bingöl ekibinin kar motoru ve arazi aracıyla gerçekleştirdiği zorlu operasyonla hastaneye ulaştırıldı.
20.01.2026
18:15
Bingöllü Kürt Mehmet vefat etti
Bingöllü Kürt Mehmet vefat etti
Almanya Berlin'de yaşayan 'Kürt Mehmet' lakaplı Bingöllü Mehmet Kaplankıran hayatını kaybetti. Ölüm haberini Sedat Peker duyurdu. Alman Bild Gazetesi, ölüm sebebine ilişkin detayları şöyle paylaştı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın