KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Bukan: 'Yeni fitnelere geçit verilmeyecek'

Alevi yurttaşların evlerinin işaretlenmesi olaylarını değerlendiren Zaza Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Murat Bukan, geçmişte de benzer hadiselerin yaşandığına dikkat çekti ve ekledi: 'Yeniden fitne tohumları ekmeye ve ötekileştirme politikalarıyla ayrışmaya meyledenlere toplumumuz geçit vermeyecektir'

Bukan: `Yeni fitnelere geçit verilmeyecek`
01 ARALIK 2019 PAZAR 16:22
156
15751
1
AA aa

Zaza Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Murat Bukan, İzmir'in Gaziemir Belediyesi'ne bağlı Yeşil Mahallesi'nde ikamet eden Alevi ailenin evinin duvarının çarpı ile işaretlenerek ‘Defol Alevi' yazılması olayına dair açıklamalarda bulundu.

“GEÇMİŞTE DE YAŞANDI BU HADİSELER”

Olayın basitize edilmemesi, bu çirkinliği yapanların mutlaka yakalanarak hukuk önünde yargılanması ve hak edilen cezanın verilmesi gerektiğini ifade eden Bukan; “Karanlık hadiselerin yaşandığı 80'li-90'lı yıllarda da benzer hadiselere şahit olmuş ülkemizde, yeniden Alevi yurttaşlarımızın evlerine işaret konuşması yeni bir fitnenin işaretidir. Ancak bilinmelidir ki, bu tür ayrıştırma girişimleri toplumda karşılık bulmuyor, bulmayacak da!” dedi.

“ÖTEKİLEŞTİRMEYE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Türkiye'de yaşayan Alevilerin yüzde 50'sinin Zaza olduğuna dikkat çeken Bukan; “Bingöl, Elazığ, Dersim, Malatya, Muş, Erzurum, Ardahan, Erzincan, Gümüşhane, Sivas, Kayseri başta olmak üzere ülkemizin ve Avrupa'nın birçok yerinde Alevi Zaza soydaşlarımız var. Her daim kardeşçe bir yaşamı benimsemiş ve sürdürmüş bir toplumun yeniden kavga etmesine ve ayrışmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu hususta sesimiz gür, tepkimiz net olacaktır. Ötekileştirmelere müsaade etmeyecek, Alevi, Sunni ya da farklı bir tanımlama altında ayrışmaya karşı suskun kalmayacağımızın bilinmesini isterim. Sürekli din, dil, ırk ve benzeri hususlarda toplumu ayrıştırmaya, germeye ve bu gerilim üzerinden prim sağlamaya çalışan çevreler olduğunu görüyoruz. Zazaları yok sayan zihniyetle, Alevileri yok sayan zihniyet aynı fikrin ürünüdür. Ancak umudumuz şudur ki, etnik köken veya dini açıdan bir ayrışma toplumda karşılık bulmuyor, bulmayacak da! Bu ülkede yaşayan milletlerin kardeşlik bağı her geçen gün güçleniyor, bu ülkenin mihenk taşlarından olan Zazalar da bu ayrışmayı reddediyor, ülkemizin aydınlık yarınlarında en güçlü şekilde yer almanın mücadelesini veriyor” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53150)
01 Aralık 2019 Pazar 19:23
Allahina(CC) kurban yigido.
Zazalar, Ülkemizin Sigortasi ve Onurudur.
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın