KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Bülent ersoy, baykal'a tazminat ödeyecek

Bülent Ersoy'a Mustafa Topaloğlu'ndan sonra ikinci darbe de Baykal'dan geldi

Bülent ersoy, baykal`a tazminat ödeyecek
12 ARALIK 2006 SALI 15:16
0
985
0
AA aa
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “12 Eylül döneminde sahne yasağımın kaldırılması için şimdi bir parti genel başkanı olan kişi benden servet istedi” diyerek kişilik haklarını ihlal ettiği iddiasıyla sanatçı Bülent Ersoy aleyhine açtığı manevi tazminat davasında, Ersoy'dan 15 bin YTL manevi tazminat kazandı.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, sanatçı Bülent Ersoy aleyhine açtığı 300 bin YTL'lik manevi tazminat davasının görülmesine Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya Baykal'ın avukatı Şahin Mengü ile Ersoy'un avukatı Halil İbrahim Serbest katıldı.

Avukat Serbest, daha önceki savunmalarını ve tanık dinlenmesi yönündeki taleplerini tekrarlayarak, davanın reddine karar verilmesini istedi. Baykal'ın avukatı Mengü ise davanın kabulünü talep etti.Yargıç Yaşar Eren, davayı kısmen kabul ederek, sanatçı Bülent Ersoy'un, CHP Genel Başkanı Baykal'a yasal faiziyle birlikte 15 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

"SAHNE YASAĞIM İÇİN PARA İSTEDİ" DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “12 Eylül döneminde sahne yasağımın kaldırılması için şimdi bir parti genel başkanı olan kişi benden servet istedi” diyerek kişilik haklarını ihlal ettiği iddiasıyla sanatçı Bülent Ersoy aleyhine 300 bin YTL'lik manevi tazminat davası açmıştı.

Ersoy'un bir televizyon kanalında ve bir gazetede yer alan açıklamalarının ardından Baykal'ın avukatı Şahin Mengü tarafından açılan davanın dilekçesinde, ”Ersoy için sağa sola rüşvet vermek doğal olabilir, ancak Atatürk'ün kurduğu, devletin ve cumhuriyetin kurucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı için doğal kabul edilemez. Rüşvet iddiası toplumda Baykal'a karşı kin ve nefret duygusu doğuracaktır” denilmişti.

Dava dilekçesinde, Ersoy'un asılsız iddialarının Baykal'ın kişilik haklarını ağır biçimde zedelediği savunularak, 300 bin YTL manevi tazminatın yasal faizi ile birlikte tahsil edilmesine karar verilmesi talep edilmişti.
 

habertürk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
01.05.2025
23:56
Bingöl`de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarı sonrası Bingöl'de akşam üstü etkili olan kuvvetli rüzgâr birçok noktada çatıları uçurdu. Yeşilyurt Mahallesi'nde 5 katlı bir apartmanın fırtınada uçan çatısı, sitenin bahçesindeki çocuğun üzerine düştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın