KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2025 Perşembe
°C

Bülent arınç'tan iğneli açıklamalar

Bülent Arınç'tan iğneli açıklamalar... Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin kararını Meclis'e bildirmemesini sert dille eleştirdi. Sezer'in görev süresi ile ilgili "Ne yazık ki 16 Mayıs'ta bitiyor" dedi

Bülent arınç`tan iğneli açıklamalar
02 MAYIS 2007 ÇARŞAMBA 11:04
0
1055
0
AA aa
Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın sert açıklamaları özetle şöyle:

"Anayasa Mahkemesi'nin kararı Resmi Gazete'de yayınlanmadı. Anayasa Mahkemesi'nin kısa kararı bize henüz gönderilmemiştir.

Herhalde televizyonda gördünüz kararı uygulayınız diyecek biri çıkmayacaktır. Mahkemenin karar verirken gösterdikleri aceleciliği şimdi de bekliyorum.

Arınç, AK Parti'li 184 milletvekilinin Anayasa değişikliği bize ulaşmıştır. Bunu

kimi zaman Anayasa'da yazılan da yeterli olmuyor ama ben O na bağlıyım. Sayın Sabih Kanadoğlu'nun söyledikleri ile Anayasa'nın 77. maddesi uyuşmuyor. Çünkü Meclis'in feshi diye bir şey sözkonusu değildir. Arada bir ınkıta ve kesinti olmamıştır olmaz. 1960 ve 80'de olmuştur. Ancak o durum farklıdır.

Anayasa'mız cumhurbaşkanı 7 yılda bir seçilir ve 7 yılın sonunda görev süresi biter diyor. Sayın Sezer'in görev süresi 16 Mayıs 2007'de ne yazık ki bitiyor. İsterseniz Anayasa'yı Sayın hukukçularla tekrar okuyun. Bu alfabenin A'sı gibi açıktır. Gerekirse Anayasa mahkemesi'ne bu konuda sorulur. İsterseniz Sayın Sezer'in yerine siz vekillik edin. (Soruyu soran gazeteciye)

Anayasa'nın maddeleri açık ve sarih. Amaç Anayasa'nın bütünü ile bir sonuca ulaşmaksa bu mümkün. Ama Anayasa'dan çözüm değil de karmaşa isteniyorsa bunu dolambaşlı yollara sürüklemek çok mümkün. Maddeleri tek tek ele alırsanız da çözümsüzlükle sonuçlandırırsınız."

HABER7COM
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2025
14:07
Bingöllü genç yetenekler takımlarıyla yeniden anlaştılar
Bingöllü genç yetenekler takımlarıyla yeniden anlaştılar
Bingölspor FK'den yapılan açıklamada; 'Miraç, Musa ve Eyyüp'e yeşil-beyaz armamız altında bir kez daha başarılar diliyor, yuvanıza hoş geldiniz diyoruz' denildi.
19.06.2025
13:55
Bingöl İŞKUR`dan 20 geçici işçi alımı ilanı
Bingöl İŞKUR'dan 20 geçici işçi alımı ilanı
İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında Bingöl İl Özel İdaresi'nde 6 ay süreyle çöp toplama ve temizlik işlerinde çalıştırılacak işçiler için başvurular, İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak.
19.06.2025
13:16
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 Gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 Gözaltı
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı. Şahıslardan biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.
18.06.2025
21:26
Bingöl Basın Konseyi`nden Vali Usta ile Başkan Arıkan`a Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden Vali Usta ile Başkan Arıkan'a Ziyaret
Yaklaşık 15 gün öne kurulan Bingöl Basın Konseyi, ilk ziyaretlerini Bingöl Valisi Dr. Ahmet Usta ve Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a yaptı. Konsey Başkanı Hakim Bayraktar ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyaretlerde, konseyi amacı, hedefleri ve yürütülmesi planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
18.06.2025
20:06
Hibe desteği alacaklar dikkat! Son başvuru 23 Temmuz
Hibe desteği alacaklar dikkat! Son başvuru 23 Temmuz
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP)2025 Yılı 16. Etap Başvuru Sonuçları Askı İlanı yayımlandı.
18.06.2025
19:50
Hülakü, su sorunu için yanıt istedi
Hülakü, su sorunu için yanıt istedi
Bakan Kurum'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, soruları sıraladı ve 'Bingöl Merkez'deki içme suyu sorununun kalıcı biçimde çözülebilmesi için önümüzdeki dönemde hangi adımlar atılacaktır?' diye ekledi!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın