KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Bukan: 'Yeni fitnelere geçit verilmeyecek'

Alevi yurttaşların evlerinin işaretlenmesi olaylarını değerlendiren Zaza Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Murat Bukan, geçmişte de benzer hadiselerin yaşandığına dikkat çekti ve ekledi: 'Yeniden fitne tohumları ekmeye ve ötekileştirme politikalarıyla ayrışmaya meyledenlere toplumumuz geçit vermeyecektir'

Bukan: `Yeni fitnelere geçit verilmeyecek`
01 ARALIK 2019 PAZAR 16:22
156
15218
1
AA aa

Zaza Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Murat Bukan, İzmir'in Gaziemir Belediyesi'ne bağlı Yeşil Mahallesi'nde ikamet eden Alevi ailenin evinin duvarının çarpı ile işaretlenerek ‘Defol Alevi' yazılması olayına dair açıklamalarda bulundu.

“GEÇMİŞTE DE YAŞANDI BU HADİSELER”

Olayın basitize edilmemesi, bu çirkinliği yapanların mutlaka yakalanarak hukuk önünde yargılanması ve hak edilen cezanın verilmesi gerektiğini ifade eden Bukan; “Karanlık hadiselerin yaşandığı 80'li-90'lı yıllarda da benzer hadiselere şahit olmuş ülkemizde, yeniden Alevi yurttaşlarımızın evlerine işaret konuşması yeni bir fitnenin işaretidir. Ancak bilinmelidir ki, bu tür ayrıştırma girişimleri toplumda karşılık bulmuyor, bulmayacak da!” dedi.

“ÖTEKİLEŞTİRMEYE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Türkiye'de yaşayan Alevilerin yüzde 50'sinin Zaza olduğuna dikkat çeken Bukan; “Bingöl, Elazığ, Dersim, Malatya, Muş, Erzurum, Ardahan, Erzincan, Gümüşhane, Sivas, Kayseri başta olmak üzere ülkemizin ve Avrupa'nın birçok yerinde Alevi Zaza soydaşlarımız var. Her daim kardeşçe bir yaşamı benimsemiş ve sürdürmüş bir toplumun yeniden kavga etmesine ve ayrışmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu hususta sesimiz gür, tepkimiz net olacaktır. Ötekileştirmelere müsaade etmeyecek, Alevi, Sunni ya da farklı bir tanımlama altında ayrışmaya karşı suskun kalmayacağımızın bilinmesini isterim. Sürekli din, dil, ırk ve benzeri hususlarda toplumu ayrıştırmaya, germeye ve bu gerilim üzerinden prim sağlamaya çalışan çevreler olduğunu görüyoruz. Zazaları yok sayan zihniyetle, Alevileri yok sayan zihniyet aynı fikrin ürünüdür. Ancak umudumuz şudur ki, etnik köken veya dini açıdan bir ayrışma toplumda karşılık bulmuyor, bulmayacak da! Bu ülkede yaşayan milletlerin kardeşlik bağı her geçen gün güçleniyor, bu ülkenin mihenk taşlarından olan Zazalar da bu ayrışmayı reddediyor, ülkemizin aydınlık yarınlarında en güçlü şekilde yer almanın mücadelesini veriyor” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53150)
01 Aralık 2019 Pazar 19:23
Allahina(CC) kurban yigido.
Zazalar, Ülkemizin Sigortasi ve Onurudur.
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın