KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mart 2026 Perşembe
°C

Bulantı ve ishal vakalarında artış!

Doktorlar, sebebi 'içme suyundan kaynaklı' olarak açıklıyor ancak Belediye, 'Su şebekemizde sorun yok, suyumuz içilebilir. Asıl sorun binalardaki su depolarının temiz olmayışı!' açıklamasında bulundu.

Bulantı ve ishal vakalarında artış!
05 TEMMUZ 2021 PAZARTESİ 17:27
2
2448
3
AA aa

Bingöl'de son günlerde artan bulantı, kusma ve ishal vakaları nedeniyle hastanelerde yoğunluk yaşanıyor. Doktorlar tarafından yapılan tetkiklerde ise bağırsak enfeksiyonları tanısı konuyor. İğne ve çeşitli ilaç tedavileri uygulayan hekimler, artan vakaların içme suyuna bağlı olduğunu ifade ediyor.

BELEDİYE: İÇME SUYUMUZ TEMİZ, BİNA DEPOLARI SORUNLU”

Yaşanan hastalık ve hekimlerin koyduğu tanı üzerine Bingöl Belediyesi Su ve Kanalizasyon Hizmetleri  (BİSKİ) Müdürlüğü'nden alınan bilgide, içme suyu şebekesinde herhangi bir sorun bulunmadığı, sıkıntının bina depolarıyla ilgili olduğu öne sürüldü.

BİSKİ ekiplerince haftalık 25 ayrı noktadan numune alındığı ve ayda bir temizlenen ana depolarda günlük klorlama işlemleri yapıldığını belirten BİSKİ yetkilileri: “Üst denetleyici olarak Sağlık Müdürlüğü'nce denetimler yapılıyor. İçme suyu şebekemizde herhangi bir problem yok. İnsanlarımız rahatlıkla direkt şebekeden gelen suyu içebilirler. Ancak binalar ve depo kullanılan alanlarda hazır su tüketilmesini öneriyoruz. Çünkü depo temizliğine özen gösterilmiyor. Yılda en az iki defa depoların temizlenmesi lazım ama insanlarımız bunu ihmal ediyor. Haliyle temizlik yapılmayınca, artan hava sıcaklığıyla birlikte enfeksiyon riski de artıyor. Sorunun temel kaynağı binaların temizlenmeyen su depolarıdır” beyanında bulundular.

İShal ve bulantı vakalarının sadece suyla ilişkilendirilmesinin doğru olmayacağını da dile getiren ilgililer, sebze ve meyvelerin iyi yıkanmaması, dışarı sularının içilmesi, taşta oturma, soğuk suya girme ve çimlerde uzun süre bekleme gibi hususların da bağırsak enfeksiyonlarına sebep olduğuna da dikkat çektiler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84182)
06 Temmuz 2021 Salı 16:30
tabi tabi su depoları isyan edip tüm Bingöl de aynı anda salgına sebep olalım diye baş kaldırmışlar. ayrancı ayranım ekşi demezken belediye suyuma mikrop karıştı der mi hiç.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84173)
06 Temmuz 2021 Salı 14:09
peki deposu olmayan suçu kime atacak başkanım.. hade başkan yapma su yetmiyor de dönüşümlü karma bir su veriyoruz ondan olabilir de.. ben bazen suda parçalar görüyorum.. yapma başka zaten bir daha aday bile olamazsın al dürüst ol.. zaten seni almayacaklar bu dönem dürüst olsan yeter..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84139)
05 Temmuz 2021 Pazartesi 20:24
Belediyeye bak çay demle diyecem ama bu suyla çay bile demlenmez.
05.03.2026
02:42
Bingöl`de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
Bingöl'de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
6 Şubat 2023'te meydana gelen 2023 Kahramanmaraş Depremleri sonrası Bingöl'de riskli olduğu belirlenerek yıkılan 4 okulun yeniden yapımı için ihale ilanları yayımlandı. İhaleler mart ayı sonunda gerçekleştirilecek.
05.03.2026
02:02
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Yakın zamanda Devlet Su İşleri 94. Şube Müdürlüğü arsasını alan Bingöl Belediyesi, bu kez Bingöl-Muş yolu üzerindeki Et ve Süt Kurumu bahçesindeki yaklaşık 40 dönümlük arsayı satın aldı.
05.03.2026
02:01
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte eşel mobil sistemine geçildi. Petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı artışların yüzde 75'i ÖTV'den karşılanacak.
05.03.2026
02:00
Ramazan`da İstanbul`dan Bingöl`e Gönül Köprüsü
Ramazan'da İstanbul'dan Bingöl'e Gönül Köprüsü
İstanbul'da yaşayan Bingöllü iş insanı Umut Övün ve gönül dostları tarafından Ramazan ayı dolayısıyla hazırlanan gıda yardımı, Bingöl merkez ve Genç ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
05.03.2026
02:00
Bingöl`de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 39 ayrı dosyadan toplam 36 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
05.03.2026
01:58
Bingöl Umut Kervanı`ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Şubat ayında 1.036 aileye 1 milyon 185 bin 448 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye gönderilen destekle birlikte toplam yardım tutarı 2 milyon 450 bin 848 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın