KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Bukan: 'Yeni fitnelere geçit verilmeyecek'

Alevi yurttaşların evlerinin işaretlenmesi olaylarını değerlendiren Zaza Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Murat Bukan, geçmişte de benzer hadiselerin yaşandığına dikkat çekti ve ekledi: 'Yeniden fitne tohumları ekmeye ve ötekileştirme politikalarıyla ayrışmaya meyledenlere toplumumuz geçit vermeyecektir'

Bukan: `Yeni fitnelere geçit verilmeyecek`
01 ARALIK 2019 PAZAR 16:22
156
15391
1
AA aa

Zaza Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Murat Bukan, İzmir'in Gaziemir Belediyesi'ne bağlı Yeşil Mahallesi'nde ikamet eden Alevi ailenin evinin duvarının çarpı ile işaretlenerek ‘Defol Alevi' yazılması olayına dair açıklamalarda bulundu.

“GEÇMİŞTE DE YAŞANDI BU HADİSELER”

Olayın basitize edilmemesi, bu çirkinliği yapanların mutlaka yakalanarak hukuk önünde yargılanması ve hak edilen cezanın verilmesi gerektiğini ifade eden Bukan; “Karanlık hadiselerin yaşandığı 80'li-90'lı yıllarda da benzer hadiselere şahit olmuş ülkemizde, yeniden Alevi yurttaşlarımızın evlerine işaret konuşması yeni bir fitnenin işaretidir. Ancak bilinmelidir ki, bu tür ayrıştırma girişimleri toplumda karşılık bulmuyor, bulmayacak da!” dedi.

“ÖTEKİLEŞTİRMEYE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Türkiye'de yaşayan Alevilerin yüzde 50'sinin Zaza olduğuna dikkat çeken Bukan; “Bingöl, Elazığ, Dersim, Malatya, Muş, Erzurum, Ardahan, Erzincan, Gümüşhane, Sivas, Kayseri başta olmak üzere ülkemizin ve Avrupa'nın birçok yerinde Alevi Zaza soydaşlarımız var. Her daim kardeşçe bir yaşamı benimsemiş ve sürdürmüş bir toplumun yeniden kavga etmesine ve ayrışmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu hususta sesimiz gür, tepkimiz net olacaktır. Ötekileştirmelere müsaade etmeyecek, Alevi, Sunni ya da farklı bir tanımlama altında ayrışmaya karşı suskun kalmayacağımızın bilinmesini isterim. Sürekli din, dil, ırk ve benzeri hususlarda toplumu ayrıştırmaya, germeye ve bu gerilim üzerinden prim sağlamaya çalışan çevreler olduğunu görüyoruz. Zazaları yok sayan zihniyetle, Alevileri yok sayan zihniyet aynı fikrin ürünüdür. Ancak umudumuz şudur ki, etnik köken veya dini açıdan bir ayrışma toplumda karşılık bulmuyor, bulmayacak da! Bu ülkede yaşayan milletlerin kardeşlik bağı her geçen gün güçleniyor, bu ülkenin mihenk taşlarından olan Zazalar da bu ayrışmayı reddediyor, ülkemizin aydınlık yarınlarında en güçlü şekilde yer almanın mücadelesini veriyor” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53150)
01 Aralık 2019 Pazar 19:23
Allahina(CC) kurban yigido.
Zazalar, Ülkemizin Sigortasi ve Onurudur.
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın