KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Bukan: 'Hakkımın korunmasını istiyorum'

İyi niyetinin kurbanı olduğunu söyleyen ve işgal alanından geçmesi gereken yolun kendi arazisinde bırakılmak istendiğini vurgulayan Adil Bukan adlı vatandaş: 'Adil davranılmasını ve hakkımın korunmasını istiyorum' dedi.

Bukan: `Hakkımın korunmasını istiyorum`
30 EYLÜL 2022 CUMA 15:01
23
3062
5
AA aa

Bingöl merkez Kültür Mahallesi Esen Caddesi üzerinde, adına tapu kaydı bulunan 760 ada ve 48 nolu parsel k45a11b pasta sayılı 39 Bin 362 metrekare alana sahip taşınmazın kadastro paftasına göre yol olmadığını anlatan Adil Bukan adlı vatandaş, daha önce iyi niyet çerçevesinde açılmasına müsaade ettiği Çevre yolu ile Kültür Mahallesi arasındaki yolu (Eski AFAD bağlantı yolu) kapattı.

“KÖPRÜ YIKILINCA HALK MAĞDUR OLMASIN DİYE MÜSAADE ETTİM”

Kapatma gerekçesini aktaran Bukan: “Normalde 1954 ve 1974 tarihli kadastro paftalarına göre asıl yol, benim arazimin hemen bitişiğinden geçiyor. Ama bitişikteki arsanın sahibi her defasında biraz biraz çeperini kaydırıp yolu da kendi arazisine dahil etmiş. Çapakçur Köprüsü yıkılınca sel felaketi yaşandı o esnada ve Aşağıçarşı bağlantı köprüsü de çöktü. O dönem rica üzerine bahse konu arazimden yol geçirilmesine müsaade ettim. Tek gayem, halkın mağduriyet yaşamamasıydı. Şimdi ise yolu arsamda bırakıp, hiçbir hak vermeden, tamamen mağduriyetime sebep olan bir tavırla resmen arsama el konuldu. Asıl yolun açılmasını istiyorum ama bitişikteki arsa sahibine diş geçiremiyor olsalar gerek, benim arazimdeki işgali resmileştiremeye çalışıyorlar. Resmen hakkım elimden alınıyor, mağduriyetime göz yumuluyor. Sorunca haklı olduğum söylense de yine de doğru olanın yapılması sağlanmıyor” dedi.

“YETKİLİLER HAK GASPINA RIZA GÖSTERMEMELİ”

Hak talebini dile getirmek ve mağduriyetinin giderilmesini istemekten başka gayesi bulunmadığını dile getiren Bukan: “Bu yapılanlar kabul edilemez. Benim kimseyle bir sorunum yok, olayı farklı boyutlarda değerlendirilmesini de istemiyorum. Burası tapulu arazim ama tapulu arazim resmen bilerek, isteyerek ve bir bakıma zorla elimden alınıp yol yapılıyor. İşgal edilen yolun açılmasını talep ediyorum. Hatta şu önerimi de sundum, yeni imar planında yolun yarısı yine benim arazimden geçsin, diğer yarısı da işgal edilen alandan. Daha başka ne diyeyim ki? Kadastro askıya çıkacak. 15 güne kadar da sonucu görürüz muhtemelen. Yapılacakları az çok tahmin edebiliyorum. Bir şekilde farklı ilişkiler üzerinden arazime el konulacağını ve işgal edilen alana dokunulmayacağını düşünüyorum. Belediye Başkanımızdan ricamız, buna müsaade etmemesi, hakkımızı koruması ve adil davranılmasını sağlamasıdır” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95795)
02 Ekim 2022 Pazar 08:45
Bu konuda belediyenin adeletli davranmasını bekliyorum vatandaş haklıdır tapulu mülkü gasp ediliyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95784)
01 Ekim 2022 Cumartesi 17:30
Adamın hakkı verilsin kültür mahallesi sakinleri dolanmadan direk hastaneye karşıya geçsin yol acilen açılsın tek yol olmasın alternatif yollar her daim olsun yığılma olmasın muhtarım ali bozkurt tüm mahalleliyi sevindirin ilin en büyük mahallesinin baş sorunu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95776)
30 Eylül 2022 Cuma 23:04
Benim bildim bileli ve her bu yoldan gittiğimzde gerek yaşlılardan gerek gençlerden duyduğumuz bu yol belediyenin olmadığını ve tapulu olup bu arsaya bağlı oldoğunu duyuyorduk ve hakkattende tapulu olup arsaya bağlıymış
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95774)
30 Eylül 2022 Cuma 22:22
Zaten işgal eden hakli çıkıyor.yamac yolu üzerinde şehir mezarlığının civarında tüm orman talan edilmiş devlet arazisi devlet araç gereçleriyle orman niteliği bozularak işgal ediliyor.bu yağmaya dur diyen tek bir vatansever de bulunmuyor.hıç şaşırmadık yani.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95767)
30 Eylül 2022 Cuma 16:13
Devlet vatandaşı korumakla mükelleftir, yandaşı değil. Halkı mağdur etmenin şehire yada vatandaşa bir faydası olmaz.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın