KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Nisan 2026 Cuma
°C

Bukan: 'Yeni fitnelere geçit verilmeyecek'

Alevi yurttaşların evlerinin işaretlenmesi olaylarını değerlendiren Zaza Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Murat Bukan, geçmişte de benzer hadiselerin yaşandığına dikkat çekti ve ekledi: 'Yeniden fitne tohumları ekmeye ve ötekileştirme politikalarıyla ayrışmaya meyledenlere toplumumuz geçit vermeyecektir'

Bukan: `Yeni fitnelere geçit verilmeyecek`
01 ARALIK 2019 PAZAR 16:22
156
15459
1
AA aa

Zaza Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Murat Bukan, İzmir'in Gaziemir Belediyesi'ne bağlı Yeşil Mahallesi'nde ikamet eden Alevi ailenin evinin duvarının çarpı ile işaretlenerek ‘Defol Alevi' yazılması olayına dair açıklamalarda bulundu.

“GEÇMİŞTE DE YAŞANDI BU HADİSELER”

Olayın basitize edilmemesi, bu çirkinliği yapanların mutlaka yakalanarak hukuk önünde yargılanması ve hak edilen cezanın verilmesi gerektiğini ifade eden Bukan; “Karanlık hadiselerin yaşandığı 80'li-90'lı yıllarda da benzer hadiselere şahit olmuş ülkemizde, yeniden Alevi yurttaşlarımızın evlerine işaret konuşması yeni bir fitnenin işaretidir. Ancak bilinmelidir ki, bu tür ayrıştırma girişimleri toplumda karşılık bulmuyor, bulmayacak da!” dedi.

“ÖTEKİLEŞTİRMEYE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Türkiye'de yaşayan Alevilerin yüzde 50'sinin Zaza olduğuna dikkat çeken Bukan; “Bingöl, Elazığ, Dersim, Malatya, Muş, Erzurum, Ardahan, Erzincan, Gümüşhane, Sivas, Kayseri başta olmak üzere ülkemizin ve Avrupa'nın birçok yerinde Alevi Zaza soydaşlarımız var. Her daim kardeşçe bir yaşamı benimsemiş ve sürdürmüş bir toplumun yeniden kavga etmesine ve ayrışmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu hususta sesimiz gür, tepkimiz net olacaktır. Ötekileştirmelere müsaade etmeyecek, Alevi, Sunni ya da farklı bir tanımlama altında ayrışmaya karşı suskun kalmayacağımızın bilinmesini isterim. Sürekli din, dil, ırk ve benzeri hususlarda toplumu ayrıştırmaya, germeye ve bu gerilim üzerinden prim sağlamaya çalışan çevreler olduğunu görüyoruz. Zazaları yok sayan zihniyetle, Alevileri yok sayan zihniyet aynı fikrin ürünüdür. Ancak umudumuz şudur ki, etnik köken veya dini açıdan bir ayrışma toplumda karşılık bulmuyor, bulmayacak da! Bu ülkede yaşayan milletlerin kardeşlik bağı her geçen gün güçleniyor, bu ülkenin mihenk taşlarından olan Zazalar da bu ayrışmayı reddediyor, ülkemizin aydınlık yarınlarında en güçlü şekilde yer almanın mücadelesini veriyor” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53150)
01 Aralık 2019 Pazar 19:23
Allahina(CC) kurban yigido.
Zazalar, Ülkemizin Sigortasi ve Onurudur.
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması`nda Bölge Birincisi Bingöl`den
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
16.04.2026
22:36
Bingöl`de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında satış yapan işletmeler denetlendi. Kontrollerde ürünlerin sertifikaları, etiket bilgileri ve muhafaza koşulları incelendi.
16.04.2026
21:43
Kaya`dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
Kaya'dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2025 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim raporuna muhalefet şerhi koydu. Kaya, doğrudan temin harcamaları, araç giderleri ve bütçe planlamasına ilişkin çeşitli tespitler paylaştı.
16.04.2026
20:50
‘Kadraj Bingöl` Fotoğraf Yarışması`nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Bingöl'ün doğal ve kültürel değerlerini yansıtan kareler büyük beğeni topladı.
16.04.2026
19:01
81 İlde Eş Zamanlı ‘Okul Güvenliği` Toplantısı
81 İlde Eş Zamanlı 'Okul Güvenliği' Toplantısı
Bakanların koordinasyonunda 81 ilde düzenlenen 'okul güvenliği' toplantısına, Bingöl Valisi Cahit Çelik de katıldı. Toplantıda okullarda alınacak yeni güvenlik tedbirleri ele alındı. Polis ve Jandarma kontrolleri sıkılaştırılacak!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın