KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

Bulantı ve ishal vakalarında artış!

Doktorlar, sebebi 'içme suyundan kaynaklı' olarak açıklıyor ancak Belediye, 'Su şebekemizde sorun yok, suyumuz içilebilir. Asıl sorun binalardaki su depolarının temiz olmayışı!' açıklamasında bulundu.

Bulantı ve ishal vakalarında artış!
05 TEMMUZ 2021 PAZARTESİ 17:27
2
2292
3
AA aa

Bingöl'de son günlerde artan bulantı, kusma ve ishal vakaları nedeniyle hastanelerde yoğunluk yaşanıyor. Doktorlar tarafından yapılan tetkiklerde ise bağırsak enfeksiyonları tanısı konuyor. İğne ve çeşitli ilaç tedavileri uygulayan hekimler, artan vakaların içme suyuna bağlı olduğunu ifade ediyor.

BELEDİYE: İÇME SUYUMUZ TEMİZ, BİNA DEPOLARI SORUNLU”

Yaşanan hastalık ve hekimlerin koyduğu tanı üzerine Bingöl Belediyesi Su ve Kanalizasyon Hizmetleri  (BİSKİ) Müdürlüğü'nden alınan bilgide, içme suyu şebekesinde herhangi bir sorun bulunmadığı, sıkıntının bina depolarıyla ilgili olduğu öne sürüldü.

BİSKİ ekiplerince haftalık 25 ayrı noktadan numune alındığı ve ayda bir temizlenen ana depolarda günlük klorlama işlemleri yapıldığını belirten BİSKİ yetkilileri: “Üst denetleyici olarak Sağlık Müdürlüğü'nce denetimler yapılıyor. İçme suyu şebekemizde herhangi bir problem yok. İnsanlarımız rahatlıkla direkt şebekeden gelen suyu içebilirler. Ancak binalar ve depo kullanılan alanlarda hazır su tüketilmesini öneriyoruz. Çünkü depo temizliğine özen gösterilmiyor. Yılda en az iki defa depoların temizlenmesi lazım ama insanlarımız bunu ihmal ediyor. Haliyle temizlik yapılmayınca, artan hava sıcaklığıyla birlikte enfeksiyon riski de artıyor. Sorunun temel kaynağı binaların temizlenmeyen su depolarıdır” beyanında bulundular.

İShal ve bulantı vakalarının sadece suyla ilişkilendirilmesinin doğru olmayacağını da dile getiren ilgililer, sebze ve meyvelerin iyi yıkanmaması, dışarı sularının içilmesi, taşta oturma, soğuk suya girme ve çimlerde uzun süre bekleme gibi hususların da bağırsak enfeksiyonlarına sebep olduğuna da dikkat çektiler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84182)
06 Temmuz 2021 Salı 16:30
tabi tabi su depoları isyan edip tüm Bingöl de aynı anda salgına sebep olalım diye baş kaldırmışlar. ayrancı ayranım ekşi demezken belediye suyuma mikrop karıştı der mi hiç.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84173)
06 Temmuz 2021 Salı 14:09
peki deposu olmayan suçu kime atacak başkanım.. hade başkan yapma su yetmiyor de dönüşümlü karma bir su veriyoruz ondan olabilir de.. ben bazen suda parçalar görüyorum.. yapma başka zaten bir daha aday bile olamazsın al dürüst ol.. zaten seni almayacaklar bu dönem dürüst olsan yeter..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84139)
05 Temmuz 2021 Pazartesi 20:24
Belediyeye bak çay demle diyecem ama bu suyla çay bile demlenmez.
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın