KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2026 Pazar

Bülent arınç: aday olmayacağım

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Meclis başkanlığı için aday olmayacağını açıkladı. Arınç, bazı gazetecilere ilginç göndermeler yaptı!

Bülent arınç: aday olmayacağım
07 AĞUSTOS 2007 SALI 12:42
0
1129
0
AA aa
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis başkanlığına bu dönem aday olmayacağını açıkladı. TBMM'de saat 11.30'da düzenlediği basın toplantısıyla Meclis Başkanı sıfatıyla son kez basının karşısına çıkan Bülent Arınç, "381 oyla seçildim ve Meclis Başkanlığı yaptım. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

MİLLETİN EMANETİNİ BIRAKIYORUM

4 yıl 9 ay Meclis başkanlığı yaptığını söyleyen Bülent Arınç, "Milletin emanetini bırakıyorum" diyerek yeni dönemde Meclis başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. "Şimdiden Meclis başkanlığına aday olacak arkadaşlarımızı kutluyorum" diyen Arınç, İnanıyorum aday olacak arkadaşlarımızın meclisi itibarına parlamentoya yönelik çok değerli çalışmaları olacaktır" dedi.

Bu görevi 5 yıl doya doya, dolu dolu yaptığını belirten Arınç, önüne koyduğu projelerin çok büyük bir kısmını başardığını kaydetti. Bülent Arınç, "Meclisimiz artık çok iyi işleyen, çok itibarlı bir parlamento haline geldi. Esasen asıl amacımız da buydu. Çünkü biz, Meclisimizi demokrasinin kalbi olarak görüyoruz. Meclisimizi, birinci Meclisten bu yana, milletimizin egemenliğinin temsilcisi olarak görüyoruz" diye konuştu.
Bülent Arınç, bundan sonraki göreviyle ilgili olarak da şöyle konuştu: "Görevim sade milletvekilliğidir. Asıl görev milletvekillği görevidir. Bunun dışında önemli olan AK Parti'nin 5 yıllığına iktidar olmasıdır. Güçlü bir halk desteğiyle iktidar oldu. Artık tek amacımız var: AK Parti'nin başarılı olması."

Arınç Meclis'teki konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şahsımla ilgili olarak bazı yayın organlarında bir kampanya yürütülmekte olduğunun farkındayım. Kendi gücüme güvenirim. Kimsenin hoşuna gidecek şeyler söylemem. Alnım açıktır. Başım diktir."

Arınç sözlerini özetle şöyle sürdürdü: "Meclis Başkanlığı'na aday olmadığıma göre benim hangi görevi yapacağımla ilgili basında pek çok haberler yazılıyor. Asli görevim sade milletvekilidir. Yasama görevine katılmak ve parlamento çalışmaları yapmaktır.

AK Parti kimsenin tahminini bile yapamadığı bir oranla yeniden iktidar oldu. Hani derler ya Gözümüz açık gitmeyecek. Evet bizimde gözümüz açık gitmeyecek.

Başarıda en büyük pay sahibi Sayın Genel Başkanındır. Halkımız bütün herkese dersini vermiştir. Şahsımda dahil hepimizin görevi şimdi ona yardımcı olmaktır.

Ben güçlü bir siyasetçiyim. Kimsenin peşinden gitmem. Kimsenin çantasını taşımam. Ben halkımdan aldığım emaneti en güzel şekilde teslim etmeyi bilirim. 5 yıl görev yaptığım Meclis Başkalığı görevini anlımın akıyla teslim etmişimdir.

Seçim öncesi Manisa'da inanılmaz kampanyalar yürüttüler. Manisa'da Bülent Arınç'ı bitirmek için.. Meclis Başkanının evinin önünde Cumhuriyet mitingleri yapılıyordu. Bazı gazeteciler, "Bülent Arınç yüzünden AK Parti mahvoldu. CHP 5 milletvekili çıkaracak diyorlardı" Ne oldu? Şimdi onlara ben gülüyorum. Onların hali nicedir bilemiyorum. Halkımız kendilerine en güzel cevabı verdi. Ve Ak Parti Manisa'da oylarını katladı."

Gazetecilerle vedalaşan Arınç, "Buradan Meclis Başkanı olarak son kez Allahaısmarladık diyorum" diyerek sözlerini bitirdi.

AYRINTILAR GELECEK

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
06.11.2026
23:56
Hülakü Bingöl`ün doğalgaz limitlerini Meclis`e Taşıdı
Hülakü Bingöl'ün doğalgaz limitlerini Meclis'e Taşıdı
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
06.11.2026
23:55
Binlerce personel onu arıyor!
Binlerce personel onu arıyor!
Solhan'da 25 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan 81 yaşındaki Alzheimer hastası Cebbar Peşmen'i bulmak için yürütülen çalışmalarda 1.129 personel görev aldı. 6 dronla havadan tarama yapılırken, bugüne kadar yaklaşık 55 kilometrekarelik alan arandı. Ancak henüz bir sonuca ulaşılamadı.
06.11.2026
23:53
Baraç`tan Bingöl`ün doğalgaz limitleri için tepki!
Baraç'tan Bingöl'ün doğalgaz limitleri için tepki!
Bingöl'de doğalgaz faturalarının vatandaşın bütçesini zorladığını belirten DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, iktidar milletvekillerine tepki gösterdi. Elâzığ'da tüketim limitlerine ilişkin yapılan düzenlemeyi hatırlatan Baraç, 'Halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorsanız Mecliste ne işiniz var?' diyerek Bingöl için de iklim koşullarına uygun düzenleme yapılmasını istedi.
06.11.2026
23:53
Bingöl`de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de polis ekiplerinin 30 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda uyuşturucu madde, silah ve kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 55 şüpheliden 27'si tutuklanırken, çok sayıda kaçak sigara ve elektronik sigara da ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın