KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Bülent arınç'tan çarpıcı açıklamalar

"AK Parti nasıl olmuş da laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuş?"

Bülent arınç`tan çarpıcı açıklamalar
04 AĞUSTOS 2008 PAZARTESİ 11:35
0
1028
0
AA aa
Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, ''(AK Parti) nasıl olmuş da laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuş? Kendi anlayışlarına göre bizim hareketlerimizi bir tehlike olarak gördüklerini üzülerek müşahede ettik'' dedi.
AK Parti Manisa İl Başkanlığının ağustos ayı Danışma Kurulu toplantısında konuşan Arınç, son günlerde çok acı olaylar yaşandığını, İstanbul Güngören'deki terör saldırısının ardından, olayın faillerinin yakalanmasıyla biraz olsun teselli bulduklarını söyledi.

Bir kaç gün önce de Konya Taşkent'te gaz kaçağı sebebiyle patlama olduğunu ve bir bina yıkıldığını hatırlatan Arınç, ''Yavrularımız hayatını kaybetti. Hata, kusur, tedbirsizlik sunucunda oldu. Tabii ki takdiri ilahi de bu olayda vardır. AK Parti ailesinden Osman Yağmurdereli vefat etti. Son 1 yıldır çok ciddi meclis çalışmaları vardı. Orman yangınlarına dikkat etmemiz lazım. Ya düşmanlık veya çok büyük cahillik sonucu bu olaylar olmaktadır. Bu yüreğimizi dağlayan olaylar sebebiyle, milletimizin başı sağ olsun'' diye konuştu.

Mevcut iktidarın demokrasiyi daha da genişlettiğini, millet iradesinin önündeki engelleri kaldırdığını anlatan Arınç, sözlerine şöyle devam etti:
''(AK Parti) nasıl olmuş da laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuş. Ben TBMM Başkanıyım, meclis kürsüsünden demişim ki, (Laiklik yeniden yorumlanmalıdır. Türk Milletinin yapısına uygun bir batı tipi laiklik anlayışına ihtiyacımız vardır.) Ben sivil kurumun bir mensubu olarak, askerin önünde bu konuşmayı yapmıyorum. Ne yapıyorum, milletin oylarıyla Parlamentoya girmiş milletvekillerinin önünde diyorum ki, bu ülkede özgürlükler genişlemelidir. Toplumsal barış kurulmalıdır. Ve sivil irade güçlü olmalıdır. Bu benim görevimdir.

Anayasanın 83. maddesine göre, meclis kürsüsünde konuşmamızdan sorumlu olmadığımız yazıyor. Onu da ben yazmadım. 82 Anayasası'na koymuşlar. Bu iddianameye baktıktan sonra Türkiye'ye bakıyoruz. Hayır Türkiye'de böyle bir tehlike yok. Halkın böyle bir derdi yok. İsteyen istediği gibi giyinebilirse, TBMM'de şeri esaslara dayalı bir kanun da çıkmıyorsa, bunu da hiç kimse aklından geçirmiyorsa, laiklik nasıl zedelenebilir? Kendi anlayışlarına göre bizim hareketlerimizi bir tehlike olarak gördüklerini üzülerek müşahede ettik.''
Kendisinin de hukukçu olduğunu kaydeden Bülent Arınç, ''Ceza hukukunu da birazcık bilirim başkaları kadar olmasa bile. Kanadoğlu da bilir ama ben doğrusunu bilirim. Hukuk bellidir. Unsurlar bellidir. Anayasa'da yazılanlar bellidir. Ceza hukuku prensipleri bellidir. Bu prensipler içerisinde bizim eylemlerimizin ne olduğunu bilmemiz lazım. 400'e yakın suçlama var. Neden 400'e yakın suçlama, çünkü Anayasa'da diyor ki 69. maddede, bir siyasi parti diyor, bir iki suç işlemekle kapatılmamalı, çok yoğun biçimde olmalı, odak haline gelmeli. 400'e yakın suçlama var. Biz bunları okuduk ve güldük'' dedi.
Arınç, her beyanında Anayasa Mahkemesinin AK Parti'yi kapatmayacağını, yargıya güvendiklerini ifade ettiğini belirterek şunları söyledi:

''İzmir'de bir bayan milletvekili, benimle geçmişte arası iyi olmayan biri, geçenlerde beyanat veriyor. Ben bu Anayasa Mahkemesini çok seviyordum ama bu kararından sonra ona ilgi duymuyorum. Anayasa Mahkemesine güvenini kaybetmiş. Bu çağdaş, demokratik ve laik olan bayan milletvekili Anayasa Mahkemesine güvenini kaybettiğini söylüyor AK Parti kapatılmadı diye.''
Dava sürecinde görevlerini yerine getirmeye devam ettiklerini anlatan Arınç, ''Bu ülkenin Başbakanı, birileri gibi deniz kenarında tatil yapmıyor. 2 saatlik uykuyla 22 saat çalışmaktadır. Dış politikalarımıza devam ettik. Şimdi biz bu 4 aylık dava sürecinde Türkiye'nin kaybettiği 25 milyar doları kazanmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

''AK PARTİ HÜKÜMETİ CESURDUR''

Yıllardır siyasetin içinde olduğunu ve geçmişte birçok faili meçhul cinayetin meydana geldiğini anlatan Arınç, şöyle devam etti:
''Göğsünüzü gere gere buna inanın, 6 yıldan bu yana her hadisenin faili bulunmuştur. Bu AK Parti hükümetine nasip olmuştur. En son Ergenekon olayı. Yargı safhasındadır sonucu hep birlikte göreceğiz. Ama düne kadar hiç akılların almadığı, kabul etmediği, olmaz böyle bir şey dediği işler bizim dönemimizde ortaya çıkmıştır. Bu başarının iki temel sebebi vardır. Birincisi AK Parti hükümeti cesurdur. Kim suç işlerse, kim yanlış iş yaparsa, kim çıkar amaçlı çete kurar veya ideolojik amaçlı olarak devleti yıkmaya çalışırsa 'bu kişilerin ve olayların sonuna kadar gideceğim faillerin yakalayacağım ve Türkiye'yi bu pisliklerden temizleyeceğim' demiştir. İkincisi ise kahraman güvenlik güçlerimiz, polisiyle, jandarmasıyla suçun üzerine gitmektedir. Arkasında çok güçlü bir hükümet desteğini bulduğu için de hiç kimseden çekinmeden görevini yapmaktadır.''

İZMİR'İN İÇME SUYU

Manisa'da daha önce yaptığı bir basın toplantısında İzmir'in içme suyundaki arsenik miktarının yüksek olduğunu söylediğini anlatan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Belediye başkanının iyi ve dürüst bir insan olmasına rağmen, bu konuda çalışmalar yapması gerektiğini söylemiştim. Medyamızın bir kısmının gözü kapalı. Eğer AK Partili belediye başkanı olsaydı divanı harbe kadar götürürlerdi (Niçin bu suda arsenik var ve niye halka bu suyu içiriyorsun) diye. Bakın sözlerim ne kadar gerçek ki, ben Manisa'dan ayrıldıktan sonra İzmir'in bütün basını o biraz evvel bahsini ettiğim basın, benim bu sözlerim karşısında 'Vay sivri dilini İzmir'e de uzattı. Bizim başkanımız aslan' demeye başladılar.' Yani ben iyi niyetli olanları bir kenara koyuyorum. Ama gözü kapalı olanlara 'Bu sudan çok memnunsanız size afiyet olsun' tavsiyesinde bulunuyorum.''
Sağlık Bakanlığının, Manisa Belediye Başkanı'na teşekkür yazısı gönderdiğini anlatan Arınç, ''Eminim ki bizim bütün belediyelerimiz aynı teşekkür içindedir. İzmir'i sağlıklı suya kavuşturalım demeleri gerekirken Bülent Arınç'a veryansın gidiyorlar. Sivri sinek ısırığı kadar korkmam bu işlerden. Bunlar iki yüzlü insanlardır. Bu su yemekte bile kullanılmaz, tehlikelidir raporuna karşın, halk için çalışacakları yerde bize vurmaya çalışıyorlar. Vurdukça da oy oranımız artıyor. Elleriniz dert görmesin de biraz da içeceklerinize dikkat edin. Biraz da sağlıklı suya kavuşun ey insanlar, ey İzmir'in sorumluları''dedi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2025
15:19
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gerçekleştirilen törenle kutlandı. Sporcuların hünerlerini coşkuyla sergilediği ve özel öğrencilerin halaylar çektiği kutlamalarda muharip uçakların geçişi ise heyecanı doruğa çıkardı.
19.05.2025
13:59
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Nektar kesesi, başlarının yanında iki bitişik gözü ve başlarının üstünde üç tekil gözü bulunan bal arıları, 170 koku alıcısı sayesinde çiçeklerden bal üretiyor ve kendine has kokuları olan kolonilerini bulabiliyor. Yarım kilo bal için milyonlarca çiçek dolaşan arıların çıkardığı 'vız' sesinin nasıl oluştuğu ise şaşırtıcı!
19.05.2025
13:26
BİNHAD Türkiye finalinde…
BİNHAD Türkiye finalinde…
Bingöl Halk Oyunları Araştırma Spor Kulübü, THOF Kulüpler Arası Gurup Yarışmasında birincisi oldu. Ekip, Türkiye finalinde Bingöl'ü temsil edecek.
19.05.2025
13:04
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
SGK, terör mağdurlarına aylık bağlanmasında yaşanan sorunları çözmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdi. Başvurular doğrudan dilekçe ile SGK'ya yapılabilecek ve terör mağdurları 9.619 TL'ye varan maaş alabilecek.
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın