KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

Bulanık'taki esnafın ailesi muş'u terketti

DTP'nin kapatılmasını bahane eden grubun Muş'un Bulanık ilçesinde işyerinin göstericilerle yağmalanması sırasında ateş açan ve 2 kişiyi öldürdüğü ileri süren Turan Bilen'in ailesi şehirden ayrıldı.

Bulanık`taki esnafın ailesi muş`u terketti
16 ARALIK 2009 ÇARŞAMBA 08:23
0
1466
0
AA aa

Şehir merkezindeki olaydan sonra kepenklerin açılmadığı, gece boyunca polislerin dışında hiç kimsenin dışarıya çıkmadığı gözlendi. Soğuk havada durmakta zorlanan polisler kaldırımlarda ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Olaylar sırasında bankamatikten para çekerken açılan ateş sonucunda hayatını kaybeden Yoncalı köyü muhtarının cenaze törenine katılan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, defin işleminden sonra Bulanık merkezde olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Erdoğan Bektaş, Bulanık'ın her tarafında güvenlik güçlerinin bulunduğunu belirterek gerginlik atmosferinin dağılacağını vurguladı.

İkinci cenazeyi de yarın defnedeceklerini ifade eden Bektaş, Bulanık'ta sukünetin hakim olacağını belirtti. Birilerinin amacına ulaşmak için gayret gösterdiğini kaydeden Vali Bektaş, bu olaylara prim vermemek için aileleri uyardı. Anne babalara da çağrıda bulunan Vali Bektaş, çocuklarının gösterilere katılmasını engellemelerini istedi. Vali Bekteş şunları söyledi; 'Bu olayı yapanlar provakasyonları hedefleyenlere diyorum ki: Biz bunu 14-25 yaşındaki çocuklara yüklemeyelim. Ama bu çocukları bu sokaklara salanlar bu sorumluluktan kurtulamazlar. Onları ben bir kez daha düşenmeye davet ediyorum.'

Kimsenin kendisini devletin yerine koyma girişimlerine girmemesi gerektiğini de vurgulayan Vali Bektaş, 'Devlet olarak biz elimizden geleni yapıyoruz. Ancak her dükkanın önüne bir güvenlik kalkanı koyamayız. Burada planlanan ile yaşananın aynı olmadığını vurgulamak istiyorum. Sonuç olarak iki aileye ateş düştü. Birçok işyeri yakıldı. Panik oluştu. Hiçbir gerekçe ile hiç kimse adam öldüremez. Her türlü olumsuzluğa rağmen devlet görevini yapıyor. Bundan sonra da her tür hukuksuzluk karşısında yapılması gerekeni yapacaktır. Bazen eksik olabilir, bazen geç kalabilir. Ama neticede adalet tahakkuk edecektir. Bu noktada vatandaşlarımızın devletine güvenmelerini istiyoruz.' şeklinde konuştu.

İnsanların birbirini öldürmelerine müsaade edilemeyeceğini anlatan Muş valisi Erdoğan Bektaş, olayın failinin yakalındığını ve ailesinin de ilçeden uzaklaştığını söyledi. Bektaş; 'Yani biz burada insanların birbirilerini öldürmesine müsaade edemeyiz. Olay olur olmaz müdahale edilmiştir. Failler yakalanmış, adliyeye sevk edilmiştir. Muhtemel olayların önlenmesi için de gerekli müdahale yapılmıştır. Tekrar sözylüyorum aile ilçe dışına çıkarılmıştır. Nereye gittikleri noktasında benim de şu anda herhangi bir bilgim yok.' dedi.

(CİHAN)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
04.02.2026
12:39
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci hızlandırıldı. Bir hak sahibinin isteği bile karar sürecini başlatmaya yeterli olacak, karara itiraz edilirse, itiraz edenin payı diğer hak sahiplerine devlet eliyle satılacak. Payı devlet de alabilecek. Bina arsa haline dönerse alım önceliği devletin olacak. Kararla birlikte gözler, Bingöl'de dönüştürülmesi planlanan Maden Sokak'a çevrildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın